Cele mai citite
 


Crucea Roşie a intervenit cu ajutoare în judeţele afectate de inundaţii
marţi, 29 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 29 iun /Agerpres/ - Crucea Roşie Română a intervenit de urgenţă cu ajutoare umanitare de primă necesitate, din depozitele proprii sau primite ca donaţii de la companii private în judeţele afectate de inundaţii Arad, Alba, Cluj, Brăila, Botoşani, Tulcea şi Suceava.
În judeţul Alba, filiala de Cruce Roşie a intervenit în şase localităţi afectate de inundaţii: Lopadea Nouă, Hopârta, Ocna Mureş, Uioara, Cisteiu şi Micoşlaca. Începând din 22 iunie, au fost oferite ajutoare pentru aproximativ 300 de persoane: 10 000 de litri de apă, 1.000 de pâini, 20.000 de ouă, 2.000 de pui congelaţi, lenjerie, saci de dormit şi paturi.
În judeţul Arad, filiala de Cruce Roşie a oferit sprijin pentru 70 de familii din localitatea Nadab, care au fost cazate în căminul cultural.
Ajutorul a constat într-o primă fază în saltele, lenjerie, paturi, încălţăminte, jucării pentru copii şi îmbrăcăminte.
În judeţul Cluj, filiala de Cruce Roşie a intervenit în comuna Chinteni satul Lung, satul Feurdeni, şi în comuna Calatele satul Calata unde au fost afectate 500 de familii. În aceste localităţi au fost distribuite 600 de pâini, 1.500 de litri de apă, 50 de kilograme de conserve şi 150 de kilograme de alimente neperisabile (zahăr, ulei, făina, orez şi paste făinoase). O mare parte a acestor alimente provin din fondul de rezervă constituit în depozitele Băncii de Alimente ale Crucii Roşii Române.
În judeţul Tulcea, filiala de Cruce Roşie a oferit sprijin familiilor din Pătlageanca, comuna Ceatalchioi, unde, din cauza ploilor abundente, zeci de gospodării au rămas izolate. Voluntarii Crucii Roşii au distribuit 180 de litri de apă plată, 100 de pâini şi 100 de conserve, urmând ca în cursul acestei săptămâni să suplimenteze ajutoarele în zonă.
În judeţul Brăila, filiala de Crucea Roşie Română a oferit sprijin celor 102 persoane dislocate din zona portului şi cazate în tabăra Lacul Sărat. Ajutorul a constat în alimente neperisabile, pâine, detergenţi, cădiţe şi lapte praf pentru cinci copii sugari. În perioada următoare se vor distribui paturi de lână din depozitul zonal al Crucii Roşii.
În judeţul Botoşani, voluntarii filialei de Cruce Roşie au asistat până în prezent 50 de persoane din Dorohoi cu 250 de litri de apă, 50 de pâini, 100 de conserve şi 200 de săpunuri. Ajutoarele vor fi suplimentate în cursul zilei, în funcţie de nevoile urgente ale persoanelor afectate.
În judeţul Suceava, filiala de Cruce Roşie va interveni marţi şi miercuri cu pături de lână, conserve şi apă pentru sprijinul celor peste 300 de familii afectate.
În perioada următoare, Crucea Roşie Română va continua să ofere persoanelor afectate de inundaţii ajutoare de primă necesitate din depozitele de intervenţie în caz de dezastre şi din depozitele Băncii de Alimente în funcţie de solicitările venite din partea autorităţilor locale. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ajutoare pentru sinistraţi, strânse în centre de colectare; acţiuni de distribuire în judeţe (grupaj) Mai multe centre de colectare au fost înfiinţate în Bucureşti, la iniţiativa autorităţilor, pentru cei care vor să doneze produse pentru sinistraţii din zonele afectate de ninsori şi viscol.
Ajutoare pentru sinistraţi, strânse în centre de colectare; acţiuni de distribuire în judeţe (grupaj 2) Mai multe centre de colectare au fost înfiinţate în Bucureşti, la iniţiativa autorităţilor, pentru cei care vor să doneze produse pentru sinistraţii din zonele afectate de ninsori şi viscol.
Crucea Roşie Română lansează campania ''Apel pentru victimele inudaţiilor'' Bucureşti, 30 iun /Agerpres/ - Crucea Roşie Română a lansat, miercuri, campania umanitară ''Apel pentru victimele inundaţiilor'', prin intermediul căreia persoanele care vor să contribuie cu bani, pot face donaţii online pe site-ul oficial al Crucii Roşii Române www.crucearosie.ro.
Crucea Roşie a lansat un apel umanitar de urgenţă pentru susţinerea persoanelor sinistrate Crucea Roşie a lansat un apel umanitar de urgenţă pentru susţinerea persoanelor sinistrate, care nu îşi pot procura singure hrana, anunţă organizaţia într-un comunicat de presă remis joi AGERPRES.
Peste 15.800 de familii nevoiaşe, ajutate prin proiectul 'Banca de Alimente' Peste 15.000 de familii nevoiaşe au fost sprijinite în perioada aprilie - octombrie 2012 cu alimente de bază în urma unei campanii a Crucii Roşii Române.
Crucea Roşie lansează "Apel pentru persoanele izolate în zăpadă" Crucea Roşie Română a venit în sprijinul persoanelor blocate de nămeţi, izolate şi fără posibilităţi de aprovizionare în judeţele Vrancea, Buzău, Ialomiţa, Galaţi, Giurgiu, Dâmboviţa, Botoşani, Bacău, Iaşi, Arad, Brăila, Neamţ şi Ilfov, cu apă, alimente de bază şi paturi, se arată într-un comunicat de...