Cele mai citite
 


Braşov: Cezar Irimia - Pacienţii cuprinşi în Programul de cancer nu vor fi afectaţi
duminică, 27 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Pacienţii aflaţi în tratament prin Programul Naţional de Cancer au primit asigurări de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate că nu vor fi afectaţi odată cu schimbarea mecanismului de compensare preconizat a intra în vigoare de la 1 iulie, susţine preşedintele Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer din România, Cezar Irimia.
El a declarat duminică, în cadrul unei conferinţe de presă la Poiana Braşov, că promisiunea a fost făcută de preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), dr. Lucian Duţă, care a participat la Conferinţa Naţională a Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer din România, care s-a desfăşurat la Poiana Braşov în perioada 25-27 iunie.

De asemenea, preşedintele CNAS a susţinut că accesibilitatea la tratamentele oncologice va creşte şi a promis realizarea Registrului Naţional de Cancer, care va monitoriza fondurile alocate oncologiei, terapiile alocate pacienţilor şi eficienţa acestora, care va genera în final o bugetare corectă bazată pe statistica Programului Naţional de Cancer, a mai spus Cezar Irimia.

Potrivit unui chestionar aplicat în rândul pacienţilor prezenţi la conferinţă, au fost identificate o parte dintre cele mai importante probleme cu care se confruntă bolnavii de cancer. Printre acestea s-au numărat lipsa timpului adecvat fiecărui pacient din cauza numărului mare de bolnavi şi numărului mic de medici, lista de aşteptare pentru accesul la tratament, lipsa suportului social, lipsa consilierii psihologice înainte de a fi comunicat diagnosticul, lipsa unei bune comunicări cu medicul, efectele secundare ale tratamentelor, numărul redus de asistente şi de medici din spitale.

Pacienţii s-au mai plâns de slaba dotare a secţiilor de oncologie şi de lipsa tratamentului. Chestionarul completat de pacienţii prezenţi la Conferinţa Naţională de la Poiana Braşov va fi extins şi la nivel naţional, a precizat preşedintele Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer.

Cezar Irimia a spus că pacienţii aşteaptă data de 1 iulie să vadă dacă reprezentanţii CNAS implementează ceva nou şi cum îi afectează, după care vor reacţiona.

'Reacţiile vor fi categorice, pentru că după memoriile depuse atât la Ministerul Sănătăţii, cât şi la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate nu am primit nici un răspuns. De această dată manifestările noastre vor fi radicale. Vom picheta, vom manifesta şi vom apela la forurile europene. Să vedem ce se va întâmpla după data de 1 iulie şi apoi vom decide', a declarat Cezar Irimia.

Preşedintele Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer a mai afirmat că se va începe o campanie de informare a pacienţilor asupra drepturilor acestora. 'Suntem hotărâţi să ne apărăm drepturile cu orice preţ', a subliniat el.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Braşov: Tratamente gratuite de radioterapie pentru bolnavii de cancer la Centrul de Diagnostic şi Tratament Oncologic Braşov, 19 iun /Agerpres/- Tratamentele de radioterapie pentru pacienţii oncologici sunt gratuite au declarat joi, într-o conferinţă de presă, reprezentanţii Centrului de Diagnostic şi Tratament Oncologic din Braşov, precizând că, de la 1 iunie, Casa de Asigurări de Sănătate a alocat fondurile necesare...
Investiţii de cca 90 milioane euro, în ultimii trei ani, în centre oncologice private În România, ţara în care bolnavii de cancer cheltuie anual circa 40 de milioane de euro pentru tratamentul în străinătate, alternativa privată locală a demarat puternic, se arată într-un articol din publicaţia Capital.
CNAS: Vor fi introduse noi sub-programe în sprijinul bolnavilor de cancer Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi Ministerul Sănătăţii au în vedere dezvoltarea Programului de oncologie şi introducerea unor sub-programe noi, care să vină în sprijinul bolnavilor de cancer, atât copii cât şi adulţi, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă organizată de Asociaţia Pavel...
Ciurchea(CNAS): România, prin introducerea medicamentelor de ultimă generaţie, le are pe absolut toate pe piaţă Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Vasile Ciurchea, a declarat vineri, la Târgu Mureş, la Conferinţa Naţională de Farmacoeconomie şi Management Sanitar (CNFMS), că prin introducerea a 50 de noi medicamente de ultimă generaţie, România se poate lăuda că are absolut toate me...
Braşov: Hospice Casa Speranţei a lansat Ghidul de îngrijire paliativă de bază Braşov, 25 iulie /Agerpres/- Hospice Casa Speranţei a lansat luni, la Braşov, Ghidul de îngrijire paliativă de bază şi platforma online cu mărturiile pacienţilor şi a primilor medici de familie din România care acordă îngrijire paliativă de bază. În ultimele 39 de luni, Hospice Casa Speranţei a testat...
Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer: Bolnavii de cancer îşi procură medicamentele din străinătate Bolnavii de cancer din România, plătitori de taxe şi contributori la bugetul sistemului naţional de sănătate, au ajuns în situaţia de a-şi asigura tratamentul recurgând la medicamente cumpărate din străinătate, pe propria cheltuială, se arată într-un comunicat de presă al Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor...