Cele mai citite
 


Crucea Roşie Română lansează campania ''Apel pentru victimele inudaţiilor''
miercuri, 30 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 30 iun /Agerpres/ - Crucea Roşie Română a lansat, miercuri, campania umanitară ''Apel pentru victimele inundaţiilor'', prin intermediul căreia persoanele care vor să contribuie cu bani, pot face donaţii online pe site-ul oficial al Crucii Roşii Române www.crucearosie.ro.
Totodată, donaţiile pot fi făcute în conturile special deschise de Crucea Roşie Română la BRD - Agenţia Piaţa Romană: RO36BRDE410SV51618614100 (cont lei) sau RO71BRDE410SV51618884100 (cont euro), precizează un comunicat remis AGERPRES.
Prin intermediul Băncii de Alimente a Crucii Roşii se pot dona alimente greu perisabile - mălai, făină, zahăr, orez, paste fainoase, conserve de carne, conserve de peşte, apă - care vor fi distribuite de voluntarii Crucii Roşii în toate zonele afectate de inundaţii din ţară.
Sumele colectate în cadrul campaniei umanitare vor fi folosite pentru achiziţionarea de alimente, apă, pături, produse de igienă necesare persoanelor afectate de inundaţii şi asistarea acestora pe termen mediu.
Începând din 23 iunie a.c., când s-au înregistrat primele inundaţii, Crucea Roşie Română a intervenit cu ajutoare de primă necesitate în 13 localităţi şi a oferit sprijin pentru 1.320 de familii. Din depozitele proprii de intervenţie pentru situaţii de urgenţă, a distribuit peste 12.000 de litri de apă, 4.000 kg de alimente neperisabile, pături, lenjerii, saci de dormit, produse de igienă, precizează comunicatul.
În perioada următoare, Crucea Roşie Română va continua să ofere persoanelor afectate de inundaţii ajutoare de primă necesitate, în funcţie de evaluările filialelor locale de Cruce Roşie şi a solicitărilor venite din partea autorităţilor. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Crucea Roşie a lansat un apel umanitar de urgenţă pentru susţinerea persoanelor sinistrate Crucea Roşie a lansat un apel umanitar de urgenţă pentru susţinerea persoanelor sinistrate, care nu îşi pot procura singure hrana, anunţă organizaţia într-un comunicat de presă remis joi AGERPRES.
Ajutoare pentru sinistraţi, strânse în centre de colectare; acţiuni de distribuire în judeţe (grupaj 2) Mai multe centre de colectare au fost înfiinţate în Bucureşti, la iniţiativa autorităţilor, pentru cei care vor să doneze produse pentru sinistraţii din zonele afectate de ninsori şi viscol.
Crucea Roşie a intervenit cu ajutoare în judeţele afectate de inundaţii Bucureşti, 29 iun /Agerpres/ - Crucea Roşie Română a intervenit de urgenţă cu ajutoare umanitare de primă necesitate, din depozitele proprii sau primite ca donaţii de la companii private în judeţele afectate de inundaţii Arad, Alba, Cluj, Brăila, Botoşani, Tulcea şi Suceava.
Securitatea alimentară - cea mai importantă provocare umanitară globală Preşedintele Crucii Roşii Române, Mihaela Geoană, a declarat joi, în conferinţă de presă cu prilejul reuniunii celei de-a XVII-a Conferinţe Balcanice a Crucii Roşii Române şi Semilunii Roşii, că lansarea la Bucureşti a publicaţiei anuale a Federaţiei Internaţionale de Cruce Roşie şi Semilună Roşie -...
Asociaţia Magistraţilor, alături de Crucea Roşie pentru ajutorarea victimelor inundaţiilor Bucureşti, 2 iul /Agerpres/ - Asociaţia Magistraţilor din România (AMR) se alătură Crucii Roşii Române în campania 'Apel pentru victimele inundaţiilor' de ajutorare a sinistraţilor.
Crucea Roşie Română a trimis în zonele afectate de ninsoare peste 12 tone alimente Crucea Roşie Română a trimis în zonele afectate de căderile masive de zăpadă peste 12 tone de alimente greu perisabile, apă şi pâine, se arată într-un comunicat de presă al organizaţiei.