Cele mai citite
 


O echipă de medici americano-japoneză pune la punct un test de salivă pentru depistarea cancerelor
miercuri, 30 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Două universităţi, japoneză şi americană, au dezvoltat o tehnologie care permite depistarea diferitelor tipuri de cancer, printr-un simplu test de salivă, au anunţat marţi cercetătorii, citaţi de AFP.
Universitatea Keio din Tokyo şi Universitatea din California din Los Angeles spun că pot depista în stadiu iniţial cancere ale pancreasului, sânului şi cavităţii bucale. Cercetătorii au analizat eşantioane de salivă de la 215 persoane, unele atinse de cancer, şi au pus în evidenţă 54 de substanţe a căror prezenţă poate fi folosită pentru a depista boala, a precizat Universitatea Keio într-un comunicat.

Testul a permis descoperirea a 99% din cancerele pancreasului, a 95% din cancerele de sân şi a 80% din cancerele bucale. Testul, ale cărui rezultate sunt cunoscute în cel mult o jumătate de zi, ar putea înlesni depistarea cancerelor bucale şi ale pancreasului, a spus un cercetător nipon.

'Rata de supravieţuire în cazul cancerelor de pancreas şi bucale este foarte scăzută pentru că simptomele nu sunt foarte vizibile în faza iniţială, ceea ce întârzie adesea depistarea lor', a afirmat Masaru Tomita, şeful echipei de cercetători japonezi.

N-a fost precizată data când noua tehnologie va fi pusă în aplicare. 'Am vrea ca această tehnologie să nu fie folosită doar pentru cancere, ci şi pentru alte boli', a încheiat Tomita.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cercetători japonezi au creat artificial un pancreas într-un porc Tokyo, 19 feb /Agerpres/- Cercetători japonezi au creat în mod artificial un pancreas într-un porc, folosind celulele unui embrion din aceiaşi specie, ceea ce ar putea ajuta în viitor la producerea de organe umane în animale, relatează marţi agenţia EFE citând postul nipon de televiziune NHK.
Printr-un test al respiraţiei s-ar putea depista diferite tipuri de cancer (studiu) Un test al respiraţiei, la fel de ieftin ca etilotestul, ar putea permite depistarea cancerelor de plămâni, sân, intestine sau prostată, arată un studiu publicat miercuri în revista britanică The British Journal of Cancer şi preluat de AFP.
Cercetători israelieni lucrează la un test respirator pentru diagnosticarea rapidă a cancerului Cercetătorii sunt pe cale să pună la punct un test respirator pentru depistarea cancerului, relatează, miercuri, BBC.
Noi markeri pentru depistarea cancerului ovarian Două echipe separate de cercetători au descoperit noi indicii pentru depistarea precoce şi tratamentul personalizat al cancerului ovarian, unul dintre tipurile de cancer cel mai greu de diagnosticat, din cauza absenţei unor simptome unice, informează Asianscientist.com.
VIRUSUL ZIKA: Un test pentru depistarea rapidă a virusului ar putea fi lansat în curând pe piaţă Cercetători de la Universitatea Harvard din SUA au realizat un test pentru depistarea rapidă şi cu costuri minime a infecţiilor cu virusul Zika în sânge şi salivă, test care ar putea ajunge pe piaţă în următoarele luni, conform unui studiu publicat vineri în revista Cell, transmite AFP.
Cercetători japonezi au creat ţesuturi renale pornind de la celule stem pluripotente induse Cercetători japonezi au anunţat că au dezvoltat cu succes ţesut renal pornind de la celule stem pluripotente induse (iPS), realizare care constituie o premieră mondială, arată un raport publicat miercuri şi preluat de AFP.