Cele mai citite
 


Mehedinţi: Nu mai există fonduri pentru asistenţii persoanelor cu handicap
joi, 1 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 100 de asistenţi ai persoanelor cu handicap din comunele mehedinţene Broşteni, Cireşu, Vânjuleţ, Pătulele, Căzăneşti şi Vânători au rămas fără indemnizaţii din cauza lipsei fondurilor bugetare.
'Această situaţie a fost cauzată de faptul că nu ni s-au repartizat suficienţi bani. Afectate de această problemă cu care ne confruntăm sunt şi persoanele care, de asemenea, nu şi-au primit indemnizaţiile încă din luna aprilie', a declarat miercuri, pentru AGERPRES, primarul comunei Cireşu, Doru Ţârlui.
În opina acestuia, sumele destinate acestor plăţi au fost subevaluate la formarea bugetelor locale şi nu s-a ţinut seama de propunerile făcute de fiecare primărie în parte.
Pentru ieşirea din impas, la nivelul judeţului Mehedinţi ar fi nevoie de circa un milion de lei, sumă care se aşteaptă să fie alocată dintr-o eventuală rectificare a bugetelor.
'Pentru a se evita în viitor astfel de probleme este nevoie de modificarea criteriilor în baza cărora se acordă bani pentru aceste categorii sociale, astfel încât ele să nu mai reprezinte o povară pentru administraţiile publice locale', a precizat primarul Doru Ţârlui.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mehedinţi: Persoanele cu handicap din Strehaia rămân fără bani Peste 50 de persoane cu handicap din oraşul Strehaia nu vor mai primi indemnizaţii în acest an din lipsă de bani la bugetul Primăriei, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, primarul Simion Burcu.
Mehedinţi: Peste 30 % dintre asistenţii medicali preferă să plece la muncă în străinătate Peste 30 % dintre absolvenţii Şcolii medicale postliceale din Drobeta Turnu Severin pleacă în străinătate din cauza modului birocratic în care pot intra în sistemul de sănătate din judeţul Mehedinţi şi a salariilor neatractive pe care le pot primi dacă ar fi angajaţi în acesta.
Mehedinţi: Colectă de bani pentru persoanele vulnerabile Filiala Mehedinţi a Crucii Roşii a amplasat în hipermarketul Carrefour din Drobeta Turnu Severin un număr de 8 cutii pentru strângerea de fonduri destinate persoanelor vulnerabile din judeţ, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, directorul acesteia, Elena Coardă.
Mehedinţi: Fonduri pentru reabilitarea unor secţii de la Spitalul Judeţean Consiliul Judeţean Mehedinţi va aloca 1,2 milioane lei pentru reabilitarea a două secţii ale Spitalului Judeţean din Drobeta Turnu-Severin.
Mehedinţi: Fonduri pentru decontarea serviciilor de ambulanţă Drobeta Turnu Severin, 22 ian /Agerpres/ - Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate (CJAS) Mehedinţi a alocat suma de 870.000 lei pentru plata serviciilor de asistenţă medicală, restante din anul 2009, de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă şi societatea Bya Cris, a declarat,pentru AGERPRES, reprezentantul...
Mehedinţi: Peste 950 de copii încadraţi într-un grad de dizabilităţi Un număr de 956 de copii din judeţ au fost încadraţi de Comisia pentru Protecţia Copilului Mehedinţi într-unul dintre cele trei grade de dizabilităţi stabilite de legislaţia românească.