Cele mai citite
 


Caravana Alcohelp ajunge în 11 oraşe din România
luni, 28 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 28 iun /Agerpres/ - Alianţa pentru Lupta Împotriva Alcoolismului şi Toxicomaniilor (ALIAT), principala organizaţie non-guvernamentală din România care oferă servicii în domeniul adicţiilor, începe, miercuri, 30 iunie, Caravana Alcohelp în 11 oraşe din ţară.
Lansat în noiembrie 2009 de către ALIAT, www.alcohelp.ro este primul centru on-line de consiliere şi intervenţie de tip e-health adresat persoanelor cu un consum problematic de alcool.
Conceput de specialişti în sănătate mintală şi de experţi în ameliorarea şi tratamentul problemelor cauzate de consumul abuziv de alcool, www.alcohelp.ro reprezintă un instrument gratuit de prevenţie, intervenţie şi orientare către servicii specializate, uşor de folosit, care garantează confidenţialitatea şi anonimatul celor care îl accesează.
În prezent, la 8 luni de la lansarea www.alcohelp.ro, platforma numără aproximativ 800 de utilizatori activi şi este vizitată de peste 3.000 de utilizatori pe lună.
'Caravana Alcohelp' reprezintă cea de-a doua etapă din cadrul programului dezvoltat de către ALIAT şi susţinut de compania Heineken România pe tema consumului problematic de alcool. Prin acţiuni organizate în mijlocul comunităţii, aceasta vizează creşterea gradului de conştientizare a populaţiei în ceea ce priveşte caracterul problematic al consumului abuziv de alcool, precum şi creşterea gradului de accesibilitate a intervenţiilor în domeniul prevenirii şi tratamentului consumului problematic de alcool.
'Rezultatele înregistrate până în prezent de platforma www.alcohelp.ro ne confirmă faptul că am răspuns unei nevoi reale a populaţiei din România, creând un program care oferă anonimitate, confidenţialitate şi consiliere în ceea ce priveşte consumul problematic de alcool şi mai ales în ceea ce priveşte prevenţia acestuia. Astfel, Caravana Alcohelp reprezintă extensia off-line a platformei www.alcohelp.ro, prin care ne propunem să inversăm rolurile şi să mergem noi către cei care ar putea avea nevoie de ajutorul nostru. Prin prezenţa în 11 oraşe importante din ţară dorim să ne asigurăm că informaţiile relevante despre consumul problematic de alcool şi despre ajutorul oferit de platforma on-line www.alcohelp.ro ajung de la specialiştii noştri în probleme de adicţii direct la p otenţialii beneficiari ai programului', declară dr. Eugen Hrişcu, directorul executiv al ALIAT, medic specialist psihiatru, formator în domeniul dependenţei de substanţe.
Caravana Alcohelp presupune prezenţa unei echipe de specialişti în adicţii şi voluntari ai organizaţiei non-guvernamentale ALIAT în 11 oraşe importante din România, inclusiv pe litoral - Bucureşti, Ploieşti, Târgovişte, Miercurea Ciuc, Târgu Secuiesc, Iaşi, Vaslui, Arad, Vama Veche, Mamaia.
În fiecare oraş vor fi instalate corturi, iar voluntarii ALIAT vor împărţi materiale informative despre platforma www.alcohelp.ro, vor oferi consiliere celor interesaţi şi vor pune la dispoziţia vizitatorilor un chestionar audit prin care aceştia îşi pot determina gradul de periculozitate al consumului de alcool.
'Anul trecut am decis să sprijinim ALIAT în crearea şi lansarea primului centru on-line din România specializat în tratamentul consumului problematic de alcool, deoarece această iniţiativă se potriveşte perfect viziunii pe care o avem despre consumul responsabil. Credem că acest instrument conceput şi susţinut de specialişti în sănătate mintală este o modalitate eficientă şi accesibilă de prevenţie şi tratament. Continuarea parteneriatului cu ALIAT este un pas firesc şi confirmă faptul că Heineken România este conştientă de responsabilitatea pe care o are în a educa şi informa consumatorii cu privire la problemele pe care un consum abuziv de alcool le poate genera', declară Jan Derck van Karnebeek, general manager al companiei.
Caravana Alcohelp se va afla la Târgovişte pe 30 iunie, Vama Veche - 24 iulie, Mamaia - 25 iulie, Miercurea Ciuc - 28 august, Târgu Secuiesc - 29 august, Iaşi - 4 septembrie, Vaslui - 5 septembrie, Timişoara - 18 septembrie, Arad - 19 septembrie, Ploieşti - 25 septembrie, Bucureşti - 26 septembrie.
Potrivit estimărilor ALIAT, numărul de posibili beneficiari va fi de aproximativ un milion de persoane din mediul urban, cu acces la internet. Aceştia se împart în trei categorii: o primă categorie direct vizată o constituie persoanele cu vârste cuprinse între 25 şi 44 de ani, pentru care proiectul are valoare curativă, o altă categorie sunt cei pentru care beneficiul este de prevenţie, în special în rândul adolescenţilor, precum şi o a treia categorie de persoane cu vârste de peste 44 de ani pentru care platforma va funcţiona ca o poartă de acces în sistemul specializat de îngrijiri. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Caravana Alcohelp ajunge în 24 de localităţi din mediul urban şi rural ALIAT, principala organizaţie nonguvernamentală din România care oferă servicii în domeniul adicţiilor, continuă programul iniţiat în 2010 Caravana Alcohelp în 24 de localităţi din mediul urban şi rural din ţară, se arată într-un comunicat al asociaţiei remis marţi AGERPRES.
Alcohelp - cinci ani de intervenții inovatoare în tratamentul consumului problematic de alcool Alianţa pentru Lupta Împotriva Alcoolismului şi Toxicomaniilor (ALIAT), una dintre cele mai importante organizaţii neguvernamentale în domeniul adicţiilor din România, în parteneriat cu HEINEKEN România, anunţă bilanțul a cinci ani de activitate a programului Alcohelp.
Primul parteneriat din România în domeniul sănătății pentru tratamentul dependenței de alcool Sâmbătă, 1 martie 2014, reprezentanți ai mediului academic și ai instituțiilor de sănătate, lideri de opinie, precum și reprezentanți ai sectorului privat și ai sectorului neguvernamental, s-au reunit pentru semnarea oficială a ”Cartei Albe pentru Dependența de Alcool din România – probleme, provocări...
Salvaţi Copiii România lansează un nou proiect, în beneficiul copiilor cu tulburări de sănătate mintală Organizaţia Salvaţi Copiii România lansează proiectul Servicii integrate pentru copiii cu probleme de sănătate mintală, copiii victime ale violenţei domestice și familiile acestora. Scopul demersului este formarea de personal specializat care să ofere sprijin și să asigure cea mai bună...
Samusocial din România oferă asistenţă socială şi medicală de urgenţă pentru aproximativ 5.000 de oameni ai străzii Samusocial din România oferă asistenţă socială şi medicală de urgenţă pentru aproximativ 5.000 de oameni ai străzii din Capitală, a declarat, pentru AGERPRES, directorul executiv al asociaţiei, Sabina Nicolae.
Studiu: Aproape jumătate dintre români suferă de hipertensiune;Medic: HTA - principalul factor de risc al bolilor cardiovasculare 49,5% dintre românii cu vârste între 18 şi 80 de ani suferă de hipertensiune, conform rezultatelor analizate pentru 86% dintre subiecţii incluşi în studiul SEPHAR III, derulat de Societatea Română de Hipertensiune.