Cele mai citite
 


Adoptarea unei nutriţii sănătoase şi echilibrate, o metodă de a lupta cu efectele îmbătrânirii
luni, 28 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 28 iun /Agerpres/ - Specialiştii în domeniu recomandă adoptarea unei nutriţii sănătoase şi echilibrate şi a unui stil de viaţă sănătos ca o metodă de a lupta cu efectele îmbătrânirii.
Speranţa de viaţă este în creştere, ceea ce înseamnă că bărbaţii şi femeile care se apropie de 50 de ani nu arată şi nu se simt precum persoanele de aceeaşi vârstă din anii 60-70.
Procesul de îmbătrânire începe la vârsta de 20-30 de ani, însă majoritatea oamenilor îi observă efectele după vârsta de 40 de ani. Organismul uman este format din milioane de celule, cu o durată individuală de viaţă de 2 ani sau chiar mai puţin. Principala cauză a îmbătrânirii este degenerarea celulelor.
''Atunci când vorbim despre îngrijirea corpului şi despre lupta cu efectele îmbătrânirii, trebuie să avem în vedere că, după cum reiese din importante studii ştiinţifice, există două tipuri de îmbătrânire: îmbătrânirea cronologică şi îmbătrânirea legată de factorii de mediu. Primul tip de îmbătrânire este influenţat în mod special de ereditate, iar al doilea de stilul de viaţă'', susţine Jacquie Carter - trainer internaţional şi director de marketing în domeniul îngrijirii personale în cadrul Herbalife Ltd.
Jacquie Carter a fost recent gazda unei întâlniri cu jurnaliştii din România, cu această ocazie dezvăluind o serie de secrete despre relaţia dintre nutriţie şi frumuseţe.
Pentru a întârzia şi a contracara într-o oarecare măsură efectele îmbătrânirii, experţii în domeniu recomandă îmbunătăţirea stării generale de sănătate printr-o serie de măsuri, precum adoptare unei nutriţii sănătoase şi echilibrate şi a unui stil de viaţă sănătos, fortificarea sistemului cardiovascular, activarea tinereţii pielii, încetinirea efectelor îmbătrânirii articulaţiilor, dar şi menţinerea sănătăţii ochilor.
''Indiferent de vârstă, putem să arătăm mai sănătoşi şi mai tineri adoptând o nutriţie internă şi externă echilibrată. Prin ameliorarea regimului alimentar, a aspectului fizic şi a stării de spirit, ne putem ajuta corpul să arate şi să se simtă tânăr mai mult timp. Sănătatea începe din interior, oferind celulelor din organism proporţia ideală de vitamine, minerale şi nutrienţi, şi continuă în exterior'', spus specialiştii. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Medicii recomandă consumul echilibrat de alimente care să conţină o diversitate de nutrienţi esenţiali Medicul nutriţionist Luiza Pîrvu recomandă să se consume echilibrat alimente care să conţină o diversitate de nutrienţi esenţiali, pentru un stil de viaţă sănătos, iar, în opinia sa, alegerea unui regim alimentar drastic riscă să reducă în mod considerabil caloriile şi cantitatea de nutrienţi, încât...
Campanie pentru un stil de viaţă sănătos, lansată de Ziua Mondială de Combatere a Diabetului Cu ocazia Zilei Mondiale de Combatere a Diabetului, marcată anual la nivel global pe 14 noiembrie, Grupul Sanofi în parteneriat cu Societatea Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, Federaţia Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice şi Societatea Română de Nutriţie au lansat o amplă campanie...
Vrem copii sănătoși? Atunci trebuie să menţinem un echilibru şi să ne implicăm toți, cu responsabilitate Aceasta este una dintre concluziile dezbaterii „Echilibrul, secretul creşterii sănătoase a copiilor” organizate miercuri, 7 noiembrie a.c. de către CeRe, UN FAO şi Tetra Pak, cu participarea unor reprezentanţi ai factorilor implicaţi în formularea politicilor publice și creşterea şi educarea...
Galaţi: Conferinţă despre medicina creştină şi prevenirea cancerului Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România - filiala Galaţi, a organizat, vineri, o conferinţă pe tema adoptării unui stil de viaţă sănătos în vederea prevenirii cancerului, susţinută de prof. dr. Pavel Chirilă, promotorul conceptului de medicină creştină...
Cel mai mare retailer din România a lansat un proiect naţional pentru o nutriţie echilibrată Kaufland România, cel mai mare retailer din România după volumul afacerilor, a lansat un proiect naţional care invită consumatorii să adopte un stil de viaţă sănătos şi o nutriţie echilibrată.
Cluj: Medici specialişti de renume din România discută despre "Abordarea integrată a bolii Parkinson" Aspecte medico-sociale ale persoanelor afectate de boala Parkinson şi accesul lor la tratamente sunt discutate de medici specialişti de renume din România la conferinţa cu tema "Abordarea integrată a bolii Parkinson", care se desfăşoară, vineri şi sâmbătă, la Cluj-Napoca.