Cele mai citite
 


Sindicatele TESA din sănătate se pregătesc de grevă
marţi, 29 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 29 iun /Agerpres/ -Consiliul Naţional al Federaţiei TESA se va întruni în regim de urgenţă pentru declanşarea grevei generale în sistemul sanitar, în urma intenţiei Ministerului Sănătăţii, exprimată printr-un comunicat de presă, de a disponibilza personal TESA din sănătate.
Federaţia TESA din Sănătate respinge decizia Ministerului Sănătăţii referitoare la reducerile de personal TESA din sistemul sanitar, pe care o consideră o formă de discriminare folosită de actuala conducere a ministerului, susţine un Comunicat de presă al acestei federaţii sindicale.
'Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, într-un stil specific actualului Guvern, a făcut într-un comunicat de presă afirmaţii ce nu au nicio legătură cu starea de fapt din spitalele româneşti. Afirmaţii de genul 'personal administrativ umflat', 'structură bogată', sunt total neavenite în condiţiile în care salariaţii din sistemul bugetar vor fi afectaţi de reducerile salariale de 25 la sută şi reprezintă afirmaţii cu tentă discriminatorie', precizează Comunicatul de presă al Federaţiei TESA din sănătate.
Conform Comunicatului, ministrul face, printre altele, afirmaţia că noul normativ de personal, în urma căruia 'vor fi restructurate peste 3.100 de persoane din categoria TESA', va ajuta spitalele să se încadreze în limita bugetară de 70 la sută cheltuieli de personal. Nimic mai fals, susţin sindicaliştii. Ei îi reamintesc ministrului că salariile personalului TESA sunt foarte mici, rareori depăşind 1.000 de lei/luna, iar această reducere de personal ar însemna o reducere a cheltuielilor de personal ale spitalelor cu procente situate între 1 la sută şi 2 la sută.
Sindicaliştii îi reproşează sănătăţii afirmaţia că personalul TESA 'nu realizează servicii pentru pacienţi'.
'Domnule ministru, spun sindicaliştii, întreg personalul dintr-o unitate sanitară realizează servicii pentru pacienţi, pentru că un medic nu poate opera fără ca sistemul electric al unităţii să funcţioneze, fără apă curentă, fără a-si lua salariul sau fără ca juristul să apere interesele unităţii în relaţiile cu terţii', se explică în comunicat. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sindicaliştii din sănătate au pichetat sediile prefecturilor; ei sunt nemulţumiţi de nivelul scăzut al salariilor - grupaj I Sindicaliştii din sănătate au pichetat miercuri sediile prefecturilor din mai multe multe municipii reşedinţă de judeţ, cerând guvernului să finanţeze în mod corespunzător sistemul sanitar. Ei şi-au manifestat nemulţumirea faţă de nivelul scăzut al salariilor din acest domeniu şi faţă de inechităţile...
Sindicaliştii din sănătate încep luni protestele, cu o grevă japoneză de o săptămână Federaţia Sindicală 'Hipocrat " din România şi Camera Federativă a Sindicatelor Medicilor din România (CFSMR) încep luni seria de proteste anunţate, care debutează cu grevă de tip japonez, cu banderolă.
Sepi: Pregătim o grevă generală adevărată în sectorul de sănătate şi de asistenţă socială Federaţia Sanitas pregăteşte o grevă generală în sectorul de sănătate şi de asistenţă socială, a declarat, luni, prim-vicepreşedintele Federaţiei Sanitas, Marius Sepi.
Sindicaliştii din domeniul sanitar vor picheta, vineri, sediul Ministerului Sănătăţii Sindicaliştii din domeniul sanitar vor picheta, vineri, sediul Ministerului Sănătăţii între orele 13:00 - 15:00, concomitent cu întreruperea activităţii, se arată într-un comunicat de presă al Federaţiei Sindicale Hipocrat remis, duminică, AGERPRES.
Sindicaliştii din Sănătate ameninţă cu greva generală dacă situaţia sectorului sanitar nu va fi reglementată Federaţia SANITAS din România va organiza, în perioada 9 -13 aprilie 2016, adunări publice în faţa Ministerelor Sănătăţii, Muncii şi Finanţelor Publice, ameninţând cu greva generală dacă revendicările înaintate autorităţilor nu vor soluţionate, informează un comunicat al Federaţiei SANITAS.
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.