Cele mai citite
 


Acţiune de donare de sânge, la Primăria Sectorului 4
marţi, 29 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primăria Sectorului 4 organizează marţi, începând cu ora 9,00, acţiunea 'Donează sânge, donează viaţă!', cu sprijinul Institutului Naţional de Hematologie şi al voluntarilor de la Crucea Roşie - Filiala Sector 4.
Printre donatori se vor afla angajaţii administraţiei locale, în frunte cu primarul sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone, recoltarea fiind realizată de specialiştii Institutului Naţional de Hematologie şi de cei de la Crucea Roşie.

Cantitatea de sânge ce se va recolta de la fiecare donator în parte va fi de aproximativ 450 ml, dar nu înainte de a fi efectuat testul de glicemie şi de a fi completat un chestionar referitor la starea de sănătate şi antecedentele medicale.

'Donând sânge, dăruim şanse. Îi chem alături pe toţi cei care doresc să salveze vieţi. Să creştem împreună numărul donatorilor voluntari, să îi ajutăm pe cei care au fost victime ale unor accidente, suferă în urma unor intervenţii chirurgicale dificile sau a unor maladii. Printre cei salvaţi pot fi apropiaţii noştri sau chiar noi!', a declarat Cristian Popescu-Piedone, cu ocazia anunţării acţiunii.

În urma donării, angajaţii primesc în mod normal tichetele de masă, o zi liberă şi o reducere de 50% la abonamentul RATB şi Metrou valabilă o lună.

La iniţiativa edilului Cristian Popescu-Piedone, angajaţii Primăriei Sectorului 4 au decis ca tichetele de masă pe care le vor primi să fie donate Băncii de Alimente a Crucii Roşii Române, în cadrul campaniei 'Hrăneşte un vis, o lume fără foame!'.

Beneficiarii acestui proiect sunt persoane aflate în evidenţele Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 4, până în prezent, peste 500 de familii cu venituri foarte mici din sector primind pachete cu alimente distribuite de voluntarii Crucii Roşii Române - Filiala Sector 4.

Banca de Alimente a Crucii Roşii Române reprezintă o soluţie imediată de ajutorare a persoanelor fără venituri sau cu venituri foarte mici, fiind o iniţiativă preluată după modelul unor proiecte similare, derulate cu succes de ani de zile în ţări din Uniunea Europeană, SUA şi Canada.

Nu este pentru prima dată când Primarul Cristian Popescu-Piedone, alături de angajaţii instituţiei, se implică în donarea de sânge, pentru dotarea băncilor de sânge din spitale, prima acţiune de acest fel având loc în luna martie a anului 2009.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Primele pachete distribuite de Banca de Alimente a Crucii Roşii Crucea Roşie Română a început luni, după o lună de la lansarea proiectului social Banca de Alimente, distribuţia alimentelor către persoane vulnerabile din Bucureşti şi din alte 13 judeţe - Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Brăila, Braşov, Buzău, Cluj, Constanţa, Iaşi, Sibiu, Suceava şi Vrancea.
Primarul Cristian Popescu-Piedone a donat 450 ml de sânge Primarul sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone, a donat marţi 450 de mililitri de sânge în cadrul acţiunii 'Donează sânge, donează viaţă!'.
Crucea Roşie a lansat "Banca de alimente pentru copii" Societatea Naţională de Crucea Roşie din România împreună cu hypermarketul Real, Televiziunea Română şi Filiala de Cruce Roşie sector 6 Bucureşti a organizat, sâmbătă, evenimentul "Banca de alimente pentru copii", cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului.
Peste 2.400 de kilograme de alimente colectate de Crucea Roşie Română în preajma Sărbătorilor de Paşte Crucea Roşie Română a colectat peste 2.400 de kilograme de alimente greu perisabile cu ocazia evenimentelor organizate în perioada 7-11 aprilie, în Bucureşti şi alte trei judeţe din ţară, alimente care au fost distribuite persoanelor aflate în dificultate.
Bancă de alimente pentru copii Societatea Naţională de Cruce Roşie din România organizează sâmbătă, cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, ''Banca de alimente pentru copii'', se arată într-un comunicat de presă al societăţii.
Crucea Roşie va desfăşoară programul 'Banca de Alimente' în cinci oraşe Crucea Roşie Română organizează, în perioada 7-11 aprilie, spectacole, concursuri şi acţiuni caritabile care fac parte din programul 'Banca de Alimente' ce se va desfăşura în mai multe hipermarketuri din oraşele Buzău, Braşov, Constanţa, Ploieşti şi Bucureşti.