Cele mai citite
 


Centrul de recuperare neuropsihomotorie 'Crinul Alb' va fi inaugurat miercuri
marţi, 29 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 29 iun /Agerpres/ - Centrul de recuperare neuro-psiho-motorie şi asistenţă socială 'Crinul Alb' va fi inaugurat miercuri, fiind un serviciu destinat protecţiei copilului cu dizabilităţi.
Centrul, de tip rezidenţial, face parte din structura Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, în prezent fiind instituţionalizaţi aici 48 de copii şi tineri, cu vârste cuprinse între 2 şi 20 ani.
Unitatea oferă servicii de recuperare neuro-psiho-motorie şi de stimulare senzorio - motorie şi cognitivă de calitate.
Prin acest centru se urmăreşte promovarea unei noi mentalităţi privind dizabilitatea, atât în familiile în care există o astfel de persoană, cât şi în comunitatea în care aceasta trăieşte. Un alt obiectiv este realizarea intervenţiei timpurii pentru a preveni apariţia unor afecţiuni care ar putea duce la instalarea unei dizabilităţi.
UNICEF s-a implicat activ în sprijinirea programelor desfăşurate în cadrul centrului, prin dotarea cu aparatură modernă necesară sălilor de kinetoterapie, terapie ocupaţională şi suport financiar, în realizarea proiectului privind construirea unui bazin acoperit. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Braşov: Centru de Recuperare pentru Copilul cu handicap, inaugurat la Brădet Unul dintre cele mai moderne Centre de Recuperare pentru Copilul cu handicap, aflat în incinta Centrului de Reabilitare Şcolară Brădet din Braşov, de care vor beneficia aproximativ 200 de copii şi tineri din zonă, a fost inaugurat miercuri, se precizează într-un comunicat transmis AGERPRES de Direcţia...
Servicii de terapie pentru copiii cu dizabilităţi din sectorul 6 Servicii de terapie psihologică, individuală şi de grup, kinetoterapie, logopedie, terapie educaţională, stimulare senzorială, terapie asistată cu animale, sport adaptat, arte combinate, consiliere părinţi, grup de suport şi fizioterapie sunt furnizate de un nou complex pentru copiii cu dizabilităţi...
Bacău: DGASPC a inaugurat la Filipeşti un complex de servicii comunitare pentru persoane cu dizabilităţi Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bacău a inaugurat, joi, un complex de servicii comunitare pentru persoane având dizabilităţi neuropshice, primul din judeţ ce corespunde integral normelor europene.
Tulcea: A fost inaugurat un nou centru pentru persoanele cu probleme psihice Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Tulcea a inaugurat, marţi, Centrul de recuperare şi reabilitare neuro-psihiatrică din comuna Horia, pentru care autorităţile judeţene au solicitat fonduri încă din anul 2008.
Un nou centru de servicii de asistenţă socială pentru vârstnici va fi inaugurat joi în sectorul 2 Tratamente de recuperare medicală, consiliere psihologică, cursuri de limbi străine şi multe alte servicii le vor fi puse la dispoziţie gratuit locuitorilor sectorului 2 în cel mai nou centru de recreere pentru vârstnici, care va fi deschis joi, în strada Valer Dumitrescu nr. 33.
CRJ: 5.000 de persoane instituţionalizate cu dizabilităţi mintale au murit, în ultimii 5 ani, în condiţii necunoscute Reprezentanţi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Braşov, ai Centrului de Investigaţii Media, Centrului de Resurse Juridice (CRJ) şi ai Guvernului au participat miercuri, la Braşov, la o dezbatere privind rezultatele monitorizărilor independente şi ale investigaţiilor j...