Cele mai citite
 


Cluj: Cursuri de chirurgie laparoscopică şi robotică susţinute de specialişti de renume mondial
vineri, 2 iulie 2010   ::   1 Comentarii :: :: Stiri
 
Specialişti de renume mondial în chirurgia laparoscopică şi robotică vor susţine, vineri şi sâmbătă, la Secţia Clinică de Urologie a Spitalului Clinic Municipal, cursuri de profil, însoţite de transmisii directe pe ecran, în sistem 3 D (tridimensional), din blocul operator.
Invitaţii speciali ai acestui eveniment sunt doi reputaţi specialişti ce conduc Divizia de Urologie a Institutului European Oncologic de la Milano (Italia), prof. univ dr. Ottavio De Cobbelli şi prof. univ. dr. Victor Matei Deliu, care vor prezenta cursanţilor, cu aplicaţii pe 3 D, temele ''Prostatectomia radicală robotică'' şi respectiv ''Nefrectomia parţială robotică''. Originar din România, profesorul Victor Matei Deliu este la ora actuală unul dintre cei mai mari urologi cu expertiză în robotica medicală din Italia.
Totodată, şeful Secţiei Clinice de Urologie a Spitalului Clinic Municipal, prof. univ. dr. Ioan Coman, va face o amplă expunere despre ''Pieloplastia robotică retroperitoneală''.
Alte teme de maxim interes vor fi suţinute de prof. univ. dr. Nicolae Constantea - ''Histerectomia robotică'', dr. Bogdan Feciche - ''Chirurgia robotică urologică azi'', dr. Nicolae Crişan - ''Abordul retroperitoneal cu sistemul da Vinci Si'', şi dr. Dan Axente - ''Chirurgia robotică în ginecologie''.
Urologia a cunoscut, în ultimele decenii, o continuă dezvoltare ca urmare a exploziei informaţionale şi evoluţiei tehnologice în investigaţii şi în tratamentul minim invaziv sau chiar neinvaziv al patologiei uro-genitale. Platforma robotică da Vinci, creată de Intuitive, a inaugurat o eră spectaculoasă în chirurgia uro-oncologică.
Sistemul da Vinci Si a fost inaugurat la Spitalul Municipal Cluj-Napoca la 21 noiembrie 2009, când o echipă de medici condusă de profesorul Ioan Coman a efectuat primele intervenţii de acest tip - o prostatectomie radicală (extirparea prostatei afectate de cancer) şi, în premieră naţională, o nefrectomie radicală (îndepărtarea zonelor renale cu tumori).
Alte teme de maxim interes vor fi suţinute la acest curs de prof. univ. dr. Nicolae Constantea - ''Histerectomia robotică'' (îndepărtarea pe cale chirurgicală, cu robotul da Vinci, a uterului, n.r.), dr. Bogdan Feciche - ''Chirurgia robotică urologică azi'', dr. Nicolae Crişan - ''Abordul retroperitoneal cu sistemul da Vinci Si'', dr Dan Axente - ''Chirurgia robotică în ginecologie'' şi dr. Bogdan Petruţ - ''Laparoscopia tradiţională transperitoneală în urologie''.
Cursanţii vor avea posibilitatea de a exersa practica gesturilor chirurgicale laparoscopice utilizând un pelvitrainer (aparat simulator) oferit de firma Storz Gmbh. Un astfel de simulator oferă posibilitatea ameliorării dexterităţii gesturilor chirurgicale simple.
Notare
Comentarii
de adriana
multa sanatate putere de munca si dumnezeu sa-l ajute si sa fie cu el ,domnului doctor nicolae crisan care a facut minuni pentru tatal meu si care a fost alaturi de noi tot timpul dumnezeu sa va binecuvanteze

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: 70 de intervenţii chirurgicale cu robotul da Vinci, în şapte luni, la Spitalul Municipal Cluj-Napoca, 3 iul /Agerpres/ - Din luna decembrie 2009, când la Spitalul Municipal a intrat în funcţiune robotul da Vinci, în unitatea sanitară au fost efectuate aproximativ 70 de intervenţii de chirurgie generală, urologie şi ginecologie, a declarat, sâmbătă, pentru AGERPRES, directorul clinicii, prof...
Prof. Ottavio de Cobelli: Şcoala medicală urologică din Cluj-Napoca e deja de talie mondială Cluj-Napoca, 3 iul /Agerpres/ - Şcoala medicală urologică de la Cluj-Napoca este fantastică, este deja de talie mondială, a declarat, sâmbătă, pentru AGERPRES, directorul Diviziei de Urologie a Institutului European Oncologic din Milano (Italia), prestigiosul prof. univ. dr. Ottavio de Cobelli.
Prof. univ. dr. Ioan Coman: Este impresionantă evoluţia pacienţilor operaţi robotic - interviu Şeful secţiei de Urologie a Spitalului Clinic Municipal, prof. univ. dr. Ioan Coman, a acordat Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES un interviu în care expune etapele parcurse de unitatea sanitară în vederea asigurării unor servicii medicale de talie europeană, precum şi avantajele intervenţiilor chirurgicale...
Prof. Victor Matei Deliu: Clinicile medicale fără un robot da Vinci vor fi în afara pieţei Cluj-Napoca, 4 iul /Agerpres/ - Unităţile sanitare care nu vor fi dotate cu un robot da Vinci în blocul operator riscă să rămână în afara pieţei serviciilor medicale peste patru-cinci ani, avertizează prof. univ. dr. Victor Matei Deliu - unul dintre cei mai mari urologi cu expertiză în robotica medicală...
Cluj: Vom încerca să punem în practică la Spitalul din Vârşeţ cele învăţate la Cluj-Napoca, spune dr. Gligorie Almăjan Cluj-Napoca, 4 iul /Agerpres/ - Am văzut în demonstraţiile medicale de chirurgie robotică de la Secţia de Urologie a Spitalului Municipal că un specialist poate face minuni cu robotul da Vinci, a declarat pentru AGERPRES medicul Gligorie Almăjan din Vîrşeţ (Serbia).
Congresul Internaţional de Chirurgie Robotică, în premieră în România Cea de-a IV-a ediţie a Congresului Internaţional de Chirurgie Robotică se va desfăşura în România, în perioada 29 - 31 octombrie, reunind peste 300 de participanţi, au informat organizatorii.