Cele mai citite
 


Vaslui: Serviciul Judeţean de Ambulanţă rămâne fără o autospecială din cauza lipsei de medici
luni, 28 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Vaslui, 28 iun /Agerpres/ - Una din cele patru autospeciale destinate transportului medicilor la domiciliul pacienţilor din judeţul Vaslui va fi transferată la Spitalul judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ din cauză că Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Vaslui nu dispune de personalul necesar şi maşina nu poate fi folosită.
Potrivit reprezentanţilor SJA Vaslui, decizia aparţine Ministerului Sănătăţii, care a făcut o evaluare la nivel naţional a modului de utilizare al autospecialelor pentru consultaţii la domiciliu.
'E vorba despre maşinile Fiat, care aparţin Compartimentului de consultaţii la domiciliu şi transport sanitar şi pot fi folosite doar pentru anumite activităţi: transportul medicului la domiciliul pacientului care nu este în stare critică. Se poate transporta medicul la pacient şi în clipa în care nu este alt mijloc de intervenţie şi personal calificat. Din analiza Ministerului Sănătăţii a rezultat, pe bună dreptate, că autospeciala de la Huşi nu este utilizată, aici nefiind medic', a declarat, luni, Ana Maria Ungureanu, directorul medical al SJA Vaslui.
Conducerea SJA Vaslui a solicitat în scris Ministerului Sănătăţii deblocarea a şapte posturi de medic, încă de la începutul anului 2010, din cauza crizei acute de personal cu care se confruntă în ultimii ai instituţia vasluiană.
În anul 2007, judeţul Vaslui a primit patru autospeciale pentru consultaţii la domiciliu, două dintre ele au rămas la Vaslui, una a ajuns la Bârlad şi alta la Huşi. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: Intervenţie ISU la Huşi pentru salvarea unui bărbat inconştient în cabina macaralei Două echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui şi un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean intervin pentru salvarea unui bărbat aflat inconştient în cabina unei macarale din curtea unei societăţi comerciale din municipiul Huşi.
Cazul fetiţei decedate la Huşi: Amenzi contravenţionale pentru medici, spitalul din localitate şi Ambulanţa Vaslui Echipa de control a Ministerului Sănătăţii (MS) a aplicat mai multe amenzi contravenţionale, după ce a constatat, în urma verificării modului în care a fost gestionat cazul fetiţei de 4 ani care a decedat recent la Spitalul Municipal Huşi, că au fost încălcate Ordinul MS privind conducerea şi organizarea...
Neamţ: Medicii de la Ambulanţă au predat cursuri de prim-ajutor unor copii cu dizabilităţi Copiii din Centrul de Recuperare şi Reabilitare a Dizabilităţilor din Piatra Neamţ au fost instruiţi, vineri, de medicii Serviciului Judeţean de Ambulanţă, cum să acorde primul ajutor până la sosirea cadrelor specializate.
Suceava: Medicii de la ambulanţă dau consultaţii gratuite la domiciliu Sucevenii beneficiază de consultaţii gratuite la domiciliu, după ce patru autospeciale au fost repartizate Staţiei de Ambulanţă Suceava şi substaţiilor din Vatra Dornei, Gura Humorului şi Fălticeni.
Harghita: Trei noi autospeciale au intrat în dotarea Serviciului Judeţean de Ambulanţă Trei noi autospeciale au intrat în dotarea Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Harghita, printr-un program al Ministerului Sănătăţii, urmând ca până la mijlocul aceste luni parcul auto al instituţiei să fie completat cu alte două astfel de vehicule de intervenţie.
Iaşi: Ambulanţe pentru şase judeţe Şase noi ambulanţe achiziţionate prin intermediul proiectului ''Achiziţionare echipamente specifice pentru îmbunătăţirea capacităţii şi calităţii sistemului de intervenţie în situaţii de urgenţă, acordării asistenţei medicale de urgenţă şi a primului ajutor calificat în Regiunea Nord Est'' au fost împărţite...