Cele mai citite
 


Hunedoara: Autorităţile solicită decontarea tuturor serviciilor din spitale
marţi, 29 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Deva, 29 iun /Agerpres/ - Primarii din mai multe oraşe hunedorene au solicitat Casei de Asigurări de Sănătate să deconteze toate serviciile care se efectuează în spitale, în contextul preluării acestor unităţi sanitare în subordinea autorităţilor locale, de la 1 iulie.
Protocoalele prin care cele 13 spitale din judeţul Hunedoara trec în administrarea primăriilor şi a Consiliului Judeţean (CJ) au fost semnate, marţi, de către primari, în cadrul unei şedinţe ce a avut loc în prezenţa prefectului Attila Dezsi şi a preşedintelui CJ, Mircea Moloţ.
''Avem pretenţia de a fi trataţi ca parteneri de către Casa de Asigurări de Sănătate. Nu vom accepta ca în Spitalul Judeţean să fie internate 28.000 de persoane într-un an şi să fie decontate servicii pentru 22.000 de persoane, cum s-a întâmplat în anul 2008. Cine plăteşte diferenţa? Altfel, pe sistemul de sănătate se va scrie cuvântul faliment'', a declarat preşedintele CJ Hunedoara.
CJ Hunedoara va avea, în subordine, Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva şi sanatoriile de pneumoftiziologie din oraşele Geoagiu şi Brad, la toate cele trei unităţi sanitare fiind numiţi, deja, noii manageri interimari.
Datoriile celor trei spitale au fost apreciate ca nefiind ''o povară'', iar clădirile se află într-o stare ''destul de bună'', după cum spunea preşedintele CJ Hunedoara. El le-a recomandat, însă, tuturor managerilor de spitale să abordeze în mod responsabil relaţia cu Casa de Asigurări de Sănătate, aceasta urmând să fie principalul furnizor de fonduri pentru serviciile prestate către pacienţi.
''Consiliul Judeţean Hunedoara va continua dotările în spitale. Vom face şi inventarul aparaturii, iar unele echipamente uzate vor fi înlocuite. De altfel, avem o investiţie aprobată de 2,5 milioane lei la Spitalul Judeţean. Vom cere, însă, calitate'', a punctat Mircea Moloţ.
La rândul lor, primarii din oraşele mici s-au plâns că spitalele pe care le vor prelua în administrare au multe datorii, iar numărul de paturi a fost restrâns fără ca autorităţile locale să fie consultate, în prealabil.
''Ni s-a redus numărul de paturi şi fondul aprobat pentru salarii. Acest lucru presupune reduceri de personal. În plus, contractul cu Casa de Sănătate s-a încheiat pe zece luni şi nu ştim cum să ne facem calculele pentru perioada lipsă. Administraţiile locale şi-au dorit să aibă spitalele în subordine, dar nu într-o perioadă de criză'', a declarat primarul oraşului Haţeg, Nicolae Timiş.
O opinie similară a fost formulată şi de primarul din oraşul Brad, Florin Cazacu, care a arătat că spitalul din localitate a rămas, iarna trecută, fără căldură, în timp ce primarul din oraşul Vulcan, Gheorghe Ile, a menţionat că spitalele trebuiau preluate fără niciun fel de datorii.
În judeţul Hunedoara sunt 13 spitale, dintre care trei vor fi în subordinea CJ Hunedoara, iar restul vor fi administrate de consiliile locale. Spitalul de Psihiatrie din comuna Zam va rămâne sub tutela Ministerului Sănătăţii. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.
Timiş: Casa de Asigurări de Sănătate a primit bani la rectificarea bugetară Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş va folosi banii primiţi la rectificarea bugetară pentru plata furnizorilor de servicii medicale, pentru onorarea reţetelor gratuite şi compensate, dar şi pentru spitale.
Hunedoara: Consiliul Judeţean este dispus să se judece cu Ministerul Sănătăţii Consiliul Judeţean (CJ) Hunedoara se va adresa instanţei de contencios-administrativ în cazul în care Ministerul Sănătăţii îşi va menţine poziţia de a închide Centrul de Sănătate din oraşul Călan, cu toate că autorităţile locale şi judeţene au fost de acord cu transferul acestuia în subordinea Spitalului...
Hunedoara: Centrul de Sănătate Călan, transferat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva Deva, 10 mar /Agerpres/ - Centrul de Sănătate din oraşul Călan a fost transferat în subordinea Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva printr-o hotărâre adoptată joi, într-o şedinţă a Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, autorităţile judeţene apreciind că doar în acest mod va fi posibilă asigurarea asistenţei...
Teleorman: Creşte numărul de paturi din unităţile sanitare care au contract cu CAS Numărul de paturi din unităţile sanitare care au contract cu Casa de Asigurări de Sănătate pentru furnizarea de servicii medicale creşte în judeţul Teleorman de la 1.549 la 1.620, conform unei decizii a Ministerului Sănătăţii, se arată într-un comunicat remis miercuri AGERPRES de Direcţia de Sănătate...
Hunedoara: Spitalele mici din Valea Jiului ar putea avea probleme la contractarea serviciilor Spitalele mici din Valea Jiului ar putea avea probleme la încheierea contractelor cu Casa de Asigurări de Sănătate, în condiţiile în care acestea nu pot oferi un pachet complex de servicii şi dotări cu aparate medicale performate, aşa cum s-ar întâmpla dacă s-ar comasa într-o singură instituţie sanitară...