Cele mai citite
 


Pilula contraceptivă ''împlineşte'' 50 de ani
joi, 1 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Împlinirea a 50 de ani de la apariţia pilulei contraceptive înseamnă maturitate, o confirmare a faptului că această pilulă a reprezentat o revoluţie în viaţa şi sănătatea femeii, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, prof. dr. Radu Vlădăreanu, şeful Departamentului de Ginecologie Obstetrică a Spitalului Elias.
'Un amplu studiu internaţional realizat pe cel mai mare grup de femei, în jur de 46.000, care au fost urmărite timp de 40 de ani, reliefează că femeile care folosesc pilule contraceptive au risc mult mai mic să moară de cancer şi de boli cardiace. Studiul este o confirmare a acestei pilule, care a reprezentat o revoluţie în viaţa şi sănătatea femeii', a explicat medicul.

El a adăugat că în România se utilizează foarte mult pilula contraceptivă, cam 14% - 15% dintre femeile fertile folosesc contracepţia. Potrivit profesorului Vlădăreanu, înainte de a utiliza contracepţia, majoritatea femeilor trebuie să efectueze o consultaţie, să poarte un dialog cu ginecologul.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Pilula contraceptivă a fost absolvită de bănuiala că ar putea produce malformaţii congentitale (studiu) Luarea unei pastile contraceptive înainte sau la începutul sarcinii nu creşte riscul de malformaţii congenitale majore la nou-născuţi, potrivit unui studiu publicat joi în revista medicală britanică 'British Medical Journal' (BMJ), citată de agenţia France Presse.
Pilula, încă cea mai populară formă de contracepţie Apariţia pilulei contraceptive în viaţa femeilor din întreaga lume le-a oferit acestora libertatea de a face propriile alegeri şi de a avea o viaţă independentă. Spre deosebire de alte ţări, România are o istorie recentă - 20 de ani de când contracepţia a devenit legală, iar femeile pot utiliza anti...
Pilula contraceptivă devine mai accesibilă femeilor americane Femeile americane vor avea mai uşor acces, de anul viitor, la pilulele contraceptive, la controale medicale, mai ales dacă sunt însărcinate, datorită unui mai bun sistem de rambursare adoptat de Ministerul Sănătăţii, informează AFP.
Studiu privind utilizarea pilulei contraceptive în ţările europene Bucureşti, 1 iul /Agerpres/ - Un studiu pan-european iniţiat de Bayer Schering Pharma a indicat faptul că majoritatea femeilor din Europa cu vârsta cuprinsă între 15 sau 18 ani şi 49 de ani utilizează sau au utilizat pilula contraceptivă.
Unele pilule contraceptive dublează riscul de cancer la sân (studiu) Femeile care iau pilule contraceptive prezintă risc dublu de a dezvolta cancer de sân, iar acest risc creşte în funcţie de doza de hormoni conţinută de tablete, relevă un nou studiu citat vineri de The Telegraph.
Un studiu realizat de MSD la nivel internațional a descoperit lacune în cunoștințele femeilor cu privire la metodele contraceptive existente Rezultatele studiului, prezentate în cadrul Congresului European al Societății Contracepției și al Sănătății Reproducerii, au arătat, de asemenea, că un număr foarte mare de femei care folosesc metode contraceptive și-ar dori să le schimbe.