Cele mai citite
 


Spitalul orăşenesc Târgu Frumos, primul spital preluat în administrarea locală
marţi, 29 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Târgu Frumos, 29 iun /Agerpres/ - Reprezentanţii primăriei din oraşul Târgu Frumos au semnat, marţi, actele care atestă preluarea în administrarea municipalităţii a spitalului.
Iniţial actul trebuia semnat luni, dar o pană de curent a făcut imposibilă deschiderea computerului în care a fost redactat materialul, iar evenimentul a fost amânat pentru marţi.
Primarul Gheorghe Tătaru a declarat că Spitalul Orăşenesc are o capacitate de 150 paturi şi că la 31 martie avea o datorie de 590.000 lei.
Acesta este primul spital din judeţ preluat în administrarea Consiliului Local, din cele şase aflate în prezent sub tutela Ministerului Sănătăţii.
Un alt spital care urmează să fie preluat de administraţia locală este cel din municipiul Paşcani. Potrivit primarului Grigore Crăciunescu, în şedinţa din a Consiliului Local vor fi semnate actele de preluare a Spitalului Municipal. Cu o capacitate de 385 de paturi, aceasta este singura unitate medicală din judeţul Iaşi fără datorii, cu suficiente stocuri de materiale sanitare şi un milion de euro în cont.
Nu la fel de încântat s-a arătat a fi primarului Iaşiului, Gheorghe Nichita, care a declarat în repetate rânduri că refuză semnarea preluării Spitalului 'C.I. Parhon' şi 'Recuperarea' până când decidenţii nu vor aloca şi fondurile aferente.
Miercuri urmează să fie supusă dezbaterii plenului Consiliului Judeţean preluarea a şase unităţi medicale din judeţ. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Spitalul orăşenesc din Târgu Frumos, redeschis după patru ani Spitalul Orăşenesc Târgu Frumos, închis în martie 2011 în timpul guvernării Boc, a fost redeschis, miercuri, în prezenţa autorităţilor locale şi a secretarului de stat în Ministerul Sănătăţii, Răzvan Vulcănescu.
Iaşi: Specialiştii CNI şi ai Ministerului Sănătăţii amână decizia privind amplasamentul viitorului Spital Regional de Urgenţe O echipă de arhitecţi de la Compania Naţională de Investiţii şi specialişti din Ministerul Sănătăţii s-a aflat vineri la Iaşi pentru a discuta cu autorităţile locale despre amplasamentul viitorului Spital Regional de Urgenţe, fără a se ajunge însă la luarea vreunei decizii.
Iaşi: Tudor Ciuhodaru cere sprijin pentru mutarea Spitalului de Urgenţe Doctorul Tudor Ciuhodaru, coordonatorul Unităţii de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi solicită sprijinul Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Apărării pentru finalizarea lucrărilor la parterul clădirii în care ar trebui să fie mutat Spitalul Clinic de...
Bacău: CJ a adresat o "plângere prealabilă" Ministerului Sănătăţii privind reducerea numărului de paturi în spitalele judeţului Consiliul Judeţean (CJ) Bacău, sub semnătura preşedintelui instituţiei, social-democratul Dragoş Benea, a adresat joi o "plângere prealabilă" către Ministerul Sănătăţii prin care reclamă că, în baza unui ordin de ministru publicat în Monitorul Oficial la finele lunii martie, au fost reduse cu 102 paturi...
Iaşi: Adomniţei susţine că CJ e pregătit de iarnă Ieşenii pot vedea în timp real unde se află şi cum acţionează utilajele de deszăpezire pe drumurile din judeţul Iaşi, accesând site-ul Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi, a declarat preşedintele forului judeţean, Cristian Adomniţei, în timpul unei vizite de lucru efectuată la bazele de deszăpezire din judeţ...
Iaşi: Moartea unui consumator de etnobotanice reînvie polemicile ce vizează plimbatul pacienţilor între spitalele ieşene Moartea unui consumator de plante cu efect halucinogen a reaprins spiritele între medici din cauza lipsei în Iaşi, cel mai mare centru universitar medical din estul României, a unui spital care să reunească toate domeniile din sectorul medical.