Cele mai citite
 


Covasna: Primarul din Baraolt refuză să preia spitalul fără documente complete
joi, 1 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Sfântu Gheorghe, 1 iul /Agerpres/ - Primarul oraşului Baraolt, Nagy Istvan, refuză să semneze protocolul de preluare a spitalului din localitate pe considerentul că documentul este incomplet.
Potrivit acestuia, protocolul care i-a fost 'pus sub nas' face referire la o serie de anexe cu privire la personalul, bunurile şi datoriile spitalului, dar acestea nu sunt anexate.
Nagy Istvan a spus că, deşi nu are încredere în această descentralizare, va semna protocolul, însă doar în momentul în care va vedea şi anexele menţionate.
'Eu nu am semnat protocolul tocmai pentru că l-am citit şi am văzut că lipsesc anexele. (...) Spitalul are datorii de circa 220.000 de lei, duce lipsă de specialişti şi nu are nici o dotare complexă. Prin urmare, am rezerve cu privire la şansele de supravieţuire a acestuia, mai ales dacă banii vor fi repartizaţi de Consiliul Judeţean pe criterii politice', a afirmat primarul Baraoltului, ales pe listele Partidului Civic Maghiar.
Şefa Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Covasna, Deme Judit, a explicat că primele două anexe sunt deja întocmite, însă cele referitoare la datoriile spitalului vor putea fi prezentate abia în zilele următoare, după ce se va încheia situaţia financiară pe luna anterioară.
Protocoalele de predare-primire a spitalelor din Sfântu Gheorghe, Covasna şi Târgu Secuiesc au fost semnate pe data de 28 iunie, în prezenţa ministrului Sănătăţii, Cseke Attila.
Acesta a declarat că la prima rectificare bugetară Ministerul Sănătăţii va plăti datoriile restante ale spitalelor, respectiv pe cele acumulate până pe data de 31 martie.
La nivel naţional, valoarea acestor datorii se cifrează la circa 170 de milioane de euro iar majoritatea s-au acumulat între anii 2005 şi 2008, a mai spus ministrul.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: Primăria Baraolt a refuzat să preia datoriile spitalului Primarul oraşului Baraolt, Nagy Istvan, a semnat protocolul de preluare a spitalului din localitate, însă a refuzat în scris să preia şi datoriile acestuia.
Covasna: Preşedintele CJ spune că SJU funcţionează mai bine după descentralizare Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Covasna, Tamas Sandor, afirmă că activitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe s-a îmbunătăţit după descentralizare şi trecerea acestuia în subordinea autorităţilor locale.
Covasna: Ministerul Sănătăţii a alocat un milion de lei pentru reţeaua de apă, canalizare şi hidranţi a Spitalul Judeţean Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe a primit un milion de lei din partea Ministerului Sănătăţii pentru extinderea şi reabilitarea reţelei de apă şi canalizare, a hidranţilor pentru stingerea incendiilor şi instalaţiei de epurare a apelor uzate, a declarat vineri, pentru AGERPRES, managerul...
Covasna: Spitalul de Urgenţă din Sfântu Gheorghe va beneficia de 85 de milioane de lei prin POR Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe va beneficia de 85 de milioane de lei prin Programul Operaţional Regional (POR) pentru modernizare şi dotare cu echipamente şi aparatură medicală, iar contractul de finanţare va fi semnat în vara acestui an.
Covasna: Postul de manager al Spitalului Judeţean Sfântu Gheorghe, scos la concurs Postul de director general al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, ocupat în ultimii ani de Torok Zsuzsanna, a fost scos la concurs luni, la scurt timp după preluarea instituţiei de către Consiliul Judeţean Covasna şi numirea unui nou Consiliu de Administraţie, care vor un management mai...
Covasna: Majorare de buget pentru Spitalul Judeţean din Sfântu Gheorghe Consiliul Judeţean Covasna a aprobat miercuri rectificarea bugetului Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Fogolyan Kristof" din Sfântu Gheorghe cu aproape 1,6 milioane de lei.