Cele mai citite
 


Olt: Punct de ambulanţă inaugurat în comuna Cungrea
miercuri, 30 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Slatina, 30 iun /Agerpres/ - Ambulanţa va ajunge începând de miercuri în mai puţin de 15 de minute şi la locuitorii din nordul judeţului Olt, după ce a fost inaugurat un punct de ambulanţă în comuna Cungrea pentru a scurta timpul de intervenţie şi pentru pacienţii din zona de nord a judeţului.
La punctul de ambulanţă din comuna Cungrea vor lucra începând de miercuri trei asistente şi trei şoferi, punctul fiind dotat cu o ambulanţă de tip B. Acest tip de autosanitară este destinată intervenţiei de urgenţă şi transportului medical asistat al pacienţilor. Ambulanţa de la Cungrea poate fi folosită în acordarea primului ajutor calificat sau în acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi este dotată cu echipamente sanitare şi materiale care includ un defibrilator şi medicamentele necesare resuscitării şi acordării asistenţei medicale de urgenţă.
Directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt, Laurenţiu Moisiu, a precizat la inaugurare că la Cungrea este vorba de reînfiinţarea unui punct de ambulanţă pentru că localitatea a mai avut asemenea punct şi înainte de 1990, dar a fost desfiinţat după căderea comunismului.
'Era nevoie la Cungrea de ambulanţă pentru că se scurtează cu peste 20 de minute timpul de intervenţie la urgenţe. Practic, în această localitatea ambulanţa va ajunge în mai puţin de 10 minute, lunând în calcul şi drumurile neasfaltate, iar în comunele învecinate în mai puţin de 20-30 de minute', a spus Moisiu. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dâmboviţa: Dispecerat integrat al ISU şi Ambulanţă, inaugurat în prezenţa secretarului de stat Raed Arafat Dispeceratul integrat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dâmboviţa şi al Serviciului de Ambulanţă Judeţean a fost inaugurat, joi, la Târgovişte, în prezenţa secretarului de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat.
În 2015, serviciile de ambulanţă judeţene şi SABIF au intervenit la 2.972.305 de solicitări Serviciile de ambulanţă judeţene şi Bucureşti-Ilfov au primit prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112, în 2015, un număr de 3.741.439 de apeluri şi au intervenit la 2.972.305 de solicitări pentru cazuri de urgenţă, consultaţii la domiciliu şi transferuri, potrivit bilanţului Departamentului...
Echipament pentru apel medical de urgenţă, instalat în premieră naţională la Târgu Mureş Serviciul de Ambulanţă Samaritanus din Târgu Mureş a inaugurat, marţi, în premieră naţională, un echipament de apel Visonic Amber, care alarmează un dispecerat de intervenţie medicală în cazuri de urgenţă medicală sau în situaţii critice.
Nouă spitale şi Ambulanţa Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă de 1 şi 2 mai Nouă spitale bucureştene şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă în zilele de 1 şi 2 mai, cu ocazia Sărbătorilor Pascale, precizează un comunicat publicat pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică a Capitalei.
Conducerea SABIF analizează modul în care ambulanţa a ajuns la Gyuri Pascu pentru urgenţa de cod roşu Conducerea Serviciului de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti-Ilfov (SABIF) a decis să analizeze modul în care echipajul său a ajuns la caz, atunci când a fost alertat pentru Ioan Gyuri Pascu, pentru a doua oară, în condiţiile în care s-a constatat că deplasarea a fost peste timpul mediu de răspuns la...
Bacău: A fost inaugurat Dispeceratul Integrat al ISU şi SAJ Bacăul se aliniază, începând de luni, celorlalte judeţe din ţară în care funcţionează dispecerate integrate, la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă 'Maior Constantin Ene' al judeţului (ISU) Bacău având loc, luni, inaugurarea Dispeceratului Integrat al Inspectoratului pentru Situaţii de...