Cele mai citite
 


Instituţii din domeniul sănătăţii, desfiinţate sau comasate
vineri, 2 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Mai multe instituţii din domeniul sănătăţii au fost desfiinţate sau comasate, conform planului Ministerului Sănătăţii (MS) de eficientizare şi reorganizare a instituţiilor din sistem.
Centrul Naţional pentru Organizarea şi Asigurarea Sistemului Informaţional şi Informatic în Domeniul Sănătăţii s-a desfiinţat, activitatea sa fiind preluată, prin absorbţie, de către Institutul Naţional de Sănătate Publică. Noua instituţie va număra cu cinci posturi de director mai puţin, precizează un comunicat al MS dat publicităţii joi.
Agenţia Naţională a Medicamentului şi Oficiul Tehnic de Dispozitive Medicale au fost comasate prin fuziune, formând Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale. De aici au fost eliminate două funcţii de conducere.
Potrivit MS, până în prezent au fost reduse 577 de funcţii de conducere create suplimentar în unităţile sanitare publice şi au fost eliminate 84 de funcţii de director adjunct din cadrul direcţiilor de sănătate publică.
La propunerea Ministerului Sănătăţii, Guvernul a aprobat miercuri Ordonanţa de Urgenţă privind reorganizarea unor instituţii din domeniul sanitar precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul sănătăţii.
În termen de 15 zile de la data intrării în vigoare a actului normativ, instituţiile publice supuse reorganizării vor încheia protocoalele de predare-primire.
Prin hotărâri de guvern ulterioare se vor decide şi restructurările de personal din noile instituţii create.
Măsura reorganizării unor instituţii din domeniul sanitar era necesară în vederea eficientizării activităţii, subliniază MS.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Proiecte de reorganizare a sistemului spitalicesc, supuse dezbaterii publice Bucureşti, 7 ian /Agerpres/ - Patru proiecte de hotărâri de Guvern care vizează desfiinţarea şi reorganizarea unor unităţi sanitare se află în dezbatere publică, pe site-ul Ministerului Sănătăţii, www.ms.ro, începând de vineri, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei.
Dolj: Corpul de Control al MS a început verificările la SJU Craiova după moartea pacienţilor operaţi de obezitate Reprezentanţi ai Corpului de Control al Ministerului Sănătăţii au demarat, luni, verificări la Spitalul Judeţean de Urgenţă după decesul a doi din nouă pacienţi operaţi de obezitate morbidă cu sprijinul unor medici din Franţa, potrivit unor surse medicale.
Proiect de OU de restructurare organizatorică în sănătate: opt servicii regionale de ambulanţă, 33 de servicii judeţene Serviciul de ambulanţă aflat în subordinea Ministerului Sănătăţii ar urma să aibă, potrivit unui proiect de ordonanţă de urgenţă postat pe site-ul MS, opt servicii regionale de ambulanţă, 33 de servicii judeţene de ambulanţă, staţii, substaţii şi puncte de lucru.
Preşedintele CJ Harghita: Intenţia trecerii spitalelor judeţene de urgenţă în subordinea Ministerului Sănătăţii, îngrijorătoare Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, s-a declarat, marţi, împotriva trecerii spitalelor judeţene în subordinea Ministerului Sănătăţii şi a precizat că intenţia ministrului Eugen Nicolăescu este îngrijorătoare şi neobişnuită.
Explozie Valea Cascadelor/ Colintineanu: Celulă de criză la nivelul MS; un bărbat operat în regim de urgenţă la Floreasca Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Laurenţiu Colintineanu, a anunţat că s-a format o celulă de criză la nivelul MS, în urma exploziei care a avut loc duminică într-un târg de vechituri din cartierul Militari.
Maramureş: Serviciile de urgenţă a spitalelor din Vişeul de Sus şi Borşa, acceptate la finanţare Spitalul de Recuperare Borşa şi Spitalul Orăşenesc din Vişeu de Sus vor primi finanţare din partea Ministerului Sănătăţii, începând cu luna aprilie, pentru realizarea unor Compartimente de primiri Urgenţe (CPU) , precizează un comunicat al Prefecturii Maramureş, remis, joi, AGERPRES.