Cele mai citite
 


Înţepăturile de căpuşe şi arsurile solare, principalele cazuri ale dermatologilor
luni, 28 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Dermatologie
 

Bucureşti, 28 iun /Agerpres/ - Înţepăturile de căpuşe constituie principalul motiv de adresabilitate la Departamentul de Dermatologie al Institutului de Boli Infecţioase 'Matei Balş', anul acesta constatându-se o invazie de astfel de insecte, a declarat luni pentru AGERPRES dr. Lidia Cavaropol.

'Înţepăturile de căpuşe duc la boala Lyne, care netratată duce la afectarea sistemului nervos, a celui cardiac. Am avut pacienţi care au venit cu câte două-trei căpuşe înfipte. Pentru a le scoate trebuie să se aplice o cremă foarte grasă sau ulei de ricin. În situaţia în care căpuşa nu mai este, în locul unde este înţepătura apare o crustă neagră. Cel care a fost înţepat de o căpuşă trebuie să meargă neapărat la medic pentru a se institui tratamentul cu antibiotic', a explicat medicul.
Dr. Cavaropol le atrage atenţia celor care au câini să îi deparaziteze iar celor care merg la pădure, să-şi pună o îmbrăcăminte adecvată şi apoi să se analizeze foarte bine, să nu fi luat vreo căpuşă.
O altă problemă cu care se confruntă medicii dermatologi în acest an sunt cazurile cu arsuri solare, şi ele în număr mare, dar şi cele cu ciuperci micotice.
Privitor la pericolul exploziilor solare, specialista le recomandă persoanelor care stau la soare să se protejeze foarte bine iar pentru copii, să stea chiar îmbrăcaţi şi sub umbrelă.
'Ar fi bine ca cei mici să nu fie expuşi la soare, iar tinerii care vor să se bronzeze să utilizeze creme cu factor de protecţie foarte mare, pălării, să stea sub umbrelă şi mai ales să nu se expună în perioadele de maximă activitate solară, ci foarte de dimineaţă sau seara', a spus medicul. AGERPRES

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
O nouă gamă de protecţie solară cu extract organic de rodie Protecţia solară este foarte importantă pentru piele, mai ales în condiţiile exploziilor solare din ultima vreme, atrag atenţia specialiştii.
Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel: 45 de cazuri cu înţepături cu căpuşe la sfârşit de săptămână Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş" a înregistrat la sfârşitul săptămânii 45 de cazuri de înţepături de căpuşe, a declarat luni, pentru AGERPRES, prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, managerul instituţiei.
Dr. Gabriel Colţan: Este bine ca oamenii să se examineze după ce ies la iarbă verde Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş" se confruntă la sfârşitul fiecărei săptămâni cu 16-17 cazuri de înţepături de căpuşe, a declarat luni pentru AGERPRES dr. Gabriel Colţan.
Peste 200 de persoane înţepate de căpuşe în perioada 30 aprilie - 1 mai Peste 200 de persoane au fost înţepate de căpuşe în perioada 30 aprilie - 1 mai.
Prof.dr. Streinu Cercel: 132 persoane au fost muşcate de căpuşe în minivacanţa de 1 Mai 132 de persoane care au fost muşcate de căpuşe s-au prezentat la camera de gardă în minivacanţa de 1 Mai, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, managerul Institutului Naţional "Matei Balş", prof. dr. Adrian Streinu Cercel.
Vara aceasta, noile creme Sun Renaissance iti ofera toata protectia de care ai nevoie! Sun Wave Pharma, lider in producerea de suplimente naturale, vine vara aceasta in intampinarea iubitorilor de soare cu un produs inovator, inspirat din natura, Lotiunea cu factor de protectie solara SPF40 Sun Renaissance.