Cele mai citite
 


Brăila: O sinistrată din tabăra Lacu Sărat, transportată la spital pentru a naşte
marţi, 29 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Brăila, 29 iun /Agerpres/ - O sinistrată din tabăra Lacu Sărat, adusă aici după ce casa în care locuia a fost inundată de apele Dunării, a fost transportată, marţi, la Spitalul de Obstetrică Ginecologie, pentru a naşte.
Prefectul de Brăila, Dumitru Popa, a declarat că femeia, în vârstă de 24 de ani, aflată în cea de-a noua lună de sarcină, a fost transportată din timp la spital pentru a naşte şi se caută soluţii pentru cazarea mamei şi copilului după externare.
''Femeia a fost internată şi urmează să nască. Trebuie să găsim o soluţie la externare pentru a o caza împreună cu copilul, pentru că în tabăra Lacu Sărat, unde stau acum, nu sunt astfel de condiţii, iar problemele legate de inundaţii vor mai dura în zona portului, de unde a fost evacuată femeia'', a declarat Dumitru Popa.
Autorităţile brăilene au evacuat duminică 100 de persoane, 63 de adulţi şi 37 de copii, care locuiau în două cămine sociale aflate pe malul Dunării, deoarece apa pătrunsese în locuinţele acestora, după care i-au transportat în tabăra Lacu Sărat, unde vor rămâne până la retragerea apelor.
Primarul Brăilei, Aurel Simionescu, a dat asigurări că toţi cei 100 de sinistraţi vor primi hrană pe perioada cât se vor afla în adăpostul pregătit de primărie, iar casele unde aceştia locuiesc au fost baricadate şi vor fi păzite de poliţie, pentru a nu fi prădate de hoţi.
Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a hotărât să oprească pomparea apei din zona Portului Brăila, în condiţiile în care se preconizează o creştere cu peste 20 de centimetri a nivelului Dunării, până la sfârşitul acestei săptămâni, ceea ce va duce la inundarea în totalitate a falezei, zonei libere, a portului şi a docurilor.
Dunărea a depăşit marţi, la Brăila, cu 21 de centimetri cota de pericol, înregistrându-se 681 de centimetri şi un debit de 15.220 mc/s, iar previziunile date de specialişti spun că, pe data de 4 iulie, fluviul va atinge la Brăila o cotă de 695 de centimetri şi un debit 15.600 mc/s.
O cotă ''istorică'' la Brăila s-a înregistrat pe 26 aprilie 2006, aceasta fiind de 699 de centimetri şi un debit de 15.000 mc/s. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Brăila: Panouri solare pentru prepararea apei calde la spitale Spitalul Judeţean de Urgenţă şi Spitalul de Obstetrică Ginecologie din Brăila vor avea instalaţii solare pentru prepararea apei calde menajere, investiţie care va fi finanţată prin programul 'Casa verde'.
Brăila: A fost instituit serviciul de permanenţă în toate primăriile, ca urmare a Codului Portocaliu de ninsoare Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Brăila a dispus vineri, în şedinţă extraordinară, instituirea serviciului de permanenţă în toate primăriile din judeţ, ca urmare a atenţionării de Cod Portocaliu de ninsoare şi vânt, emisă pentru perioada 16 ianuarie, ora 20,00 - 17 ianuarie, ora 20,00.
CJ Brăila îşi propune ca Maternitatea să poată prelua şi pacienţi cu asigurări de sănătate private Brăila, 8 mar /Agerpres/ - Consiliul Judeţean (CJ) Brăila îşi propune ca Spitalul de Obstetrică - Ginecologie să fie dotat la standarde occidentale, în aşa fel încât să poată prelua şi pacienţi cu asigurări de sănătate private, a declarat, marţi, preşedintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu.
ISU Brăila: Acordarea asistenţei de urgenţă, întârziată de necontractarea serviciului pentru deszăpezirea drumurilor Acordarea asistenţei medicale de urgenţă în iarna care s-a abătut asupra judeţului Brăila la sfârşitul lunii decembrie a fost întârziată din cauză că, la nivelul Consiliului Judeţean Brăila, nu a fost închiat un contract încheiat pentru deszăpezirea drumurilor judeţene, potrivit unui raport făcut public...
Brăila: A fost inaugurat Ambulatoriul de la secţia de Obstetrică şi Ginecologie a Spitalului Judeţean Ambulatoriul secţiei de Obstetrică şi Ginecologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, proiect în valoare de peste 2,7 milioane lei, finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, a fost inaugurat miercuri, investiţia urmând să deservească 11.000 de pacienţi pe an.
Brăila: Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, dotat cu şapte autospeciale Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Brăila a fost dotat vineri cu şapte autospeciale, achiziţionate cu peste 4,5 milioane lei, în cadrul Programului Operaţional Regional.