Cele mai citite
 


Ministrul Sănătăţii: Un milion de doze de vaccin BCG pentru nou-născuţi sosesc marţi în ţară
luni, 28 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Sfântu Gheorghe, 28 iun /Agerpres/ - Un milion de doze de vaccin BCG, importate din străinătate, care vor fi folosite pentru imunizarea nou-născuţilor împotriva tuberculozei, vor sosi marţi în ţară, a declarat ministrul Sănătăţii, Attila Cseke.
El a declarat luni, la Sfântu Gheorghe, că dozele de vaccin vor fi distribuite în cursul săptămânii în toate judeţele, pentru a ajunge la beneficiari.
'Cu aceste doze putem să recuperăm toţi nou-născuţii din februarie până în iunie şi sigur vor ajunge şi pentru cei care se vor naşte până la finele acestui an sau chiar mai mult', a declarat ministrul.
Decizia de a importa vaccin BCG a venit după ce Institutul Cantacuzino din Bucureşti şi-a pierdut, în luna februarie, autorizaţia de producere a serului anti-TBC pentru nou-născuţi din cauza eşuării retehnologizării.
Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a fost prezent luni la Sfântu Gheorghe pentru a participa la semnarea protocoalelor de predare - primire a spitalelor către autorităţile locale. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
MS a achiziţionat un milion de doze de vaccin anti-tuberculoză Ministerul Sănătăţii a achiziţionat un milion de doze de vaccin anti-tuberculoză (BCG) cu ajutorul UNICEF, care vor ajunge în România în maxim 10 zile, a anunţat MS printr-un comunicat transmis marţi AGERPRES.
Ministerul Sănătăţii a reînceput vaccinarea BCG Ministerul Sănătăţii (MS), prin Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti, a organizat în principalele maternităţi din Capitală alte cinci centre unde se va efectua vaccinarea BCG a copiilor născuţi în perioada februarie-iunie a.c.
Nicolăescu: Lotul de vaccin antigripal produs la Cantacuzino va pleca spre ţară în două tranşe, în decembrie şi ianuarie Prima tranşă de doze de vaccin antigripal produsă la Institutul Cantacuzino va pleca în ţară în jurul datei de 16 decembrie, iar cea de-a doua tranşă în jur de 6 ianuarie, a declarat luni ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.
25.000 de doze de vaccin BCG, aduse din Ungaria Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, că au fost aduse din Ungaria, sub formă de donaţie, 25.000 de doze de vaccin BCG (folosit pentru vaccinarea nou-născuţilor împotriva tuberculozei).
Brăila: Necesarul de doze de vaccin împotriva tuberculozei pentru nou-născuţi este asigurat până la sfârşitul anului În judeţul Brăila au ajuns dozele de vaccin BCG împotriva tuberculozei necesare pentru nou-născuţi până la sfârşitul anului, criza de vaccin anti-TBC luând astfel sfârşit, potrivit informaţiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Brăila, dr. Andreia Gavrilescu.
Attila Cseke: Numărul dozelor de vaccin împotriva gripei A/H1N1 este îndestulător Deva, 10 ian /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a declarat, duminică, la Deva, că în stocurile Institutului Cantacuzino mai sunt 1.340.000 de doze de vaccin împotriva virusului gripei A/H1N1, cantitatea fiind îndestulătoare pentru toţi care doresc să se imunizeze în această perioadă.