Cele mai citite
 


Vaccinarea BCG poate reîncepe din 5 iulie
marţi, 29 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 29 iun /Agerpres/ - Ministerul Sănătăţii recepţionează marţi cele un milion de doze de vaccin anti-tuberculoză (BCG) pe care le-a achiziţionat cu ajutorul UNICEF.
Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES de Ministerul Sănătăţii, vaccinul BCG va fi utilizat pentru recuperarea copiilor nevaccinaţi în perioada februarie - iunie 2010, cât şi pentru vaccinarea de rutină a nou-născuţilor, conform calendarului.
Recuperarea se va realiza prin centre de vaccinare organizate sub coordonarea direcţiilor de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti şi prin cabinetele medicilor de familie. Este recomandată şi colaborarea cu personalul din dispensarele TBC din reţeaua de pneumoftiziologie.
Ministerul Sănătăţii a transmis în teritoriu toate măsurile care trebuie luate în această perioadă pentru derularea în bune condiţii a campaniei de vaccinare.
Direcţiile de sănătate publică au început înştiinţarea tuturor medicilor de familie în vederea catagrafierii copiilor care nu au fost vaccinaţi pentru programarea acestora la vaccinare, astfel încât să nu existe supraaglomerări în cabinetele de vaccinare şi, totodată, să se realizeze o utilizare eficientă a cantităţilor de vaccin repartizate.
Mamele ai căror nou-născuţi nu au fost vaccinaţi în maternitate vor fi anunţate de medicii de familie despre programul de derulare a vaccinărilor.
Începând din luna iulie a.c., se va putea asigura recuperarea la vaccinare a celor aproximativ 60.000 de nou-născuţi din perioada februarie - iunie 2010. De asemenea, se va derula, fără disfuncţionalităţi, vaccinarea tuturor nou-născuţilor din următoarele 6 luni, aşa cum este prevăzut în?Programul Naţional de Imunizări.
În acest sens, de miercuri, direcţiile de sănătate publică vor putea planifica toate activităţile de ridicare şi transport a vaccinului de la CN UNIFARM, de depozitare corespunzătoare, precum şi de distribuire a vaccinurilor către medicii de familie pentru campania de recuperare, respectiv către maternităţi pentru vaccinarea de rutină.
La nivel judeţean se pot organiza centre speciale de vaccinare, în colaborare cu medicii de familie, personalul de specialitate pediatric şi personalul medico-sanitar din cadrul reţelei de pneumoftiziologie.
Toate direcţiile de sănătate publică vor primi cantităţile de vaccin solicitate, în funcţie de nevoile locale.
Vaccinul BCG este un preparat utilizat pentru profilaxia specifică a tuberculozei şi se administrează la nou-născuţi în maternitate. Vaccinul este inclus în calendarul naţional de imunizare al MS şi este gratuit.
Deoarece producătorul român de vaccin BCG, Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Cantacuzino nu a mai primit autorizaţie de producţie. La propunerea ministrului Sănătăţii, Attila Cseke, Executivul a aprobat Hotărârea de Guvern pentru achiziţionarea de vaccin BCG cu sprijinul Fondului Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF), organizaţie interguvernamentală internaţională constituită de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite. Bugetul alocat pentru achiziţia dozelor de vaccin a fost de 81.732,50 dolari. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
MS a achiziţionat un milion de doze de vaccin anti-tuberculoză Ministerul Sănătăţii a achiziţionat un milion de doze de vaccin anti-tuberculoză (BCG) cu ajutorul UNICEF, care vor ajunge în România în maxim 10 zile, a anunţat MS printr-un comunicat transmis marţi AGERPRES.
Ministerul Sănătăţii a reînceput vaccinarea BCG Ministerul Sănătăţii (MS), prin Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti, a organizat în principalele maternităţi din Capitală alte cinci centre unde se va efectua vaccinarea BCG a copiilor născuţi în perioada februarie-iunie a.c.
Executivul a aprobat hotărârea pentru achiziţionarea de vaccin BCG Executivul a aprobat, în şedinţa de miercuri, hotărârea privind achiziţionarea de către Ministerul Sănătăţii, cu sprijinul Fondului Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF), a vaccinului BCG, folosit pentru vaccinarea nou-născuţilor împotriva tuberculozei.
Peste 60.000 de nou-născuţi vaccinaţi antituberculoză Vaccinarea antituberculoză a fost reluată, de la 5 iulie şi până în prezent fiind vaccinaţi mai mult de 61.500 de nou-născuţi, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii (MS) transmis, joi, AGERPRES.
MS: Reîncepe vaccinarea împotriva hepatitei B Ministerul Sănătăţii a recepţionat marţi primele 50.000 de doze de vaccin antihepatitic B din cele 200.000 pe care le va achiziţiona în acest an.
Mureş: Peste o mie de copii născuţi în intervalul februarie-iunie nu au beneficiat încă de vaccinul BCG Din totalul de 2.286 de copii născuţi în intervalul februarie-iunie, 1.054 încă nu au beneficiat de vaccinuri de imunizare împotriva tuberculozei, potrivit unui comunicat de presă dat publicităţii, joi, de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Mureş.