Cele mai citite
 


Argeş: Anchetă penală în cazul nou-născutului ars accidental în maternitate
vineri, 2 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Poliţiştii din Câmpulung Muscel s-au sesizat din oficiu şi au deschis o anchetă penală în cazul nou-născutului în vârstă de doar o zi care a suferit arsuri de gradele trei şi patru în timp ce se afla internat în secţia de neonatologie a spitalului din localitate.
'La faţa locului s-a deplasat echipa operativă, care a stabilit ca în data de 29 iunie, o tânără de 19 ani din comuna Mihăeşti a născut prematur o fetiţă în greutate de 2,4 kilograme. Din cauza faptului că incubatoarele erau ocupate, nou-născutul a fost aşezat într-un pătuţ, iar infirmiera de serviciu, conform practicilor medicale, i-a pus lângă corp o sticlă din plastic de doi litri cu apă caldă, pentru menţinerea temperaturii corpului', a anunţat joi purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş, subinspectorul Robert Radu.
Anchetatorii au stabilit că în urma examinării copilului, la circa şase ore după naştere, au fost descoperite arsurile de gradele trei şi patru de pe corp, la nivelul cotului stâng şi şoldului stâng. A doua zi, pe 30 iunie, medicii au decis să transfere nou-născutul la Spitalul 'Grigore Alexandrescu' din Bucureşti.
'Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii împrejurărilor în care a avut loc evenimentul şi în funcţie de evoluţia stării de sănătate a nou-născutului se va face încadrarea juridică a faptei, urmând ca dosarul să fie înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung cu propuneri legale', a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Argeş.
Cazul este anchetat şi de autorităţile sanitare. Potrivit directorului Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Argeş, doctorul Anca Alexandrescu, copilul a suferit arsuri de gradele trei şi patru pe o suprafaţă redusă a corpului, viaţa nefiindu-i pusă în pericol, dar s-a decis transferul la o unitate medicală în care există secţie de chirurgie plastică infantilă, pentru tratarea arsurilor în mod corespunzător.
Conducerea spitalului din Câmpulung Muscel a deschis o anchetă internă pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs accidentul. Totodată, în acest caz a fost constituită o comisie de anchetă şi la nivelul DSP Argeş.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Argeş: Sancţiuni administrative în cazul nou-născutului ars accidental în maternitate Piteşti, 2 iul /Agerpres/ - Trei angajate ale spitalului din municipiul Câmpulung Muscel, două asistente şi o infirmieră, au primit vineri sancţiuni administrative în cazul nou-născutului care a suferit arsuri de gradele trei şi patru în timp ce se afla internat în secţia de neonatologie.
Argeş: Un nou-născut a suferit arsuri în spital Piteşti, 30 iun /Agerpres/ - O fetiţă în vârstă de doar o zi, aflată în secţia de neonatologie a spitalului din Câmpulung Muscel, a suferit miercuri arsuri, după ce a fost atinsă accidental cu o sticlă de apă fierbinte, fiind transferată la o unitate medicală din Bucureşti pentru îngrijiri de specialitate...
Argeş: Anchetă la spitalul din Călineşti în cazul unui bebeluş mort la naştere Poliţiştii argeşeni au început o anchetă, luni, la Spitalul "Dr. Ion Crăciun" din comuna Călineşti, în urma unei sesizări făcute de părinţii unui bebeluş care a murit la naştere.
Argeş: Anchetă în cazul unui bebeluş abandonat lângă un cimitir Un bebeluş în vârstă de aproximativ două săptămâni a fost găsit, marţi, abandonat în apropierea unui cimitir din localitatea argeşeană Geamăna, poliţiştii efectuând cercetări pentru identificarea mamei, care poate fi acuzată de rele tratamente aplicate minorului.
Neamţ: DSP a finalizat ancheta în cazul bebeluşului decedat în secţia de nou-născuţi a Spitalului Judeţean Cauza decesului în cazul nou-născutului prematur geamăn născut în 9 iulie 2016 prin operaţie cezariană la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ este hemoragia cerebrală, în contextul bolii hemoragice, a concluzionat ancheta Direcţiei de Sănătate Publică, pe baza raportului necropsiei.
Ancheta în cazul fetiţei decedate după infectarea cu o bacterie, preluată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş Ancheta în cazul decesului fetiţei de un an din Topoloveni, decedată după infectarea cu o bacterie, a fost preluată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş.