Cele mai citite
 


Olt: Peste 150 de nevăzători şi bolnavi mintal, cu permise auto
joi, 1 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Poliţiştii trebuie să ridice 156 de permise de conducere a autovehiculeleor unor persoane care figurează în documentele Direcţiei de Asistenţă şi Protecţie Socială Olt ca având handicap psihic, de vedere sau cu deficienţe mintale, dar au şi carnet auto.
Prefectul judeţului Olt, Leonid Moisiu, a declarat, miercuri, că au fost făcute verificări în sensul de a se descoperi dacă au permise de conducere auto persoane care, din cauza unor boli, nu trebuie să conducă autovechicule şi s-a descoperit că în judeţ sunt 156 de asemenea cazuri.

'Au fost verificate peste 3000 de permise auto şi au fost confruntate datele cu cele de la Direcţia de Asistenţă Socială. S-a constatat că dintre şoferi, 156 au şi certificate de persoană cu handicap de vedere sau cu deficienţe psihice şi mintale. S-a dispus ridicarea tuturor acestor permise de către poliţişti care la finalul acţiuni ne vor spune şi dacă aceşti posesori de permise sunt într-adevăr bolnavi sau doar în documente au afecţiunile respective pentru a primi ajutoare financiare. Este însă posibil ca îmbolnăvirile să fi apărut ulterior obţinerii permiselor de conducere', a explicat prefectul.

Moisiu a menţionat că au fost descoperite şi opt cazuri ale unor cetăţeni cu certificat de persoană cu handicap vizual sau psihic care urmau să obţină permise de conducere. 'Aceste 8 persone au făcut şcoala de şoferi şi se înscriseseră pentru a susţine examenele', a adăugat prefectul.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ministrul Muncii a anunţat suplimentarea cu patru posturi de medici a Comisiei de evaluare a persoanelor cu handicap Numărul membrilor Comisiei Superioare de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap va fi suplimentat cu patru posturi de medici în vederea continuării controalelor la nivel naţional, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, Claudia Boghicevici, ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale.
Brăila: Activitatea Comisiei de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap este suspendată Activitatea Comisiei de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap din Brăila este suspendată pentru a doua oară în ultimele patru luni, deoarece Comisia nu are preşedinte, iar peste 450 de persoane adulte cu handicap Brăila riscă să nu îşi primească indemnizaţiile luna viitoare, a declarat directorul...
8,2 milioane de euro, fraudă cu certificate false de handicap, în patru ani, numai în Sibiu Comisia Superioară de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap din cadrul Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale /MMFPS/ a reevaluat 1.057 de persoane din judeţul Sibiu (nord-vest de Bucureşti) bănuite că ar deţine certificate false de handicap şi doar 140 dintre acestea aveau, într-adevăr...
Ministerul Muncii: O persoană cu handicap grav beneficiază, pe lângă indemnizaţie, şi de alte facilităţi prevăzute de lege O persoană cu handicap grav beneficiază, pe lângă indemnizaţia de 234 de lei, şi de alte facilităţi prevăzute de lege, precum scutirea de la plata chiriei sau la transport, au declarat, pentru AGERPRES, reprezentanţi ai Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice.
Brăila: Şapte sute de persoane cu handicap riscă să nu îşi poată primi certificatele în luna ianuarie 2016 Şapte sute de persoane cu handicap din Brăila riscă să nu îşi poată primi certificatele în luna ianuarie 2016, din cauza faptului că, la nivelul judeţului, Comisia Judeţeană pentru Evaluarea Persoanelor Adulte cu Handicap (CJEPAH) nu are şef, a declarat vineri, în şedinţa Consiliului Judeţean, directorului...
Teleorman: Posturile de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, suplimentate Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman va avea în 2013 un număr de 667 de posturi, cu 12 mai multe decât în anul precedent, în urma unei hotărâri a Consiliului Judeţean (CJ) Teleorman, instituţia publică în subordinea căreia se află.