Cele mai citite
 


Prevenirea SIDA necesită o nouă politică privind drogurile (experţi)
marţi, 29 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Prevenirea SIDA necesită aplicarea de noi politici privind drogurile, deoarece actuala abordare represivă contribuie?la propagarea epidemiei, afirmă experţii, printre care unul din cei care au descoperit virusul, cercetătoarea franceză Fran?oise Barr?-Sinoussi, informează AFP.
'Dorim o abordare ştiinţifică a politicii privind drogurile, care începe să admită?că dependenţa nu este o crimă, ci o boală', arată un grup de experţi într-un document intitulat 'Declaraţia de la Viena'.

Acest apel survine cu trei săptămâni înainte de deschiderea celei de-a 18-a conferinţe mondiale despre SIDA, la care vor participa aproximativ 25.000 de specialişti, în capitala austriacă.

Criminalizarea în unele ţări a toxicomanilor duce la propagarea epidemiei SIDA: în loc să se îngrijească, bolnavii îşi trăiesc dependenţa într-un mod cât mai discret, schimbând seringile între ei şi nebeneficiind adesea de niciun fel de serviciu.

În afară de Africa Subsahariană, o contaminare din trei se datorează injectării drogului. În Asia Centrală şi în Europa de Est, singurele regiuni în care progresează epidemia, acesta este primul factor de contaminare.

În consecinţă, cercetătorii semnatari ai 'Declaraţiei de la Viena' cer guvernelor să acţioneze: 'Persoanele drogate au dreptul la tratament pentru prevenirea infecţiilor şi, dacă sunt infectate cu HIV, la antiretrovirale', a subliniat Brigitte Schmied, preşedinta Societăţii internaţionale pentru SIDA /IAS/, coorganizatoarea conferinţei internaţionale privind combatarea SIDA.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
România, în pericol de epidemie de HIV România este în pericol să cadă pradă unei epidemii de HIV în rândul consumatorilor de droguri injectabile în lipsa banilor destinaţi prevenirii contactării virusului, avertizează experţi de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, citaţi de revista americană Time, în ediţia din 13-20 septembrie.
Conferinţa Mondială asupra SIDA: Oportunitate de armonizare a strategiilor pentru combaterea acestui flagel Cea de-a 20 Conferinţă internaţională asupra SIDA, care a avut loc între 20 şi 25 iulie, la Melbourne (Australia), a fost o oportunitate pentru experţi de a se întâlni, a schimba impresii şi a armoniza strategiile pentru combaterea acestui flagel, care a provocat moartea a peste 30 de milioane de oameni...
Europa de Est şi Asia Centrală, cea mai mare rată din lume a îmbolnăvirilor cu HIV (ONU) Epidemia de HIV se răspândeşte într-un ritm alarmant în Europa de Est şi în Asia Centrală, fiind susţinută de folosirea la scară mare a drogurilor, de practicarea sexului neprotejat şi de stigma socială severă care îi împiedică pe cei bolnavi să ceară ajutor, au dezvăluit luni Naţiunile Unite, informează...
Creştere alarmantă a cazurilor de SIDA în Europa de Est, inclusiv în România În pofida campaniilor de prevenire şi a progreselor medicinei, din 2001 se observă o creştere alarmantă a numărului de persoane infectate cu virusul HIV în Rusia, Ucraina şi România, scrie săptămânalul Le Point în ediţia online de miercuri.
Cuba, prima ţară din lume care elimină transmiterea SIDA şi sifilisului de la mamă la copil Washington, 30 iun /EFE/ - Cuba a devenit marţi prima ţară din lume atestată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) pentru eliminarea transmiterii de la mamă la copil a sifilisului şi a virusului HIV, relatează EFE, precizând că anunţul a fost făcut de ministrul cubanez al sănătăţii publice, Roberto...
Numărul deceselor cauzate de SIDA, în scădere uşoară în 2011 pentru al cincilea an consecutiv Numărul deceselor cauzate de SIDA în lume în 2011 a fost de 1,7 milioane, în scădere uşoară (-5,6%) pentru al cincilea an consecutiv, indică raportul anual al ONUSIDA, dat publicităţii marţi la Geneva şi preluat de AFP.