Cele mai citite
 


CJ Mureş a preluat trei spitale, unul dintre ele cu datorii de aproape 10 milioane de lei
duminică, 27 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Reprezentanţii Consiliului Judeţean Mureş şi cei ai Direcţiei de Sănătate Publică au semnat, sâmbătă, documentele de preluare a trei spitale din cele şapte care urmează să treacă în administrarea autorităţilor locale din Mureş, unul dintre acestea având datorii de aproape 10 milioane de lei.
'CJ Mureş preia începând azi (sâmbătă - n.r.) trei instituţii: Spitalul Clinic Judeţean Mureş, Spitalul Municipal Târnăveni şi Preventoriul TBC Copii de la Gorneşti. (...) Conform ordonanţei de Guvern, vom prelua coordonarea managementului şi vom îndruma spitalele în ceea ce priveşte activitatea managerilor. (...) Cunoaştem care sunt arieratele pentru Spitalul Clinic Judeţean Universitar, avem datorii din martie până în prezent aproape de 10 milioane de lei, pentru că sunt facturi care, pe parcurs, se achită', a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Lokodi Edita Emoke.

Potrivit acesteia, managerii spitalelor vor lua toate măsurile să acopere aceste sume în cadrul contractelor încheiate până la sfârşitul anului.

'CJ nu are posibilitatea să preia aceste arierate pentru că nu am preluat bugetul spitalelor şi nu am împărţit noi bugetul spitalelor. Nu noi suntem cei care am prevăzut modul de funcţionare în cadrul contractelor dintre CAS şi spitalele respective, însă vom lucra pe parcurs cu aceste instituţii şi cu DSP şi vom vedea ce modificări legislative sunt necesare ca să se asigure până la sfârşitul anului funcţionarea, serviciile şi angajaţii să nu sufere şi să nu sufere calitatea spitalului clinic universitar', a precizat preşedintele CJ Mureş.

La rândul său, vicepreşedintele CJ Mureş, Arpad Szabo, a arătat că actualul sediu al Preventoriului TBC din Gorneşti, care are 70 de paturi şi 30 de angajaţi, este retrocedat şi că trebuie găsită altă locaţie, întrucât chiria este foarte mare.

Managerul interimar al Preventoriului TBC, dr. Nelu Luca, a precizat că unitatea nu are datorii în ce priveşte bugetul de la CAS, menţionând că, în 2009, a înregistrat un profit de 110.000 lei, dar că problema este legată de chiria retroactivă pe 5 ani solicitată de moştenitorii imobilului care găzduieşte instituţia.

'Beneficiarii de drept ai spaţiului, moştenitorii, cer retroactiv o chirie de 10,5 miliarde de lei vechi (peste un milion de lei - n.r.). S-a amânat procesul pentru 8 octombrie. Am propus avocatului care îi reprezintă pe moştenitori 10.000 de euro anual pentru chirie. Să vedem rezultatul', a susţinut dr. Nelu Luca.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mureş: Spitalul Municipal Sighişoara a primit cinci amenzi pentru neconformităţi; Pneumologia, închisă pentru reabilitare Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Mureş au dat cinci amenzi în valoare de 2.500 de lei pentru o serie de nereguli constatate în urma unui recontrol efectuat în iunie la Spitalul Municipal Sighişoara, iar la jumătatea lunii iulie Compartimentul de Pneumologie al unităţii spitaliceşti a fost...
DSP Mureş a sesizat Ministerul Sănătăţii încă din 2014 asupra unui produs al Hexi Pharma Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Mureş a sesizat Ministerul Sănătăţii încă din anul 2014 asupra produsului biocid Polyiodine achiziţionat de Hexi Pharma, după ce a depistat neconcordanţe între avizul de plasare pe piaţă şi informaţiile de pe etichetă.
Gorj: Spitalele din judeţ au datorii de peste 7 milioane de lei Aproximativ 7 milioane de lei este valoarea totală a datoriilor unităţilor spitaliceşti de pe raza judeţului Gorj, cea mai mare sumă fiind înregistrată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, şeful Direcţiei de Sănătate Publică Gorj, Marius Boeriu.
Vâlcea: Spitalul de Urgenţă şi Maternitatea au fost preluate de către CJ Vâlcea Protocolul de preluare de către Consiliul Judeţean (CJ) Vâlcea a Spitalului de Urgenţă şi a Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie din Râmnic a fost semnat, vineri, de preşedintele CJ, Ion Câlea şi de şeful Direcţiei de Sănătate Publică, Luminiţa Apostolescu, în prezenţa ministrului secretar de stat...
Directorul DSP Sibiu: Autoritatea regională va fi la Târgu Mureş, pentru că ministrul Sănătăţii e de acolo Cei mai mulţi angajaţi ai Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sibiu nu îşi vor pierde locul de muncă, pentru că sunt "specialişti, nu personal lipitor de afişe", însă autoritatea regională va fi la Târgu Mureş, "ţinând cont că ministrul e de la Târgu Mureş sau a fost deputat de Târgu Mureş", a declarat...
DSP Mureş poate plăti doar 70% din salarii Directorul coordonator al Direcţiei de Sănătate Publică Mureş, Florin Buicu, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, că angajaţii instituţiei vor primi pe 15 octombrie salariile de bază mai mici cu 30%, din cauza lipsei de fonduri.