Cele mai citite
 


UNSAR: Asigurările de sănătate nu se simt prea bine în 2010
duminică, 27 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Valoarea totală a pieţei asigurărilor private de sănătate nu va depăşi, în 2010, valoarea de şase milioane euro, estimând astfel o scădere cu 20 la sută faţă de 2009, când s-a înregistrat un volum de 6,8 milioane de euro, a precizat Carmen Radu, responsabilul grupului de lucru ',Sănătate' din cadrul Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare din România (UNSAR).
Cu prilejul şcolii de vară, organizate în perioada 25-27 iunie la Sinaia de UNSAR, reprezentanţii asigurătorilor au apreciat că această piaţă, a asigurărilor de sănătate, este încă în formare. Cadrul legislativ legal este nefuncţional şi, din păcate, nu sprijină activitatea de asigurări de sănătate private, apreciază reprezentanţii UNSAR.

În ultima perioadă, asigurările de sănătate private au trecut din poziţia de produse de lux în zona instrumentelor financiare necesare pentru protecţie. Mai exact, spune Carmen Radu, românii au început să înţeleagă beneficiile oferite de acestea şi au ales să se bucure de tratamente la standarde internaţionale, atât în ţară, cât şi în străinătate.

În primul trimestru al anului 2010, volumul asigurărilor private de viaţă s-a cifrat la 1,41 milioane euro, în scădere faţă de aceeaşi perioadă a anului 2009 când se înregistra un volum de 1,69 milioane de euro.

Ca şi în 2009, piaţa asigurărilor private de sănătate va fi susţinută în 2010 de segmentul de retail. Valoarea unei poliţe variază între 20-200 de euro pe lună, dar există şi o variantă de lux, cu tratamente şi operaţii în străinătate, unde costul unei asigurări trece de 1.300 de euro/lună.

,,Asigurările private de sănătate sunt în prezent o alternativă viabilă la sistemul public sanitar pentru români, fie că beneficiază de acest gen de produs prin achiziţie individuală, fie că îl au inclus în pachetul de beneficii salariale. Cu toate acestea, în cadrul industriei de profil, segmentul poliţelor de asigurare privată a sănătăţii este într-un stadiu incipient, fiind necesare multe schimbări şi investiţii în vederea dezvoltării', spune Carmen Radu.

În prezent, în România există circa 2.000 de clinici private şi 14 spitale. În 2009, plata totală a serviciilor medicale private, excluzând abonaţii şi serviciile stomatologice, s-a cifrat la 65 milioane de euro. Tot în 2009, au fost înregistrate 400.000 de abonamente corporate pentru servicii medicale private, în valoare de 70 milioane de euro.

Pentru 2010, principalii operatori privaţi din sectorul serviciilor medicale au anunţat investiţii de peste 150 milioane de euro în 13 clinici particulare din România.

,,Din fericire, în România există o aşa-numită piaţă rece a asigurărilor, când clientul vine la uşă societăţii de asigurare, ceea ce ne dă încredere că vom evolua mai mult dacă reforma sistemului de sănătate va începe cu adevărat', precizat Carmen Radu.

UNSAR s-a constituit în anul 1994 ca organizaţie profesională, neguvernamentală, apolitică, independentă, cu caracter nelucrativ, creată în scopul dezvoltării, extinderii, colaborării şi cooperării în domeniul asigurărilor şi reasigurărilor pe plan intern şi internaţional. UNSAR a fost fondată de către 13 societăţi de asigurare şi reasigurare, societăţi cu capital de stat şi privat, capital atât românesc cât şi străin.

UNSAR desfăşoară o activitate îndreptată spre sprijinirea relaţiilor de piaţă în domeniul asigurărilor şi reasigurarilor, în prezent fiind formată din 26 membri care deţin circa 94 la sută din piaţa asigurărilor din România, fiind astfel reprezentativă pentru aceasta.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Românii care obţin venituri în străinătate nu plătesc asigurări de sănătate dacă fac dovada că plătesc acolo Românii care au domiciliul în ţară, dar obţin venituri în străinătate, nu trebuie să plătească, în 2016, contribuţii la sănătate dacă deţin o asigurare pentru boală şi maternitate în alt stat membru al Uniunii Europene, Spaţiului Economic European şi Confederaţiei Elveţiene sau în statele cu care România...
Peste o treime dintre românii care cumpără vacanţe în străinătate nu fac asigurare storno; 80% au asigurări de sănătate(studiu) Peste o treime dintre românii care cumpără vacanţe în străinătate (35%) nu îşi fac asigurare storno, riscând astfel să nu îşi recupereze banii dacă nu mai pot merge în concediu din cauza unor probleme personale, se arată într-un studiu realizat de o agenţie de turism online, remis miercuri AGERPRES.
Suceava: Servicii medicale în străinătate de peste 7,5 milioane lei decontate în 2015 de CJAS Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava a decontat, în cursul anului trecut, peste 7,2 milioane lei pentru servicii medicale oferite asiguraţilor în state ale Uniunii Europene, a declarat joi, într-o confeinţă de presă, directorul instituţiei, Cristian Bleorţu.
Investiţii de cca 90 milioane euro, în ultimii trei ani, în centre oncologice private În România, ţara în care bolnavii de cancer cheltuie anual circa 40 de milioane de euro pentru tratamentul în străinătate, alternativa privată locală a demarat puternic, se arată într-un articol din publicaţia Capital.
MedLife şi Regina Maria: Asigurările voluntare de sănătate comportă riscuri din perspectiva lipsei deductibilităţii fiscale Sistemul Medical MedLife şi Reţeaua de sănătate Regina Maria, primii doi cei mai mari furnizori de servicii medicale private din România, îşi exprimă îngrijorarea în ceea ce priveşte 'tratamentul fiscal aplicabil asigurărilor voluntare de sănătate', situaţie care poate restrânge accesul populaţiei la...
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.