Cele mai citite
 


Investigaţii medicale gratuite pe străzile sectorului 1
marţi, 29 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 29 iun /Agerpres/ - Peste 500 de bucureşteni şi-au testat gratuit glicemia, tensiunea arterială, pulsul şi nivelul de oxigenare a sângelui pe străzile Sectorului 1 în cadrul campaniei ''Pentru sănătatea noastră'', iniţiată de Complexul Multifuncţional ''Caraiman''.
Potrivit administraţiei locale dintre persoanele care au apelat la serviciile ambulanţei sociale peste 100 au fost identificate cu probleme de sănătate - 53 aveau glicemia peste limita normală, iar 55 de persoane au fost identificate cu hipertensiune arterială.
Specialiştii Complexului ''Caraiman'' au fost alături de cetăţenii Sectorului 1 timp de trei săptămâni, în diferite locuri, furnizând gratuit acestora servicii medicale de testare a glicemiei şi măsurarea tensiunii arteriale.
Scopul acţiunii a fost acela de a informa publicul larg despre importanţa deosebită a monitorizării nivelului glicemiei şi a tensiunii arteriale, în condiţiile în care hipertensiunea arterială afectează aproximativ un miliard de persoane pe plan mondial, iar studiile efectuate de instituţiile de specialitate arată faptul că în România există aproximativ 1.250.000 de persoane care suferă de diabet, 30% dintre acestea nefiind diagnosticate.
Specialiştii în medicină estimează că, din cauza stilului de viaţă sedentar şi a alimentaţiei bogat calorice, numărul cazurilor de diabet va creşte îngrijorător în următorii ani, fapt ce reclamă o intensificare a eforturilor de identificare şi o creştere a gradului de conştientizare faţă de riscurile acestei boli. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Măsoară-ți tensiunea arterială gratuit, în AFI Palace Cotroceni În perioada 20 – 21 septembrie, toți bucureștenii sunt așteptați în AFI Palace Cotroceni pentru a-și testa gratuit tensiunea arterială și pentru a primi informații avizate cu privire la metodele de tratament și de prevenție a acestei afecțiuni. Acțiunea va avea loc în fața hypermarketului Auchan, în...
Unul din doi adulti sufera de hipertensiune Unul din doi adulti sufera de hipertensiune, afectiune care reprezinta un factor de risc major pentru accidentul vascular cerebral si pentru demente, a declarat prof. dr. Ovidiu Bajenaru, seful Clinicii de Neurologie a Spitalului Universitar, cu prilejul campaniei de depistare a hipertensiunii.
Peste 500 de sibieni și-au măsurat gratuit tensiunea arterială în cadrul Campaniei Naționale ”Viteza ucide...nu numai în trafic! Controlează-ți tensiunea arterială!” Cea de-a doua acțiune din acest an a Campaniei Naționale ”Viteza ucide...nu numai în trafic! Controlează-ți tensiunea arterială!” s-a desfășurat pe 5 iulie la Sibiu, în incinta complexului comercial Shopping City
Locuitorii sectorului 1 îşi pot testa gratuit glicemia şi tensiunea arterială, săptămâna aceasta, la Complexul 'Caraiman' Locuitorii sectorului 1 îşi pot testa gratuit glicemia şi tensiunea arterială, săptămâna aceasta, la Complexul Multifuncţional ''Caraiman'', de Ziua Porţilor Deschise la această instituţie, eveniment organizat de Ziua Mondială a Sănătăţii.
Argeş: Investigaţii medicale gratuite pentru depistarea afecţiunilor cardio-vasculare Câteva sute de piteşteni vor beneficia vineri de investigaţi medicale gratuite pentru depistarea afecţiunilor cardio-vasculare, în cadrul unei acţiuni organizate de Comisia de Sănătate din Consiliul Judeţean Argeş, în colaborare cu filiala Societăţii Române de Cardiologie.
Constanţa: Investigaţii medicale gratuite la Eforie pentru diagnosticarea cancerului de sân şi col uterin Fundaţia Renaşterea oferă gratuit teste pentru diagnosticarea cancerului de sân şi a celui de col uterin tuturor femeilor din Eforie şi din localităţile limitrofe, precum şi celor care-şi petrec vacanţa pe litoral, în luna august.