Cele mai citite
 


Reuniune privind politicile în domeniul sănătăţii reproducerii şi populaţiei în Europa de Est
marţi, 29 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministerul Afacerilor Externe găzduieşte, luni şi marţi, o reuniune regională având ca temă politicile în domeniul sănătăţii reproducerii şi populaţiei în Europa de Est, cu participarea unor reprezentanţi din Albania, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Macedonia, Republica Moldova, România, Serbia, Ucraina.
Potrivit unui comunicat remis duminică de MAE, reuniunea este organizată de Fondul Naţiunilor Unite pentru Populaţie (FNUAP) şi are ca obiectiv principal evidenţierea importanţei domeniului sănătăţii reproducerii, inclusiv a planificării familiale, în cadrul politicilor naţionale privind populaţia şi a planurilor strategice în ţările cu o rată scăzută a fertilităţii şi o rată înaltă a avorturilor. Totodată, este avută în vedere furnizarea unor instrumente necesare unei planificări şi implementări mai eficiente a programelor specifice sănătăţii reproducerii.

La deschiderea reuniunii va participa, din partea MAE, directorul general al Direcţiei Generale Afaceri Multilaterale, Petru Dumitriu.

Reuniunea se înscrie în eforturile întreprinse de MAE pentru valorificarea relaţiilor de cooperare foarte bune dintre România şi sistemul ONU din ţara noastră, care pot contribui la promovarea şi consolidarea noului statut al României de donator de asistenţă pentru dezvoltare, precizează MAE.

FNUAP şi-a început activitatea de colaborare cu România în 1973, sprijinind organizarea, la Bucureşti, în 1974, a primei Conferinţe Mondiale privind Populaţia. Începând cu 1990 a fost intensificat sprijinul Fondului, destinat reducerii mortalităţii şi morbidităţii materne şi ratei avorturilor. FNUAP a sprijinit Guvernul pentru dezvoltarea şi consolidarea capacităţii instituţiilor naţionale vizând implementarea programului naţional privind sănătatea reproducerii.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Croaţia desemnată centru pentru donarea şi transplantul de organe Zagreb, 25 feb/Agerpres/ - Croaţia a fost desemnată Centrul Regional de Dezvoltare a Sănătăţii pentru donarea şi transplantul de organe, parte a reţelei de sănătate pentru Europa de Est, relatează vineri Croatian Times.
Rata mare a avorturilor din România, rezultat al ajutorului american pentru contracepţie Date recente publicate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) arată că România are cea mai mare rată a avorturilor din Europa - 480 de avorturi la fiecare 1.000 de născuţi vii, ceea ce reprezintă peste dublul mediei din UE. Totodată, are una dintre cele mai mari rate ale mortalităţii materne, cu 27...
Mureş: Burse de studii pentru 75 de studenţi romi la medicină În acest an, 75 de romi studenţi la medicină vor primi burse de studiu în facultăţi din Iaşi, Târgu Mureş, Cluj-Napoca, Bucureşti, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă la Târgu Mureş, Andra Farcău de la Centrul de Resurse pentru Comunităţile de Romi (CRCR).
Bihor: Curs internaţional multidisciplinar pe tema securităţii sângelui, la Oradea Peste 40 de specialişti în medicina transfuzională din nouă ţări ale Europei de Sud-Est s-au reunit la Oradea, la un curs internaţional multidisciplinar pe tema securităţii sângelui, organizat de Centrul Regional de Transfuzie pentru Europa de Sud-Est din localitate.