Cele mai citite
 


Timiş: Campania 'Poţi şi tu', la final
miercuri, 30 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Departamentul de Onco-hematologie a Spitalului de Copii 'Louis Ţurcanu' din Timişoara dispune de un spaţiu de recuperare psihică a micuţilor atinşi de cumplita maladie, cu sprijinul Asociaţiei britanice Little People România.
Aceasta a iniţiat campania 'Poţi şi Tu!', care a avut succes la Timişoara, unde un grup de voluntari ai Facultăţii de Psihologie din cadrul Universităţii e Vest reuşesc să se ocupe de copiii bolnavi de cancer şi să-i consilieze psihologic şi pe părinţii acestora.

Potrivit lui Katie Rizvi, vicepreşedintele Asociaţiei Little People România, programul de suport a fost implementat la Timişoara din martie 2010, prin selectarea celor unsprezece voluntari şi a unui conducător de proiect, care desfăşoară activităţi zilnic, de luni până duminică, inclusiv, în echipe de câte două-trei persoane.

'Urmărim un plan de activitate special conceput de Little People pentru copiii spitalizaţi. Am organizat, deja, pentru ei, un bal mascat, de Ziua Copilului, în care ei au fost prinţi şi prinţese, în costume închiriate din secţia de oncopediatrie', a spis Katie.

La momentul finalizării oficiale a proiectului, care a acut loc luni după amiaza, a fost prezent şi ambasadorul Marii Britanii în România, Robin Barnett, care a apreciat implicarea cadrelor medicale ale spitalului, dar şi interesul Municipalităţii, care a sprijinit demersul britanicilor.

'Este o echipă extraordinară. Ştim că într-o perioadă de criză economică paneuropeană, resursele sunt limitate. Dar, cred foarte mult în acest parteneriat, unde voluntarii, care sunt, de asemenea, profesionişti, vor ajuta această echipă. Este foarte important că toţi cei implicaţi în acest proiect, fac totul cu mult suflet', a remarcat diplomatul.

Prof. univ. dr. Margit Şerban, care conduce Clinica de Onco-hematologie a Spitalului, a declarat pentru AGERPRES că, deşi este considerat a fi o boală rară la copii, cancerul loveşte din plin, astfel că cele cincizeci de paturi sunt, în permanenţă, ocupate.

'Se vede în aceşti copii o voinţă extraordinară de a trăi, exprimată şi în sloganul 'Poţi şi Tu!'. Sunt foarte ordonaţi în tratament, suportă cu stoicism toate efectele secundare ale chimioterapiilor, citostaticelor sau operaţiilor. Din fericire, peste 80% dintre ei se recuperează şi pot trăi', a declarat Margit Şerban.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timiş: Chirurgul oncohematolog Margit Şerban - 'steaua norocoasă' a copiilor cu leucemie Prof. univ. dr. Margit Şerban este şefa Clinicii de Oncohematologie Pediatrică din cadrul Spitalului de Copii ''Louis Ţurcanu'' din Timişoara şi-i place să se caracterizeze ca fiind foarte muncitoare, foarte ambiţioasă şi foarte responsabilă. A salvat sute de copii din suferinţă şi i-a răpit morţii,...
Timiş: Marş de solidaritate cu pacienţii afectaţi de boli rare Câteva sute de persoane au participat, luni, la Marşul Bolilor Rare, care a pornit de la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Victor Babeş" din Timişoara şi s-a încheiat în faţa Primăriei Municipiului Timişoara, în semn de solidaritate cu pacienţii şi cu familiile celor afectaţi de o astfel de maladie...
Timiş: În premieră naţională, Spitalul de Copii Timişoara va avea un centru pentru boli rare În premieră naţională, la Spitalul de Copii 'Louis Ţurcanu' din Timişoara se va înfiinţa un centru de prevenire şi tratare a bolilor genetice rare invalidante încă în perioada prenatală, în proiect fiind atraşi aproape un milion de euro.
Timiş: Echipamente medicale pentru Spitalul de Copii, achiziţionate prin voluntariat Spitalul de Copii 'Louis Ţurcanu' din Timişoara a reuşit să achiziţioneze pentru micuţii internaţi aici echipamente performante din bani proveniţi de la voluntari care au pedalat pentru viaţa micilor pacienţi şi de la alţi oameni cu suflet mare.
Timiş: Săptămâna Bolilor Rare a debutat la Timişoara Săptămâna Bolilor Rare, o acţiune organizată de Filiala Timiş a Organizaţiei 'Salvaţi Copiii!', a debutat, luni, la Timişoara, acestui proiect alăturându-i-se ca voluntari studenţi medicinişti şi medici specialişti.
Timiş: Spitalul de Copii 'Louis Ţurcanu' va avea un nou corp de clădire spitalul de Copii "Louis Ţurcanu" din Timişoara va avea un nou corp de clădire în următorii doi ani, în care vor funcţiona mai multe secţii, investiţie ce se ridică la aproape 40 de milioane de lei fără TVA.