Cele mai citite
 


Asociaţia Medicilor Pensionari, la 10 ani
duminică, 27 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Asociaţia Medicilor Pensionari din România a marcat sâmbătă 10 de ani de la înfiinţare.
Cu această ocazie, preşedintele asociaţiei, dr.Virginia Ioan, a precizat că de la început scopul a fost de a atrage atenţia forurilor abilitate asupra existenţei acestei categorii sociale de profesionişti care 'a fost uitată, încercând să trăiască din pensii de supravieţuire şi fără nicio facilitate pentru îngrijirea sănătăţii lor'.

Dr. Virginia Ioan a reliefat că în repetate rânduri a făcut demersurile necesare pentru obţinerea de prioritate la consultaţii şi internări în spitale în condiţii decente, precum şi pentru locuri în staţiuni balneo-climaterice, obţinerea de medicamente şi examene paraclinice gratuite, dar fără succes.

Aceasta a menţionat că s-a reuşit să se stipuleze în Legea nr.95 obţinerea de medicamente gratuite, însă nu au fost prevăzute fondurile necesare.

O altă nemulţumire a asociaţiei o reprezintă faptul că nu s-a reuşit să se înfiinţeze o casă de retragere pentru medicii pensionari singuri, neputincioşi, care nu necesită internare.

De asemenea, asociaţia nu are încă un sediu, a mai spus dr. Virginia Ioan.

Aceasta a amintit şi de suportul obţinut de medicii pensionari de la Colegiul Medicilor din Bucureşti de a acorda masă gratuită la 60 de medici pensionari, pachete cu alimente la sărbători, suport pentru organizarea manifestărilor anuale.

Dr. Virginia Ioan a subliniat că aceste facilităţi au fost obţinute în mod special cu sprijinul primarului Capitalei, Sorin Oprescu, şi al prof. dr. Ioan Lascăr.

Medicii pensionari îşi doresc în continuare ca în viitor să beneficieze de medicamente gratuite, de consultaţii şi examene paraclinice gratuite, să aibă întâietate la consultaţii şi să ducă o viaţă decentă.

O altă propunere a fost aceea ca medicii parlamentari să analizeze propunerile făcute şi să elaboreze o lege pentru medicii pensionari.

La eveniment a fost prezent şi senatorul dr. Cristian Rădulescu, care a recunoscut nevoile pensionarilor, dar nu a dat mari speranţe de rezolvare problemelor acestora, având în vedere situaţia actuală.

Cristian Rădulescu le-a recomandat însă angajaţilor, viitorilor pensionari, să-şi facă pensii private şi să plătească asigurări private de sănătate.

Preşedintele Colegiului Medicilor Dentişti, dr. Alexandru Brezoescu, a menţionat că şi acest for vine cu un ajutor social pentru colegii aflaţi în nevoi şi şi-a exprimat speranţa că pensionarii nu vor mai fi nevoiţi să iasă în stradă.

Cu acest prilej au fost atribuite diplome, iar primarul sectorului 2, Neculai Onţanu, a înmânat o distincţie Asociaţiei Medicilor Pensionari şi preşedintei acesteia o diplomă.

Maria Georgescu, reprezentanta primăriei sectorului 2, i-a asigurat pe medici că edilul sectorului va fi în continuare alături de medicii pensionari, dar şi de sistemul de sănătate pe care l-a sprijinit şi îl sprijină în continuare.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sistemul de sănătate nu a fost sustenabil în 2010 (retrospectivă) Sistemul de sănătate nu a fost sustenabil în 2010, fondurile alocate nu au fost suficiente, ceea ce a dus la situaţia ca pacienţii spitalelor să fie nevoiţi să-şi cumpere singuri, de multe ori, medicamentele, dar a înregistrat şi un număr insuficient de cadre medicale, din cauza blocării posturilor din...
Prof.dr. Ioan Lascăr: Aproape 3.000 de medici bucureşteni au solicitat să plece în străinătate din 2007 în prezent Aproximativ 3.000 de medici din Capitală au solicitat, din 2007 până în prezent, Colegiului Medicilor Bucureşti documente de plecare în străinătate, a declarat preşedintele instituţiei, prof. dr. Ioan Lascăr, într-un interviu acordat AGERPRES.
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.
INTERVIU Prof. Ioan Lascăr: Când îţi exprimi un punct de vedere, trebuie să ai un nivel de informare şi competenţă Şeful Secţiei de chirurgie plastică şi reparatorie a Spitalului de Urgenţă Floreasca, prof. dr. Ioan Lascăr, a povestit într-un interviu acordat AGERPRES despre motivele care l-au făcut să aleagă această specialitate şi să rămână să profeseze în România, despre sistemul medical românesc şi nevoile acestuia...
COPAC dezaprobă intenţia Guvernului de a introduce coplata în sistemul sanitar Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC) nu este de acord cu intenţia Guvernului de a introduce coplata în sistemul sanitar, susţinând că această măsură contravine Legii Sănătăţii şi afectează pacienţii cu venituri mici.
Sorin Oprescu: Este o perioadă foarte grea pentru sistemul sanitar Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a subliniat joi, în cadrul reuniunii E-Health pentru sănătatea populaţiei României, că este o perioadă foarte grea pentru sistemul sanitar.