Cele mai citite
 


Emil Boc: În 20% dintre cazurile verificate, ajutoarele sociale - acordate unor persoane cu maşini de lux
duminică, 27 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Premierul Emil Boc a cerut duminică, în videoconferinţa cu prefecţii, intensificarea controalelor în baza legii care vizează venitul minim garantat, atrăgând atenţia că în 20% dintre cazurile verificate până în prezent a reieşit că ajutorul a fost acordat într-o manieră ilegală.
'Vă solicit în continuare maximă vigilenţă şi control pe tot ce înseamnă cheltuieli abuzive ale statului cu plata unor ajutoare pentru oameni care au maşini de lux şi case luxoase. Ştim că sunt situaţii în care se dau ajutoare pe legea venitului minim garantat pentru oameni care au case şi maşini de lux', a spus primul-ministrul.

El a precizat că până în prezent s-au efectuat controale în 25% dintre cazurile în care se acordă venitul minim garantat şi a reieşit că pentru 20% dintre acestea ajutoarele au fost oferite într-o manieră ilegală.

Emil Boc a menţionat că peste 2,4 miliarde de euro sunt prevăzute pentru aceste componente de asistenţă socială.

'Şmecherii care încearcă pe uşa din dos să primească bani de la stat fără să muncească trebuie să dispară din ecuaţia economiei româneşti', a afirmat Emil Boc.

Premierul a cerut să se facă săptămânal analize asupra modului în care se desfăşoară anchetele sociale. Totodată, a solicitat ca până pe 2 iulie prefecţii să prezinte o situaţie referitoare la problemele legate de procesele verbale de predare-primire a spitalelor, în contextul în care 373 de unităţi spitaliceşti urmează să fie predate autorităţilor locale.

'Vreau ca acest proces să se încheie în prima parte a lunii iulie şi vreau ca orice deficienţă constatată să poată fi rezolvată operativ de Guvern şi Ministerul Sănătăţii', a spus el.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Premierul Emil Boc a semnat decizia de numire a lui Vasile Cepoi ca secretar de stat în Ministerul Sănătăţii Premierul Emil Boc a semnat decizia de numire a lui Vasile Cepoi în funcţia de secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului transmis, joi, AGERPRES.
Premierul Emil Boc a semnat numirea medicului Andrei Georgescu în funcţia de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii Premierul Emil Boc a semnat miercuri numirea în funcţia de subsecretar de stat în cadrul Ministerului Sănătăţii a medicului Andrei Georgescu, precum şi revocarea din funcţie a lui Raed Arafat, a anunţat Ioana Muntean, purtătorul de cuvânt al Guvernului, la finalul şedinţei Executivului.
UPDATE Premierul Emil Boc: Raed Arafat revine la Ministerul Sănătăţii ca subsecretar de stat Dr. Raed Arafat va reveni în funcţia de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii (MS), a anunţat marţi premierul Emil Boc.
Premierul Boc: Dacă încurajăm sărăcia şi mâna întinsă, ne vom scufunda cu toţii Bucureşti, 10 mar /Agerpres/ - Premierul Emil Boc a afirmat, joi seară, că viitorul Cod al muncii va descuraja 'sărăcia şi mâna întinsă', prin faptul că introduce criteriile de performanţă în cazul concedierilor colective de personal şi va combate munca fără forme legale.
Guvern: Primul ministru, Emil Boc, a semnat decizia de numire a lui Vasile Cepoi ca secretar de stat în MS Primul-ministru, Emil Boc, a semnat decizia de numire a lui Vasile Cepoi în funcţia de secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului transmis, joi, AGERPRES.
Premierul Emil Boc a semnat decizia de numire a lui Vasile Cepoi ca secretar de stat în MS Primul-ministru Emil Boc a semnat decizia de numire a lui Vasile Cepoi în funcţia de secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, informează Guvernul, printr-un comunicat transmis, joi, AGERPRES.