Cele mai citite
 


De ce nu există pilulă contraceptivă pentru bărbaţi?
miercuri, 30 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Disfunctii sexuale - Infertilitate
 

Care să fie motivele pentru care nu există o pilulă contraceptivă pentru bărbaţi? Site-ul maxisciences.com încearcă să lămurească această nedumerire.

De ce, ţinând seama de succesul pe care l-a înregistrat pilula de la punerea ei în vânzare în anii 1960, nu are şi corespondent masculin? Întrebarea este oricum, numai neîntemeiată nu, consideră maxisciences.com.

Prima şi principala dificultate întâmpinată în realizarea unei pilule contraceptive masculine este numărul de celule reproducătoare de 'combătut'. S-a încercat deja dezvoltarea unei pilule echivalente masculine, dar n-ar fi fost deloc simplu, explică John Amory, profesor de medicină la centrul medical al Universităţii din Washington, cu sediul la Seattle. 'Barierele biologice care trebuie depăşite nu sunt deloc mici: o femeie produce un ovul pe lună, pe când un bărbat produce milioane de spermatozoizi. Este inutil de precizat că un sistem cu un astfel de randament este greu de controlat!', spune el. Pentru a împiedica producerea spermei, organismului trebuie să i se dea mai mult testosteron, hormonul sexual produs natural de bărbaţi. Cu o sursă externă de testosteron, testiculele încetează să mai producă hormonul şi, în timp ce un control medical al nivelului de testosteron asigură menţinerea sănătăţii, încetarea producţiei lui determină sfârşitul spermatogenezei.

Pilula masculină ar putea chiar să nu fie o pastilă! Ficatul alterează prea repede testosteronul pentru ca un contraceptiv masculin oral să fie eficient. Prin urmare, produsul ar trebui luat sub formă de injecţii sau de cremă: sunt moduri de administrare mai puţin atrăgătoare decât o simplă pastilă.

Ţinând seama de toate aceste constrângeri, femeile riscă să rămână singurele care să ia pastile contraceptive mulţi ani de aici înainte, încheie profesorul Amory: 'Se spune de 30 de ani că vom avea un contraceptiv masculin peste 5-10 ani. Personal, eu spun: +Chemaţi-mă când o să aveţi ceva de luat pe cale orală, o dată pe zi, eficient în 95% din cazuri şi fără efecte secundare!+'.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Pilula contraceptivă a fost absolvită de bănuiala că ar putea produce malformaţii congentitale (studiu) Luarea unei pastile contraceptive înainte sau la începutul sarcinii nu creşte riscul de malformaţii congenitale majore la nou-născuţi, potrivit unui studiu publicat joi în revista medicală britanică 'British Medical Journal' (BMJ), citată de agenţia France Presse.
Pilula contraceptivă pentru bărbaţi ar putea ajunge în farmacii în viitorul apropiat Bărbaţii vor putea în curând să ia o pastilă contraceptivă fără niciun fel de efecte secundare, conform oamenilor de ştiinţă, transmite publicaţia britanică Daily Mail.
Pilula contraceptivă ''împlineşte'' 50 de ani Împlinirea a 50 de ani de la apariţia pilulei contraceptive înseamnă maturitate, o confirmare a faptului că această pilulă a reprezentat o revoluţie în viaţa şi sănătatea femeii, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, prof. dr. Radu Vlădăreanu, şeful Departamentului de Ginecologie Obstetrică a Spitalului...
Pilula contraceptivă devine mai accesibilă femeilor americane Femeile americane vor avea mai uşor acces, de anul viitor, la pilulele contraceptive, la controale medicale, mai ales dacă sunt însărcinate, datorită unui mai bun sistem de rambursare adoptat de Ministerul Sănătăţii, informează AFP.
Episcopii spanioli ar accepta o pilulă contraceptivă care să evite sarcina în urma unui viol Secretarul general al Conferinţei Episcopale Spaniole /CEE/, Juan Antonio Martínez Camino, consideră legitimă folosirea unei pilule care să evite concepţia în cazurile de viol, însă doar dacă aceasta nu provoacă un "efect de avort". Potrivit EFE, acesta a precizat că, în prezent, CEE nu ştie de existenţa...
Franţa: Suspendarea vânzării unei pilule contraceptive după patru decese Un tratament antiacnee al companiei germane Bayer, utilizat pe scară largă drept contraceptiv, va fi retras de pe piaţă în următoarele trei luni în Franţa, după decesul a patru persoane, a anunţat miercuri Agenţia naţională franceză pentru siguranţa utilizării medicamentelor (ANSM), relatează AFP.