Cele mai citite
 


Mureş: Spitalul Judeţean de Urgenţă are un deficit de 400 cadre medicale
miercuri, 30 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş înregistrează un deficit de circa 400 de cadre medicale, potrivit purtătorului de cuvânt al unităţii sanitare, Lavinia Cosma.
'Deficitul este de circa 400 de posturi, care sunt blocate, nu se fac angajări, iar lipsa de personal se simte în desfăşurarea activităţii medicale, mai ales că în fiecare zi creşte numărul celor care intră în concediu de îngrijire a copilului', a declarat marţi Lavinia Cosma.

Potrivit acesteia, toate posturile care s-au eliberat de la începutul anului sunt blocate şi cu toate că, la cererea Ministerului Sănătăţii, spitalul din Târgu Mureş a înaintat un necesar de circa 80 de posturi ca fiind urgente, încă nu s-a primit niciun răspuns.

Reprezentanţii spitalului speră ca în urma intrării în vigoare a OUG 48/2010, care permite încheierea de contracte de colaborare cu personalul medical, situaţia de la SCJU Târgu Mureş să poată fi ameliorată.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
SCJU Târgu Mureş va avea cea mai modernă Unitate de Primiri Urgenţe din ţară Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Târgu Mureş va avea cea mai modernă Unitate de Primiri Urgenţe din ţară, în urma unei investiţii în valoare de 5 milioane de lei, a afirmat, vineri, într-o conferinţă de presă, ministrul Sănătăţii, Attila Cseke.
Conducerea SCJU Târgu Mureş: Aşteptăm ancheta DNA în cazul achiziţiei de dezinfectanţi Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş, dr. Claudiu Puiac, a declarat marţi, după anunţul făcut de Ministerul Sănătăţii că va sesiza Direcţia Naţională Anticorupţie pentru analizarea unor eventuale fapte de natură penală în privinţa unor constatări ale Corpului de control...
Attila Cseke a inaugurat investiţiile Ministerului Sănătăţii de la SCJU Târgu Mureş şi SCJ Mureş Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a inaugurat, vineri, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş şi la Spitalul Clinic Judeţean (SCJ) Mureş investiţiile finanţate de minister în valoare totală de 14,4 milioane de lei.
Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş scoate la concurs aproape 120 de posturi Conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş a anunţat luni că a primit aprobarea Ministerului Sănătăţii pentru scoaterea la concurs a 119 posturi vacante dintre care 67 pentru SCJU Târgu Mureş şi 52 pentru UPU-SMURD.
SCJU Târgu Mureş susţine că nu a încheiat contract cu Hexi Farma, ci doar cu Hexi Pharma Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş, dr. Claudiu Puiac, a anunţat joi, într-un comunicat de presă, că nu a încheiat niciun contract cu firma presupus a fi clonată, Hexi Farma, ci doar cu Hexi Pharma, iar aceasta în urma organizării unei licitaţii publice.
Acord de colaborare între SCJU Târgu Mureş şi Spitalul Clinic Municipal Bălţi, Republica Moldova Conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş a anunţat, miercuri, semnarea unui acord de colaborare cu Spitalul Clinic Municipal Bălţi din Republica Moldova. Potrivit unui comunicat de presă al SCJU Târgu Mureş, acordul este semnat pe o perioadă de doi ani, iar obiectivul acestuia...