Cele mai citite
 


Renunţarea la fumat înainte de a 15-a săptămână de sarcină reduce riscurile pentru copil
miercuri, 30 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Pediatrie, Mama si copilul
 

Femeile fumătoare care renunţă la acest viciu înainte de cea de-a 15-a săptămână de sarcină, întâmpină acelaşi risc de a naşte prematur sau de a avea un copil cu o greutate mai mică decât cea normală ca şi femeile nefumătoare, conform unui studiu publicat vineri pe site-ul British Medical Journal (BMJ), informează AFP.

În schimb, femeile care continuă să fumeze şi după cea de-a 15-a săptămână de sarcină întâmpină un risc de trei ori mai mare decât nefumătoarele de a naşte prematur şi respectiv de două ori mai mare de a avea un copil cu o greutate sub limitele normale, conform aceluiaşi studiu.

Acest studiu a fost realizat pe 2.500 de femei gravide din Australia şi Noua Zeelandă, dintre care 80% nefumătoare, 10% care au încetat să mai fumeze înainte de săptămâna a 15-a de sarcină şi respectiv restul de 10% au continuat să fumeze pe întreaga perioadă a sarcinii.
Conform coordonatorului acestui studiu, prof. Lesley McCowan de la Universitatea din Auckland, Noua Zeelandă, medicii trebuie să le ajute pe femeile fumătoare însărcinate să se lase de fumat înainte de cea de-a 15-a săptămână de sarcină pentru a micşora riscurile la care sunt supuşi copiii.
 
Cercetătorii australieni şi neo-zeelandezi susţin şi că femeile care se lasă de fumat în timpul sarcinii nu sunt mai stresate decât cele care continuă să fumeze. AGERPRES/(Bălu Codruţ)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Imagini şocante pe pachetele de ţigări vândute în Franţa din 2010 Din 2004, numărul pachetelor de ţigări cumpărate în Franţa n-a mai scăzut. Până la sfârşitul anului viitor, ar trebui să apară pe ambalajul ţigărilor imagini şocante, informează cotidianul Le Figaro.
Fumatul în primul trimestru de sarcină poate provoca malformaţii congenitale la inimă Washington, 1 mar /Agerpres/ - Femeile care fumează în timpul primului trimestru de sarcină prezintă un risc crescut de a avea bebeluşi cu malformaţii congenitale la inimă, potrivit unui studiu realizat de Centrele de Control şi Prevenire a Îmbolnăvirilor din Statele Unite (CDC) şi dat publicităţii marţi...
Riscul de boli coronariene este mult mai mare pentru femeile fumătoare decât pentru bărbaţi/studiu/ Femeile care fumează sunt mult mai expuse riscului de a se îmbolnăvi de inimă decât bărbaţii: riscul de a dezvolta boli coronariene - ucigaşul nr. 1 din Marea Britanie - este cu 25% mai mare pentru fumătoare, deşi acestea fumează de regulă mai puţine ţigări decât bărbaţii, relevă un studiu citat în ediţia...
Fumatul în primele 30 de minute de după trezire, periculos pentru sănătate Un studiu realizat de cercetătorii Colegiului de Medicină Penn State din Marea Britanie arată că pacienţii care fumează în primele 30 de minute de după trezire sunt cu 79% mai predispuşi să dezvolte cancer pulmonar decât cei care amână fumarea primei ţigări cel puţin cu o oră.
Şansele de concepere naturală a unui copil scad cu 10-40% pentru fumătoare (studiu) Şansele de concepere a unui copil scad cu 10-40% pentru femeile care fumează între 5 şi 9 ţigări pe zi, se arată într-un comunicat de presă al Centrului Naţional pentru Renunţare la Fumat remis joi AGERPRES.
Cum renuntam la fumat? – partea 1 Mai mult de jumatate din pacientii care imi intra pe usa sunt fumatori, iar din acestia o treime sunt obezi, alta treime sufera de boli cardiovasculare si cealalta parte de boli digestive. 60% din pacientele abia intrate la menopauza au osteoporoza si sunt fumatoare. Primul meu sfat logic si de...