Cele mai citite
 


Braşov: Astărăstoaie - Colegiul Medicilor va susţine logistic medicii amendaţi
duminică, 27 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Colegiului Medicilor din România, prof. dr. Vasile Astărăstoaie, a declarat duminică, într-o conferinţă de presă susţinută la Poiana Braşov, că amenzile primite de medici în urma controalelor efectuate de Casele de Asigurări de Sănătate vor fi contestate iar CMR va susţine logistic toate contestaţiile pe care le vor face medicii şi va intra ca parte în proces alături de aceştia.
'În momentul de faţă facem o sinteză a tuturor situaţiilor din ţară. Mesajul pe care l-am transmis foarte clar în teritoriu este ca aceste amenzi să fie contestate. După ce vom avea un număr de hotărâri invalidate, vom cere şi daune morale pentru tot corpul medical, pentru că este inadmisibil ce s-a întâmplat. Judeţul Botoşani a anulat toate amenzile, dar să ştiţi că nu din dragoste pentru Colegiul Medicilor, ci pentru că pur şi simplu erau ridicole', a afirmat Astărăstoaie.

El a apreciat că amendarea cu 5.000 de lei a medicilor 'pentru că au greşit o literă pe concediul medical' reprezintă o 'nouă metodă de finanţare a sistemului de sănătate găsită de ministrul Sănătăţii'.

Potrivit şefului CMR, dintre cei 1.200 de medici controlaţi, 350 au fost amendaţi.

Prof. dr. Vasile Astărăstoaie a participat la Poiana Braşov la Conferinţa Naţională a Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer, care s-a desfăşurat în perioada 25-27 iunie.

El a subliniat, la lucrările conferinţei, că subfinanţarea cronică a sistemului de sănătate, dar şi lipsa personalului calificat fac ca pentru cei 420.000 de pacienţi bolnavi de cancer din România să existe doar 200 de medici oncologi, 'ceea ce este inadmisibil, în timp ce medicii pleacă în străinătate pentru că nu sunt plătiţi corespunzător sau sunt posturile blocate'.

În opinia preşedintelui Colegiului Medicilor, este nevoie urgentă de reorganizarea sistemului de sănătate şi chiar de desfiinţarea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, care, susţine el, şi-a dovedit ineficienţa şi de înfiinţarea mai multor case de sănătate, publice şi private, care să intre în competiţie.

Astărăstoaie consideră că, după trecerea spitalelor în subordinea autorităţilor locale, 'fără o reglementare uniformă', o parte dintre spitale se vor închide, altele vor deveni mai puţin performante decât sunt acum iar altele vor fi performante. 'Dar cel mai mare pericol este acela de a nu avea un personal calificat, deşi Colegiul Medicilor trage semnalul de alarmă de patru ani, însă nu se rezolvă nimic', a mai spus preşedintele CMR.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dr. Vasile Astărăstoaie: Ar trebui declarată stare excepţională în România din cauza plecării medicilor Preşedintele Colegilor Medicilor din România, prof.dr. Vasile Astărăstoaie, susţine că în acest moment nu ştie care este viziunea în ceea ce priveşte descentralizarea spitalelor, după ce a participat joi şi vineri la o conferinţă cu tema 'Descentralizarea şi organizarea spitalelor' care s-a desfăşurat...
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.
L. Ritli: După prima sesiune de rezidenţiat au rămas 400 de locuri şi posturi neocupate Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, a declarat joi într-o conferinţă de presă că lipsa medicilor din spitale este cauzată şi de faptul că mulţi dintre studenţii care termină Medicina nu reuşesc să treacă de concursul de rezidenţiat pentru a ocupa locurile vacante.
Ziua Profesiilor Liberale din România Bucureşti, 5 nov /Agerpres/ - A treia ediţie a Zilei Profesiilor Liberale din România este o încercare de a introduce un sentiment de unitate în rândul acestor profesii', a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, prof.dr. Vasile Astărăstoaie, preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR).
Colegiul Medicilor din România a premiat excelenţa Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a apreciat la cea de a V-a ediţie a Galei Medica a Colegiului Medicilor din România activitatea desfăşurată de corpul medical în ciuda tuturor greutăţilor şi a subliniat faptul că România trebuie să respecte elitele dacă vrea să fie o ţară normală.
Astărăstoae, despre dosarul reţetelor fictive: Procuratura era obligată să anunţe Colegiul Medicilor Preşedintele colegiului medicilor din România (CMR), Vasile Astărăstoae, a declarat marţi că, potrivit legii, procurorii erau obligaţi să anunţe CMR înainte de începerea urmăririi penale în dosarul decontărilor de reţete fictive.