Cele mai citite
 


Maramureş: Carduri europene de sănătate returnate
joi, 1 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Toţi pensionarii, dar şi membrii de familie ai acestora care au beneficiat de servicii medicale în baza cardului european de sănătate E 121 emis într-un stat membru al Uniunii Europene altul decât România trebuie să se prezinte pentru returnarea lui la Casa de Asigurări de Sănătate Maramureş, în vederea reactualizării bazei de date.
De asemenea, la CAS Maramureş trebuie să meargă, în cel mai scurt timp, în vederea returnării şi anulării cardului E 109 şi membrii de familie ai lucrătorului salariat sau independent care are domiciliul în ţară şi în întreţinerea căruia se află aceştia.
În evidenţele Casei de Asigurări de Sănătate Maramureş în prima situaţie se află aproape 300 de pensionari, persoane care vor fi informate atunci când se vor prezenta la CAS Maramureş în legătură cu obligativitatea returnării cardului european.
'Ne pliem tot pe vechile regulamente, dar sunt o serie întreagă de noutăţi care vin în sprijinul asiguratului. De exemplu, pentru eliberarea unui nou card european de asigurări de sănătate persoanele interesate trebuie să se adreseze instituţiei emitente a formularului E 121 sau E 109 din statul membru competent', a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al CAS Maramureş, Claudia Ganea.
Din evidenţele CAS Maramureş rezultă că în prezent fac obiectul acestei situaţii 20 de persoane înscrise la Casa de Asigurări de Sănătate Maramureş pe baza formularului E 121 şi 14 în baza formularului E 109.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Maramureş: Spitalele au depus la CAS situaţia datoriilor cumulate Unităţile medicale au depus, luni, la Casa de Asigurări de Sănătate Maramureş situaţia datoriilor pe care le-au acumulat până în 31 martie, acestea urmând să fie acoperite de stat.
Maramureş: Fondurile pentru unele medicamente ale bolnavilor de diabet şi cancer, epuizate de CAS Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Maramureş a anunţat că, începând din 12 iulie, a epuizat creditul de angajament pentru medicamentele bolnavilor de diabet şi cancer, eliberate prin farmaciile cu circuit deschis.
Teleorman: CAS a eliberat peste 1.100 carduri europene de sănătate Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a eliberat în acest an circa 1.110 carduri europene, solicitate de persoane care s-au deplasat temporar în state din Uniunea Europeană pentru a putea beneficia de servicii medicale. Purtătorul de cuvânt al CAS Teleorman, Mihaela Popa, a declarat miercuri...
Teleorman: CAS a eliberat peste 1.100 carduri europene de sănătate Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a eliberat în acest an circa 1.110 carduri europene, solicitate de persoane care s-au deplasat temporar în state din Uniunea Europeană pentru a putea beneficia de servicii medicale.
Maramureş: Au sosit banii pentru datoriile spitalelor către agenţii economici Ministerul Sănătăţii şi Guvernul au eliberat banii pentru achitarea datoriilor celor opt spitale din judeţul Maramureş, Casa de Asigurări de Sănătate judeţeană intrând în posesia sumei necesare 16.526.000 lei, care până la sfârşitul săptămânii va fi distribuită unităţilor medicale cu debite.
Teleorman: Peste 1.680 de persoane au solicitat cardul european la CAS în anul trecut Peste 1.680 de persoane au solicitat pe parcursul anului trecut la Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman eliberarea cardului european de sănătate, în 2011 fiind completate aici aproximativ 1.620 de astfel de documente necesare în timpul deplasării într-un stat membru al UE.