Cele mai citite
 


Direcţiile de sănătate publică din judeţele afectate de inundaţii, în alertă
duminică, 27 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministerul Sănătăţii le atrage atenţia reprezentanţilor direcţiilor de sănătate publică să pună în aplicare acţiunile din planul de măsuri pentru asigurarea asistenţei medicale în zonele afectate de inundaţii.
Astfel, pentru a preîntâmpina apariţia de epidemii, direcţiile de sănătate publică vor asigura, în principal, supravegherea populaţiei din punct de vedere epidemiologic şi monitorizarea calităţii apei potabile în zonele afectate, asanarea şi dezinfecţia fântânilor, informează un comunicat remis vineri de Ministrul Sănătăţii.

Acolo unde va fi cazul, se va asigura asistenţa medicală de urgenţă pentru toate persoanele aflate în dificultate şi se vor verifica stocurile de medicamente, materiale necesare, dezinfectanţi, vaccinuri pentru acordarea asistenţei medicale pentru prevenirea îmbolnăvirilor.

De asemenea, va fi asigurat transportul gravidelor, al persoanelor în vârstă cu boli cronice, al dializaţilor şi copiilor care au nevoie de servicii medicale.
Unde este necesar, reprezentanţii DSP-urilor vor înregistra populaţia afectată pentru a declanşa campanii de vaccinare împotriva hepatitei A şi tetanosului.
Ministerul Sănătăţii face apel la medicii de familie să asigure asistenţa medicală în permanenţă şi să monitorizeze starea de sănătate a populaţiei din zonele afectate.

Pentru prevenirea îmbolnăvirilor este necesară respectarea următoarelor recomandări: să se consume apă îmbuteliată, să nu se bea apă direct din fântâni sau de la robinet; să se utilizeze pentru prepararea alimentelor apă fiartă şi răcită; să se consume doar alimente ambalate sau bine preparate termic; să nu se atingă animalele moarte şi să se avertizeze autorităţile în vederea evacuării acestora; să se evite expunerea prelungită la frig/umezeală, să se păstreze alimentele în condiţii igienice; să se respecte igiena individuală; la primele semne de boală să se prezinte la cel mai apropiat medic/spital.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bănicioiu: DSP-urile să asigure asistenţa medicală în zonele afectate de inundaţii Ministerul Sănătăţii (MS) solicită direcţiilor de sănătate publică să supravegheze din punct de vedere epidemiologic populaţia din zonele afectate de inundaţii şi să monitorizeze calitatea apei potabile, asanarea şi dezinfecţia fântânilor.
Eugen Nicolăescu: Unităţile din sistemul sanitar şi farmaciile sunt pregătite pentru a asigura asistenţa medicală Unităţile din sistemul public de sănătate şi farmaciile cu circuit deschis sunt pregătite pentru a asigura asistenţa medicală populaţiei în perioada 24 decembrie 2013 - 5 ianuarie 2014, a declarat joi ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, într-o conferinţă de presă.
Raed Arafat: Asistenţa medicală de urgenţă este bine reglementată Bucureşti, 24 mai /Agerpres/ - Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Raed Arafat afirmă că, în prezent, legislaţia permite existenţa unui sistem privat în asistenţa medicală de urgenţă sub o formă bine reglementată.
Programul de dotare cu elicoptere pentru asistenţa medicală de urgenţă continuă până în 2014 Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat a declarat vineri, la Târgu Mureş, că în cadrul asistenţei medicale de urgenţă, până în 2014, vor fi continuate investiţiile pentru dotarea cu elicoptere a celor opt puncte regionale.
Nouă spitale din Bucureşti asigură asistenţa medicală de urgenţă în perioada sărbătorilor de Paşti Nouă spitale de urgenţă din Bucureşti, pentru adulţi şi copii, vor asigura asistenţa medicală de urgenţă în perioada sărbătorilor de Paşti, a anunţat joi, printr-un comunicat de presă, Ministerul Sănătăţii.
Vasile Cepoi: Ambulanţa ar putea fi finanţată de la bugetul de stat Ministrul Sănătăţii, dr. Vasile Cepoi, a anunţat marţi, la un simpozion, că ambulanţa şi cheltuielile privind asistenţa medicală de urgenţă ar putea fi finanţate de la bugetul de stat, conform propunerilor la proiectul noii legi a sănătăţii.