Cele mai citite
 


Senatul a adoptat o lege "anti-glaucom"
marţi, 7 aprilie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Bucureşti, 7 aprilie /Agerpres/ - Deţinuţii care suferă de afecţiuni relativ uşoare nu vor mai avea posibilitatea de a fi trataţi în libertate, ci numai sub pază, potrivit unui proiect de lege aprobat, luni, de plenul Senatului, pentru modificarea Codului de procedură penală.

Iniţiativa legislativă a deputatului PSD Victor Ponta a primit 79 de voturi "pentru" şi şapte abţineri în plenul Senatului. Ponta a explicat că modificarea adusă de el la Codul de procedură penală se impune pentru stoparea practicii prin care infractori periculoşi condamnaţi pot fi eliberaţi temporar din închisoare pentru diferite afecţiuni care pot fi tratate în sistemul medical penitenciar sau în alte spitale, dar sub pază.

Social-democratul a precizat că modificarea propusă trebuie să suplinească lipsurile actualului Cod de procedură penală, până la intrarea în vigoare a noilor coduri juridice. "Aceste coduri vor intra în vigoare peste cel puţin un an şi jumătate. Până atunci, prin propunerea legislativă încercăm să acoperim o situaţie folosită în practica negativă, din punctul meu de vedere, în care un arestat preventiv poate fi tratat sub pază, în unităţile medicale, în schimb un condamnat periculos este eliberat pentru glaucom, bătături sau orice alte lucruri de acest gen", a spus Ponta.

Comisia juridică a Senatului a formulat raport de admitere pentru proiectul lui Ponta, Camera Deputaţilor fiind, însă, for decizional. Problema eliberării unor deţinuţi periculoşi pentru a fi trataţi a fost ridicată în contextul dublului-asasinat de la Braşov, din urmă cu două luni, primul suspect reţinut în acest caz fiind eliberat din închisoare pentru a se trata de glaucom. AGERPRES/(Claudiu Zamfir)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
PNL propune un proiect de lege privind prevenţia în sănătate Liderul deputaţilor PNL, Eugen Nicolăescu, a declarat miercuri că a transmis grupurilor parlamentare din Camera Deputaţilor şi Senat o scrisoare prin care le solicită să fie co-partenere la un proiect de lege privind prevenţia în sănătate care ar trebui să fie adoptat până la sfârşitul lunii iunie 2016...
Braşov: Construcţia aeroportului şi cea a spitalului regional, proiecte locale de mare importanţă pentru autorităţile locale Prefectul Braşovului, Ciprian Băncilă, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Adrian Veştea, primarul George Scripcaru şi deputatul PNL de Braşov, Gabriel Andronache, au făcut apel miercuri, într-o conferinţă de presă comună, la toţi parlamentarii de Braşov să susţină adoptarea legii de clarificare...
Camera Deputaţilor: Proiectul de lege privind combaterea violenţei în familie, adoptat la vot final Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat marţi la vot final un proiect care modifică legea privind prevenirea şi combaterea violenţei în familie, prin introducerea ordinului de protecţie şi a ordinului de restricţie în acest domeniu.
Proiectul ce transpune Directiva europeană privind produsele din tutun, adoptat pe articole; vot final marţi Camera Deputaţilor a adoptat pe articole, luni, proiectul de lege privind stabilirea condiţiilor pentru fabricarea, prezentarea şi vânzarea produselor din tutun care prevede transpunerea Directivei europene 40/2014, urmând ca votul final să fie dat marţi.
Comisie Senat: Raport favorabil pentru interzicerea completă a fumatului în spaţii publice închise Iniţiativa legislativă care prevede interzicerea fumatului în spaţii publice închise, instituţii, restaurante şi baruri a primit, marţi, raport de admitere în unanimitate din partea Comisiei pentru sănătate a Senatului.
Senat: Legea asistenţei sociale ar putea primi un vot lunea viitoare Senatorii au amânat pentru lunea viitoare luarea unei decizii cu privire la legea asistenţei sociale, iniţiată de Guvern.