Cele mai citite
 


A început prima Conferinţă medicală iordaniano-română
miercuri, 30 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Prima Conferinţă iordaniano-română în domeniul medicinei şi farmaciei şi-a început lucrările luni seara la Amman, sub patronajul HRH Prinţesa Muna Al Hussein, la eveniment participând numeroşi specialişti români şi iordanieni, informează Petra.
La reuniunea de două zile vor fi abordate diverse probleme medicale, privitoare inclusiv la sistemul medical de urgenţe din cele două ţări, turismul medical, industriile farmaceutice, precum şi alte chestiuni legate de îngrijirea medicală.

La ceremonia de deschidere au participat ambasadorul Uniunii Europene în Iordania, Patrick Renault, şi ambasadorul României la Amman, Radu Onofrei.

Din partea Guvernului României este prezent la conferinţă Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii. El a discutat luni, la Amman, cu ministrul iordanian al sănătăţii Nayef Al Fayez, despre posibilităţile de intensificare a cooperării în domeniul medical între cele două ţări.

Al Fayez a declarat că doreşte să extindă aria cooperării cu România în domeniul sănătăţii, adăugând că prima Conferinţă medicală iordaniano-română de la Amman va fi o oportunitate pentru facilitarea schimburilor de experienţă şi pentru familiarizarea cu realizările medicale din cele două ţări.

Potrivit agenţiei Petra, subsecretarul de stat Raed Arafat a salutat realizările iordaniene din sănătate şi nivelul înalt atins în Iordania în domeniul medical şi şi-a exprimat dorinţa de a beneficia cât mai mult de pe urma cooperării cu autorităţile medicale iordaniene.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Raed Arafat: România are deja o experienţă în domeniul telemedicinei Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat a declarat luni că în domeniul telemedicinei România are deja o experienţă de aproape 9 ani, având în vedere faptul că primele proiecte pilot au fost demarate în anul 2003 şi a menţionat că în prezent se testează al treilea nod de conexiune la...
(Corespondenţă) Vlad Filat şi Raed Arafat au discutat despre crearea unui serviciu similar SMURD în R.Moldova Premierul moldovean, Vlad Filat, şi subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii din România, Raed Arafat, au discutat luni, la Chişinău, despre crearea în Republica Moldova a unui serviciu similar SMURD (Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare).
Raed Arafat: Ministerul Sănătăţii va asigura dotarea compartimentelor de primiri urgenţe ale spitalelor regionale de pediatrie Dotarea cu aparatură medicală modernă a compartimentelor de primiri urgenţe de la spitalele regionale de pediatrie, care au fost preluate recent de Ministerul Sănătăţii, va fi finanţată de la bugetul de stat, a anunţat miercuri, la Piteşti, ministrul Raed Arafat.
Raed Arafat a primit distincţia de Cavaler al Ordinului Legiunii de Onoare de la statul francez Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat a primit joi distincţia de Cavaler al Ordinului Legiunii de Onoare a Franţei pentru eforturile depuse la dezvoltarea medicinei de urgenţă.
Seminar pe probleme de urgenţă susţinut de medici ai Marinei SUA Un număr de 52 de medici şi asistenţi medicali din 20 de judeţe ale ţării şi 6 unităţi de primiri urgenţe din Capitală vor fi pregătiţi timp de două zile de către o echipă de medici aparţinând Marinei SUA, care a sosit în România în cadrul exerciţiului Black Sea Rotational Force.
Raed Arafat: Sistemul de urgenţă din Bucureşti a ajuns la maturitate Sistemul de urgenţă din Bucureşti a ajuns deja la maturitate, a afirmat Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii (MS), marţi, cu ocazia participării sale la festivitatea de aniversare a 4 ani de la operaţionalizarea SMURD Bucureşti.