Cele mai citite
 


Un test de sânge ar putea stabili când o femeie va intra la menopauză
duminică, 27 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Obstetrica - Ginecologie, Mama si copilul
 

Medicii vor putea, într-o zi, pe baza unui test de sânge, să spună cu decenii înainte când anume o femeie va intra la menopauză, afirmă cercetători citaţi duminică de AP, Efe şi Reuters.

Experţi iranieni au pregătit pentru conferinţa europeană privind fertilitatea care începe luni la Roma un studiu despre care afirmă că poate fi un prim pas spre dezvoltarea unui test care să le ajute pe femei să decidă când vor să aibă copii.

Testul nu spune când anume o femeie îşi pierde fertilitatea - ceea ce se întâmplă de regulă cu până la zece ani înainte de menopauză -, dar, dacă medicii pot afla când o femeie va intra la menopauză, pot stabili în linii mari momentul când va înceta producţia de ovule. Oamenii de ştiinţă afirmă că testul va fi util îndeosebi pentru a le identifica pe acele femei susceptibile să intre la menopauză mai devreme, chiar de la 40 şi ceva de ani până în jurul vârstei de 55 de ani. Dacă vârsta medie pentru menopauză este de 51 de ani, ovulaţia încetează la majoritatea femeilor în intervalul mai larg dintre 40 şi 60 de ani.

Cercetătorii iranieni au prelevat mostre de sânge de la 266 de femei între 20 şi 40 de ani şi au măsurat cantitatea de hormon AMH /anti-Mullerian/, relevant în privinţa 'rezervei' de ovule. În următorii şase ani, s-au mai făcut alte două teste de sânge şi o serie de examene fizice. Pe baza cantităţii de AMH, cercetătorii au creat un model matematic pentru a estima momentul intrării la menopauză. Din cele 63 de participante la studiu care au intrat la menopauză în acest interval, previziunile cercetătorilor s-au adeverit cu o acurateţe de patru luni. Studiul a început în 1998 şi continuă şi azi.

Dacă modelul nostru este validat, femeile vor putea face un test la 20 de ani pentru a afla când vor intra la menopauză, a precizat dr. Ramezani Tehrani, profesor asociat la Universitatea de ştiinţe medicale Shahid Beheshti de la Teheran, care a condus studiul.

William Ledger, expert în probleme de fertilitatea la Universitatea Sheffield - care însă nu a luat parte la studiu -, a subliniat la rândul său că un astfel de test va fi 'extrem de util pentru tinerele care vor să-şi planifice cariera şi familia'.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Un test genetic ar putea prezice menopauza precoce (studiu) Cercetători britanici au identificat patru variante genetice a căror prezenţă se asociază cu un risc crescut de menopauză precoce, deschizând astfel calea efectuării unui test genetic ce ar premite femeilor să-şi planifice la timp o sarcină, informează AFP.
Ridurile indică riscul de fracturi (studiu) Cercetători americani au stabilit o legătură între numărul şi mărimea ridurilor şi sănătatea oaselor la femeile aflate la menopauză. Prezentate la un congres american de endocrinologie, rezultatele studiului, desfăşurat la Şcoala de Medicină a Universităţii Yale, se bazează pe observarea a circa o sută...
Un simplu test de sânge poate prezice riscul sinuciderii (studiu) Un simplu test de sânge pentru a detecta o modificare chimică a unei singure gene umane legate de gândurile şi impulsurile negative poate prezice cu precizie riscul suicidar, relevă un studiu realizat de grup de cercetători americani şi publicat în American Journal of Psychiatry, informează agenţia Xinhua...
Cercetători americani promovează un test de sânge care poate stabili mai devreme sexul copilului Printr-un test de sânge, femeile însărcinate ar putea afla sexul copilului mai devreme decât prin alte metode folosite în prezent în SUA, potrivit Reuters, citând un studiu realizat de doctori americani.
Menopauza şi tratamentul de substituţie hormonală Ce este menopauza? Menopauza reprezintă momentul care marchează tranziţia de la viaţa activă sexual către perioada de senescenţă şi semnifică acea perioadă care urmează la 1 an de zile după oprirea completă a menstruaţiilor (sau absenţa menstruaţiilor timp de trei luni de zile în condiţiile utilizării...
Test de sânge revoluţionar pentru depistarea cancerului pulmonar în stadii incipiente, realizat de cercetătorii francezi Un test de sânge pentru a evidenţia cancerul pulmonar la fumătorii înveteraţi, înainte de a fi vizibil la o scanare de tomografie computerizată, a fost pus la punct de o echipă de cercetători francezi, condusă de profesorul Paul Hofman, patolog la Spitalul Universitar din Nisa, informează online cotidianul...