Cele mai citite
 


Maramureş: Numărul paturilor din spitale, redus cu peste 380
joi, 1 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul paturilor de spital din judeţul Maramureş va fi redus cu 383, adică de la 3.234 la 2.851.
Măsura va intra în vigoare la 30 de zile de la primirea de către direcţiile de sănătate publică a ordinului Ministerului Sănătăţii, respectiv 14 iulie.

'Această reducere s-a făcut pe baza evaluării pe care am realizat-o toţi managerii de spitale. Ministerul a venit cu propunerea. Noi am fost puşi în faţa unui fapt împlinit. Am luat legătura apoi cu toţi directorii de spitale din judeţ şi i-am întrebat câte paturi pot să reducă', a declarat miercuri directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Maramureş, Rareş Pop.

Pe de altă parte, sindicaliştii din sănătate condamnă vehement decizia de reducere a numărului paturilor din spitale.

'Principiul în sine este incalificabil. Nu pot să justific nicicum faptul că după ce transferă managementul spitalelor către autorităţile locale, ei vin şi reduc din paturi. Cum vine asta? Adică după ce ţi-am vândut o vacă mai merg eu să ţi-o mulg? Această manieră de a rezolva lucrurile îi descalifică pe cei din minister', a afirmat preşedintele Sindicatului Sanitas Maramureş, Mircea Ciocan.

El acuză reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Maramureş că au ascuns aceste cifre, propuse chiar de ei şi că măsurile luate vor crea un adevărat haos în sistem.

'Este o operă mizerabilă a celor de la Direcţia de Sănătate Publică Maramureş, care au ţinut ascuns acest număr, în ciuda demersurilor pe care noi le-am făcut pentru a afla numărul de paturi care urmează a fi reduse. De la ei a venit propunerea. Chiar am aflat că iniţial era vorba despre 417 paturi. Sunt spitale unde, dacă se va face aceasta reducere, vor fi serioase probleme în ceea ce priveşte efectuarea serviciilor contractate cu Casa de Asigurări de Sănătate Maramureş', a susţinut Ciocan.

Liderul sindical a exemplificat cu Spitalul de Pneumoftiziologie Baia Mare, unde, a arătat el, se desfiinţează, practic, secţiile de chirurgie toracică, pediatrie şi reanimare, care vor fi transferate la Spitalul Judeţean Baia Mare.

'Acest lucru va provoca spitalului un prejudiciu lunar de 2,8 miliarde de lei vechi. Ceea ce înseamnă că o parte din personal va trebui să fie disponibilizat, circa 35-40 persoane. Şi la Spitalul orăşenesc din Cavnic vor fi probleme. Acolo se desfiinţează retroactiv, de la 1 iunie, secţia Interne, care are 40 de paturi. Sunt nişte aberaţii făcute cu girul DSP Maramureş', a declarat Mircea Ciocan.

De la 1 iulie, Consiliul Judeţean Maramureş preia în administraţie trei spitale din municipiul Baia Mare, considerate ca cele mai importante şi solicitate unităţi medicale judeţene.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Teleorman: Creşte numărul de paturi din unităţile sanitare care au contract cu CAS Numărul de paturi din unităţile sanitare care au contract cu Casa de Asigurări de Sănătate pentru furnizarea de servicii medicale creşte în judeţul Teleorman de la 1.549 la 1.620, conform unei decizii a Ministerului Sănătăţii, se arată într-un comunicat remis miercuri AGERPRES de Direcţia de Sănătate...
Maramureş: Spitalele au depus la CAS situaţia datoriilor cumulate Unităţile medicale au depus, luni, la Casa de Asigurări de Sănătate Maramureş situaţia datoriilor pe care le-au acumulat până în 31 martie, acestea urmând să fie acoperite de stat.
Comunicat de presă - Direcţia de Sănătate Publică Maramureş Informăm şi pe această cale populaţia din judeţul Maramureş că numărul de cazuri de viroze respiratorii şi pneumonii este în nivelul aşteptat pentru această perioadă. Nu s-au înregistrat cazuri de gripă.
Sălaj: Suplimentare a numărului de paturi din spitale finanţate de Casa de Asigurări Numărul de paturi contractate de unităţile spitaliceşti cu Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Sălaj pentru anul 2013 va fi cu 20 mai mare decât cel prevăzut iniţial în strategia naţională, suplimentarea realizându-se, în principal, pentru o fundaţie specializată în activităţi medicale de recuperare...
Maramureş: Au sosit banii pentru datoriile spitalelor către agenţii economici Ministerul Sănătăţii şi Guvernul au eliberat banii pentru achitarea datoriilor celor opt spitale din judeţul Maramureş, Casa de Asigurări de Sănătate judeţeană intrând în posesia sumei necesare 16.526.000 lei, care până la sfârşitul săptămânii va fi distribuită unităţilor medicale cu debite.
Activitatea Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani, verificată de Ministerul Sănătăţii Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii (MS) va verifica activitatea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Botoşani în urma unor neclarităţi legate de autorizarea Sanatoriului de neuropsihiatrie Podriga, se arată într-un comunicat de presă remis joi de MS.