Cele mai citite
 


Timiş: Spitalul 'Victor Babeş' n-are bani pentru concentratoare de oxigen
joi, 1 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' din Timişoara se află în imposibilitate de a achiziţiona concentratoare cu oxigen, preferând să le închirieze.
'Am avea nevoie de circa 30 de concentratoare, costul unuia nou fiind de 2.000 de euro, noi neavând voie să achiziţionăm echipamente second hand. Prin închiriere plătim 20.000 de lei pentru un an întreg', a declarat miercuri, pentru AGERPRES, prof. Dorin Vancea, managerul spitalului.

Unica soluţie pentru rezolvarea problemei rămâne oxigenul lichid, dar şi acesta costă foarte mult, spitalul trebuind să cumpere o cantitate mare de oxigen lichid, deoarece costurile pentru fiecare transport sunt semnificative.

'Folosim oxigenul lichid doar la sala de operaţie şi la Anestezie, Terapie Intensivă, doar în cazurile de urgenţă, pentru că este extraordinar de scump, iar furnizorul este unic în ţară', a precizat Vancea. Potrivit managerului de la 'Victor Babeş', au existat situaţii în care furnizorul nu a livrat oxigenul lichid, pentru că spitalul nu a avut banii necesari să-l achite într-un termen foarte scurt.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timiş: La Spitalul de Boli Infecţioase a fost inaugurată secţia de Anestezie-Terapie Intensivă La Spitalul de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' din Timişoara a fost inaugurată, miercuri, secţia de Anestezie Terapie Intensivă (ATI), la standarde europene, astfel că internaţii în stare gravă vor avea şanse mai mari de supravieţuire, iar medicii de specialitate îşi vor putea completa veniturile lucrând...
Timiş: Bărbat diagnosticat cu gripă AH1, din Deva, decedat la Spitalul de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' Un bărbat de 39 de ani, din Deva a decedat la Spitalul de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' din Timişoara, fiind diagnosticat cu gripă de tip AH1, conform reprezentanţilor spitalului.
Timiş: Femeia bolnavă de malarie a decedat Timişoara, 17 mar /Agerpres/ - Femeia bolnavă de malarie, internată la Spitalul de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' din Timişoara, a decedat în urma unui stop cardio-respirator.
Timiş: Femeie cu malarie, în stare gravă, la spital O femeie de 65 de ani - medic pensionar- este internată la Spitalul de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' din Timişoara cu diagnosticul de malarie, boala fiind contactată de pacientă în spaţiul african.
Timiş: Gripa nouă a făcut a patra victimă Gripa nouă a făcut, vineri, cea de-a patra victimă în judeţul Timiş, aceasta fiind o femeie de 54 de ani, transferată la Secţia de Terapie Intensivă de la Spitalul de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' din Timişoara, în stare gravă, transmite corespondentul AGERPRES.
Timiş: Va fi înfiinţat Compartimentul de Anestezie Terapie Intensivă pediatrică din cadrul Spitalului Judeţean Compartimentul de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) pediatrică din cadrul Spitalului Judeţean Timişoara, care până acum exista doar 'pe hârtie', va fi înfiinţat din banii economisiţi de la alte investiţii, a declarat miercuri presei prof. dr. Marius Craina, manager general al Spitalului Judeţean Timişoara...