Cele mai citite
 


Vâlcea: Preşedintele CJ pune condiţii Ministerului Sănătăţii pentru preluarea spitalelor
miercuri, 30 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Câlea, precizează într-o declaraţie de presă dată publicităţii marţi, că va prelua cele patru spitale din judeţ 'cu perfuzii de resurse financiare'.
'Trebuie să se înţeleagă foarte clar un lucru: nu sunt împotriva descentralizării, ba dimpotrivă, am susţinut totdeauna şi continui să susţin că actul medical spitalicesc are mult de câştigat prin creşterea autonomiei din punct de vedere managerial. Însă este absolut necesar să se asigure şi descentralizarea resurselor, nu să fie folosit doar ca un mijloc pentru Ministerul Sănătăţii de a scăpa de nişte responsabilităţi', afirmă Ion Câlea.

El arată că este cunoscută starea financiară a sistemului sanitar din judeţ. Potrivit datelor, cele 4 unităţi spitaliceşti din judeţul Vâlcea care urmează să intre sub jurisdicţia administrativă a Consiliului Judeţean au acumulat datorii de peste 148 miliarde lei.

'Cu ce resurse locale să acoperim aceste datorii? Promisiunile fără garanţii că vor fi achitate de Guvern ne pun în mare derută şi temere. Se vede cu ochiul liber că sistemul românesc de sănătate răsuflă din ce în ce mai greu din lipsa banilor. Cu procentul alocat sănătăţii în 2010, de numai 2,6% din PIB, faţă de minima europeană de 6% şi media de 8%, România se află chiar sub nivelul ţărilor africane, care, per total, au o medie de 4,5% din PIB. În sănătatea românească finanţarea programelor s-a redus cu 18%, salariile de merit ale personalului medical au coborât cu 91% iar sporul pentru condiţiile de muncă - cu 89%', subliniază preşedintele Consiliului Judeţean.

În concluzie, Ion Câlea doreşte ca Ministerul Sănătăţii să deconteze, la data predării sau eşalonat, în cel mult 90 de zile, toate datoriile înregistrate până la data de 30 iunie de cele 4 unităţi sanitare şi să fie asigurate în continuare resursele financiare pentru realizarea în condiţii optime a activităţii spitaliceşti până la sfârşitul lui 2010.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vâlcea: Spitalul de Urgenţă şi Maternitatea au fost preluate de către CJ Vâlcea Protocolul de preluare de către Consiliul Judeţean (CJ) Vâlcea a Spitalului de Urgenţă şi a Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie din Râmnic a fost semnat, vineri, de preşedintele CJ, Ion Câlea şi de şeful Direcţiei de Sănătate Publică, Luminiţa Apostolescu, în prezenţa ministrului secretar de stat...
Vâlcea: Sindicaliştii din sănătate au decis pichetarea Ministerului Sănătăţii săptămâna viitoare Sindicaliştii vâlceni din sănătate anunţă pichetarea sediului Ministerului Sănătăţii pentru săptămâna viitoare, după cum a declarat vineri pentru AGERPRES, reprezentantul Colegiului Medicilor din Vâlcea, Adrian Buşu.
Ministerul Sănătăţii a aprobat o investiţie de 4,3 milioane pentru reabilitarea Spitalului TBC din Vâlcea Ministrul sănătăţii Eugen Nicolăescu a aprobat investiţia de aproximativ 4,3 milioane lei necesară reabilitării şi modernizării Spitalului de de pneumoftiziologie 'Constantin Anastasatu', a declarat marţi pentru AGERPRES, senatorul liberal, Daniel Niţu.
Vâlcea: Memoriu al autorităţilor din Bălceşti pentru redeschiderea spitalului închis de guvernul Boc în 2011 Primăria oraşului vâlcean Bălceşti a depus la Ministerul Sănătăţii, la începutul anului, documentaţia pentru redeschiderea spitalului din localitate, închis "abuziv" în anul 2011, a declarat marţi, pentru AGERPRES, primarul Ion Curelaru.
Vâlcea: Liberalul Cristian Buican cere reînnoirea parcului auto al Serviciului de Ambulanţă Deputatul liberal Cristian Buican a solicitat joi, într-o conferinţă de presă, Ministerului Sănătăţii repartizarea de urgenţă de noi autosanitare pentru Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Vâlcea, în condiţiile în care parcul auto al acestuia nu corespunde din punct de vedere numeric şi tehnic.
Aproximativ 70 de sindicalişti protestează în faţa Ministerului Sănătăţii Aproximativ 70 de sindicalişti de la Federaţia Sindicală Hipocrat, Sindicatul Promedica şi Camera Federativă a Sindicatelor Medicilor din România protestează joi în faţa Ministerul Sănătăţii.