Cele mai citite
 


Suceava: Direcţia de Sănătate Publică vaccinează sinistraţii
miercuri, 30 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Suceava, 30 iun /Agerpres/ - Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava evaluează efectele inundaţiilor din ultimele zile, din punctul de vedere al riscului pentru sănătatea publică şi a instituirii primelor măsuri preventive necesare.
Directorul DSP Suceava, Alexandru Lăzăreanu, a declarat, miercuri, că s-au distribuit, în zonele inundate, substanţe dezinfectante (cloramină) pentru dezinfecţia fântânilor şi latrinelor afectate, vaccinuri anti-hepatită A şi antitetanos pentru vaccinarea persoanelor înregistrate de medicii de familie, precum şi materiale educativ-informaţionale.
Lăzăreanu a spus că evaluarea va continua şi în perioada următoare prin deplasarea echipelor de intervenţie din cadrul DSP Suceava, care vor supraveghea epidemiologic populaţia, dar şi calitatea apei de băut prin măsuri de dezinfecţie şi prin analiza probelor de apă recoltate.
DSP Suceava asigură asistenţa medicală în zonele afectate prin medicii de familie şi spitale.
Potrivit unei situaţii a DSP Suceava, 19 persoane din zonele calamitate au fost deja vaccinate, dintre care opt copii, alte 173 au fost asistate medical. Alte 1.905 de persoane, dintre care 468 de copii, sunt în supraveghere epidemiologică. Alţi 86 de copii şi 318 de adulţi peste 24 de ani sunt înregistraţi pentru vaccinare. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Suceava: DSP va primi peste 5.100 doze de vaccin hexavalent de la Ministerul Sănătăţii Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava va primi de la Ministerul Sănătăţii (MS), la sfârşitul săptămânii viitoare, 5.163 de doze de vaccin hexavalent, ce vor fi distribuite medicilor de familie pentru vaccinarea copiilor cu vârste de până la un an, începând cu data de 24 octombrie, a declarat, vineri...
DSP Suceava a început distribuirea vaccinului împotriva gripei noi Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a început distribuirea vaccinului antigripal Cantgrip, Spitalul Municipal Rădăuţi şi Spitalul de Urgenţă 'Sfântul Ioan cel Nou' Suceava fiind primele unităţi medicale care au preluat, luni, dozele cu vaccin antigripal A/N1H1.
Suceava: S-a înfiinţat al patrulea Centru de permanenţă medicală în judeţ, la Paltinu Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a înfiinţat Centrul de permanenţă "Obcinele Bucovinei'', ce va activa, începând de la 1 octombrie, în localitatea Paltinu, fiind al patrulea astfel de centru din judeţ.
Suceava: DSP a primit peste 5.100 doze de vaccin hexavalent Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a primit peste 5.100 de doze de vaccin hexavalent şi a început repartiţia acestora către medicii de familie din judeţ, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al instituţiei, medicul epidemiolog Cătălina Zorescu.
Suceava: Spitalele, centrele de permanenţă şi staţiile de ambulanţă din judeţ, verificate de DSP Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a dispus controale la cele nouă spitale din judeţ, dar şi la centrele de permanenţă, staţiile şi substaţiile de ambulanţă, a declarat presei, miercuri, directorul adjunct al instituţiei, Cătălina Zorescu.
Suceava: DSP a întărit supravegherea poliomielitei, după cele două cazuri confirmate în sud-vestul Ucrainei Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a întărit supravegherea poliomielitei în judeţ, după ce au fost confirmate două cazuri în sud-vestul Ucrainei, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, adjunctul instituţiei, medicul epidemiolog Cătălina Zorescu.