Cele mai citite
 


Cluj: Consiliul Judeţean preia spitalele, fără datorii
marţi, 29 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Consiliul Judeţean Cluj a pregătit proiectul de hotărâre referitor la preluarea spitalelor, care va fi supus marţi votului consilierilor, însă cu obiecţia că nu vor fi preluate şi datoriile vechi.
'Sper că proiectul să treacă marţi de votul consilierilor, el este pregătit, dar avem o obiecţie. Nu vrem să preluăm datoriile de dinainte de preluare', a declarat preşedintele CJ, AlinTişe, luni, într-o conferinţă de presă.

Acesta a explicat că, practic, Consiliul Judeţean a investit şi până acum în spitale în ceea ce priveşte infrastructura lor şi reabilitarea clădirilor şi că acum vor avea şi o implicare la nivel de management. Tişe a spus că din punct de vedere al efortului financiar, preluarea spitalelor nu înseamnă o nouă presiune pe buget.

'Noi şi până acum le-am dat banii pentru că aparţin de Consiliul Judeţean, aşa că acest lucru nu este o noutate, iar în ceea ce priveşte actul medical, nu avem nicio responsabilitate de plată, însă ne vom putea implica în numirea managerului', a spus Tişe.

Preşedintele Consiliului Judeţean a dat asigurări că va ajuta autorităţile locale să preia, în condiţii bune, spitalele din oraşele mici, în contextul în care câţiva primari spun că nu au forţa financiară necesară pentru o asemenea cheltuială.

Consiliul Judeţean are în administrare Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Leon Daniello, Spitalul Clinic de Recuperare, Spitalul Clinic de Copii, Spitalul de Boli Infecţioase (n. red. - toate din Cluj-Napoca) şi Spitalul de Boli Psihice din localitatea Borşa.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Intervenţie reuşită de extirpare a unor metastaze pulmonare, efectuată de o echipă a Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie O echipă de medici de la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie "Leon Daniello" din Cluj-Napoca, condusă de Dan Nicolau, şeful secţiei de chirurgie toracică, a realizat, luni, prima intervenţie chirurgicală din clinică pentru stoparea evoluţiei unor metastaze pulmonare, cu un echipament ultramodern cu...
Cluj: Spitalul Clinic de Recuperare a fost preluat de CJ fără nicio datorie Spitalul Clinic de Recuperare din Cluj-Napoca a fost preluat de Consiliul Judeţean (CJ) Cluj fără nicio datorie, a declarat, joi, pentru AGERPRES directorul medical al unităţii sanitare, dr. Emil Bogdan.
Olt: Preluarea spitalelor, amânată până la finalizarea auditului Consiliul Judeţean Olt va amâna preluarea spitalelor din Slatina, Scorniceşti şi Schitu până când se va finaliza un control financiar contabil la cele trei unităţi sanitare.
Cluj: Consiliul Judeţean a primit asigurări de la ministrul sănătăţii pentru redeschiderea unui spital rural Ministrul sănătăţii, Vasile Cepoi, este de acord cu redeschiderea unui spital rural, potrivit unei informări a Consiliului Judeţean (CJ) Cluj.
Sibiu: Consiliul Judeţean ar putea salva Spitalul Clinic de Urgenţă de o parte din datorii Consiliul Judeţean (CJ) Sibiu încearcă din septembrie să ajute cel mai mare spital de stat din judeţ, Spitalul Clinic de Urgenţă, să scape de datoriile care s-au dublat în ultimii doi ani, prin plata unei părţi a cheltuielilor spitalului cu întreţinerea, sumă care ar putea să fie de până la 5 milioane...
Cluj: Peste nouă milioane de lei pentru noul Spital de Boli Psihice Borşa Consiliul Judeţean (CJ) Cluj anunţă că noul Spital de Boli Psihice-cronice din localitatea Borşa este în ultima fază a execuţiei, printr-o investiţie proprie care se ridică la peste nouă milioane de lei.