Cele mai citite
 


Botoşani: Copiii sinistraţi vor fi vaccinaţi împotriva hepatitei A şi tetanosului
marţi, 29 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Botoşani, 29 iun /Agerpres/ - Copiii în vârstă de până la şase ani din zonele sinistrate din Botoşani vor fi vaccinaţi împotriva hepatitei A şi tetanosului, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, epidemiologul şef al judeţului, medicul Ecaterina Chihaia.
Potrivit acesteia, vaccinarea va fi făcută de specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), care se vor deplasa în zona afectată de inundaţii.
''Dispunem, pentru vaccinarea antitetanică, de cantităţi suficiente iar pentru vaccinarea împotriva hepatitei A cred că va trebui să mai cumpărăm nişte doze, dar nu cred că este o problemă. Avem substanţe dezinfectate pentru fântâni şi, după ce se va face decolmatarea, vom interveni în curţile oamenilor cu personal pentru a face dezinsecţie'', a afirmat Chihaia.
Specialiştii DSP recomandă populaţiei să nu consume apă din fântânile colmatate, pentru a evita astfel îmbolnăvirea. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Botoşani: Protest al angajaţilor Sanatoriului Podriga în faţa sediului Direcţiei de Sănătate Publică Aproximativ 30 de angajaţi ai Sanatoriului de neuropsihiatrie de la Podriga au protestat, vineri, în faţa sediului Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Botoşani, în semn de nemulţumire faţă de decizia conducerii DSP de a nu autoriza, din punct de vedere sanitar, unitatea medicală.
Activitatea Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani, verificată de Ministerul Sănătăţii Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii (MS) va verifica activitatea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Botoşani în urma unor neclarităţi legate de autorizarea Sanatoriului de neuropsihiatrie Podriga, se arată într-un comunicat de presă remis joi de MS.
Botoşani: DSP anunţă că nu va autoriza Sanatoriul Podriga din cauza nepotabilităţii apei Sanatoriul de Neuropsihiatrie Podriga nu poate beneficia de autorizaţie sanitară de funcţionare în condiţiile în care apa nu îndeplineşte condiţiile de potabilitate, a anunţat, joi, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Silvana Tudorache.
Botoşani: Colectă de alimente şi apă pentru bolnavii de la Sanatoriul Podriga Botoşani, 27 iun /Agerpres/- Cantităţi importante de alimente, apă şi sucuri au fost colectate în cadrul unei campanii de ajutorare a Sanatoriul de Neuropsihiatrie Podriga.
Botoşani: Prefectul cere autorităţilor sanitare să verifice sursele de apă Prefectul judeţului Botoşani, Adrian Constantinescu, a solicitat, joi, specialiştilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) să monitorizeze calitatea apei de la robinet, din fântâni, dar şi din cele două piscine ce funcţionează în municipiul Botoşani, pe fondul caniculei, dar şi a cazurilor numeroase de...
Botoşani: Vaccinarea împotriva gripei noi, refuzată de cadrele medicale Cadrele medicale din Botoşani refuză imunizarea împotriva noii forme de gripă iar rata vaccinării în judeţ este foarte scăzută, a declarat marţi directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Doina Botez.