Cele mai citite
 


CJ Galaţi a aprobat preluarea a patru spitale
miercuri, 30 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Galaţi, 30 iun /Agerpres/ - Consiliul Judeţului Galaţi a aprobat, miercuri, preluarea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, Spitalului TBC, Spitalului de Boli Infecţioase şi Spitalului din Iveşti.
Preşedintele CJ Galaţi, Eugen Chebac, a precizat că preluarea se va face în condiţiile în care în protocolul de predare-preluare a celor patru unităţi sanitare au fost trecute mai multe obiecţiuni, aprobate în şedinţa CJ de miercuri.
'Obligaţiile unităţilor sanitare publice cu paturi din reţeaua Ministerului Sănătăţii, ce urmează a fi preluate în reţeaua proprie a CJ Galaţi şi care au datorii restante la data de 30 iunie 2010 rămân exclusiv în sarcina MS şi a Fondului Naţional Unic de Asigurări de Sănătate. Condiţiile şi modalităţile de stingere a obligaţiilor de plată ale unităţilor sanitare cu paturi, înregistrate la data de 30 iunie 2010, se vor aproba prin ordin comun al ministrului Sănătăţii şi al preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. Legea responsabilităţii fiscal-bugetare interzice ordonatorilor principali de credite majorarea în anul bugetar următor a plafoanelor de cheltuieli, ca urmare a depăşirilor angajamentelor bugetare din anul curent, î ;ncălcându-se prevederile art. 5 - 10, 13, 15 - 17 şi 21', a declarat Chebac, precizând că aceste obiecţiuni au fost trecute în protocolul de predare-primire, care a fost semnat imediat după şedinţa CJ de miercuri.
Chebac a spus că numai în perioada martie-iunie datoriile celor patru spitale se ridică la suma totală între 4,5-4,6 milioane lei. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Galaţi: Spitalul Judeţean de Urgenţă a primit clasificare definitivă Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au trimis Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi decizia prin care au anunţat că Spitalul de Urgenţă ''Sfântul Apostol Andrei'' din Galaţi a primit clasificare definitivă, a anunţat, joi, directorul DSP Galaţi, Valentin Boldea.
Spitalele gălăţene au bani doar până în august sau septembrie Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi a finalizat încheierea noului contract cadru cu unităţile sanitare gălăţene, la capitolul spitale fiind alocată pentru perioada aprilie-decembrie suma de 82.190.573 lei, cu 8% mai mică decât în anul anterior, a anunţat, miercuri, directorul instituţiei...
11 spitale vor trece din subordinea Ministerului Sănătăţii în cea a Ministerului Transporturilor (proiect) Ministerul Transporturilor a lansat în dezbatere un proiect de Ordonanţă de Urgenţă privind trecerea a 11 spitale din subordinea ministerului Sănătăţii în subordinea sa.
Timişoara: Primarul a cerut Casei judeţene de asigurări de sănătate să suplimenteze fondurile alocate Spitalului de Boli Infecţioase Primarul Nicolae Robu a solicitat Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş şi Ministerului Sănătăţii să suplimenteze în regim de urgenţă fondurile alocate Spitalului de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' din Timişoara, care a cerut sprijin financiar de la primărie, întrucât nu îi mai ajung banii...
Galaţi: Peste 170 de avocaţi şi notari au restanţe de peste 600.000 lei la plata asigurărilor de sănătate Preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi, Olimpia Buzia, a declarat, joi, pentru AGERPRES, că 165 de avocaţi şi 14 notari aveau la data de 30 septembrie, datorii de peste 600.000 lei la plata contribuţiilor către fondul asigurărilor de sănătate de stat.
Galaţi: Programul de vizite a fost resticţionat la Spitalul Clinic de Urgenţă Sf. Apostol Andrei Programul de vizitare a pacienţilor internaţi la Spitalul Clinic de Urgenţă Sf. Apostol Andrei din Galaţi se restricţionează la două ore, în intervalul orar 15,00-17,00, începând cu 1 martie, a anunţat luni biroul de presă al unităţii sanitare.