Cele mai citite
 


Brăila: Direcţia de Sănătate Publică, în alertă în zonele inundabile
vineri, 2 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Brăila este în alertă pentru a preîntâmpina apariţia de epidemii în zonele inundabile din judeţ, ca urmarea a creşterii apelor Dunării şi Siretului.
Directorul DSP Brăila, Lavinia Craioveanu, a făcut apel la medicii de familie din localităţile din Insula Mare a Brăilei, afectate de creşterea Dunării, şi la cei din localitatea Corbu Vechi, aflată în calea Siretului, să asigure asistenţa medicală în permanenţă şi să monitorizeze starea de sănătate a populaţiei din zonele afectate.
La primele semne de boală, cetăţenii trebuie să se prezinte la cel mai apropiat medic pentru constatarea diagnosticului. Acolo unde este necesar, reprezentanţii DSP vor declanşa campania de vaccinare împotriva hepatitei A şi a tetanosului, a precizat Lavinia Craioveanu.
Directorul DSP a recomandat ca, pentru prevenirea îmbolnăvirilor, cetăţenii să consume apă îmbuteliată, să nu bea apa direct din fântâni sau de la robinet, să utilizeze pentru prepararea alimentelor apă fiartă şi răcită, să consume doar alimente ambalate sau bine preparate termic, să nu se atingă de animalele moarte şi să evite expunerea prelungită la frig sau umezeală.
Dunărea mai are la Brăila 11 centimetri până la cota istorică din 2006, joi fiind înregistrată o cotă de 688 centimetri, în creştere cu 4 centimetri, şi un debit de 15.450 metri cubi pe secundă. Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă Brăila a conceput un plan de evacuare, în maximum 36 de ore, a celor peste 5.500 de locuitori din IMB şi a pesticidelor aflate aici, în situaţia în care digul ar ceda sub presiunea apelor sau fluviul ar depăşi stăvilarul.
Siretul a crescut cu 26 de centimetri faţă de nivelul înregistrat miercuri dimineaţă la Şendreni, cota fiind joi de 694 centimetri, iar autorităţile sunt pregătite să evacueze cele 300 de persoane din satul Corbu Vechi, în cazul în care digurile ar ceda sub presiunea Siretului.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Brăila: Direcţia de Sănătate Publică a primit aproximativ 11.000 de doze de vaccin antigripal Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Brăila a primit aproximativ 11.000 doze de vaccin antigripal din import pentru campania de vaccinare gratuită derulată de Ministerul Sănătăţii, după cum a declarat joi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Dumitra Orăşanu.
Asistenţa medicală de urgenţă, asigurată de mai multe spitale de Crăciun Asistenţa medicală de urgenţă va fi asigurată sâmbătă şi duminică de mai multe spitale din Capitală.
Asistenţa medicală în perioada Sărbătorilor Pascale Asistenţa medicală de urgenţă va fi asigurată, în perioada Sfintelor Sărbători de Paşte, de Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti Floreasca - tel: 021/599.23.00, Spitalul Clinic de Urgenţă Universitar - tel: 021/318.05.22, Spitalul Clinic de Urgenţă Sf. Pantelimon - tel: 021/255.40.90, Spitalul Clinic...
Asistenţa medicală de sărbători Asistenţa medicală de urgenţă în zilele de Crăciun (25-26 decembrie) va fi asigurată de următoarele unităţi sanitare: Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca - telefon 021/599.23.00, Spitalul Clinic de Urgenţă Universitar - telefon 021/318.05.22, Spitalul Clinic de Urgenţă ''Sf. Pantelimon'' - telefon 021/255...
Ambulanţele SMURD şi SAJ Brăila, însoţite de utilaje de deszăpezire, au intervenit în şase urgenţe medicale Ambulanţele SMURD şi SAJ Brăila, însoţite de utilaje de deszăpezire, au intervenit de la primele ore ale dimineţii pentru acordarea de asistenţă medicală în şase urgenţe medicale, potrivit informaţiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al ISU Brăila, lt.col. Ştefan Stoian.
Eugen Nicolăescu: Unităţile din sistemul sanitar şi farmaciile sunt pregătite pentru a asigura asistenţa medicală Unităţile din sistemul public de sănătate şi farmaciile cu circuit deschis sunt pregătite pentru a asigura asistenţa medicală populaţiei în perioada 24 decembrie 2013 - 5 ianuarie 2014, a declarat joi ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, într-o conferinţă de presă.