Cele mai citite
 


Caraş-Severin: Spitalele orăşeneşti au fost preluate de autorităţile locale
joi, 1 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Reşiţa, 1 iul /Agerpres/ - Spitalele din judeţul Caraş-Severin au fost transferate, joi, în administrarea autorităţilor locale, în prezenţa prefectului Octavian Ţunea.
Unităţile sanitare vizate a fi transferate către primării sunt Spitalele orăşeneşti Anina, Moldova Nouă şi Oraviţa, precum şi Spitalul de Boli Cronice Bocşa şi cel comunal ''Dr. Iosif Olariu'' din Bozovici.
Din motive obiective, persoana mandatată să semneze protocolul de predare - primire din partea Spitalului Orăşenesc Oţelu-Roşu a lipsit, fiind plecat din ţară, fapt pentru care documentul va fi încheiat pe data de 5 iulie.
O problemă a apărut în cazul Spitalului Municipal de Urgenţă Caransebeş, unde documentul nu a fost semnat, pentru că prin hotărârea Consiliului Local s-a aprobat preluarea unităţii sanitare doar după achitarea integrală a tuturor datoriilor şi obligaţiilor conexe acestora, până în momentul semnării protocolului. Situaţia urmează a fi reanalizată de către Consiliul Local Caransebeş.
''Este interesant că exact cei care strigă întruna că doresc descentralizarea acum au făcut un pas înapoi şi refuză preluarea spitalelor. Cred că tot scandalul pe care îl face opoziţie este doar de imagine. În rest, nimic mai mult!'', a afirmat prefectul judeţului Caraş-Severin, Octavian Ţunea. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Caraş-Severin: Bilanţ la Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Preşedintele Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin, prefectul Octavian Ţunea, a precizat marţi, la şedinţa de bilanţ a ISU, că pompierii militari şi-au făcut pe deplin datoria anul trecut, în ciuda reducerilor de personal şi a constrângerilor bugetare.
Caraş-Severin: Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa scoate la concurs peste 20 de posturi pentru Secţia Chirurgie Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Reşiţa scoate la concurs, în această lună, 22 de posturi de asistenţi medicali, infirmiere, îngrijitoare, brancardieri şi statistician medical pentru Secţia de Chirurgie, a declarat joi, pentru AGERPRES, directorul medical al instituţiei, Jaro Marşalic...
Caraş-Severin: Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa a primit 14 lămpi cu ultraviolete, de ultimă generaţie Secţia de Pneumologie şi Dispensarul TBC din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa au devenit mai sigure pentru pacienţi, dar şi pentru personalul medical, odată cu instalarea a 14 lămpi cu ultraviolete de ultimă generaţie, care au rolul de a distruge bacteriile dăunătoare, scăzând astfel riscul...
Caraş-Severin: Prefectul face apel pentru respectarea calendarului de preluare a spitalelor în administrare locală Reşiţa, 2 iul /Agerpres/ - Prefectul judeţului Caraş-Severin, Octavian Ţunea, a făcut un apel, vineri, la autorităţile locale, pentru respectarea calendarului de descentralizare întocmit de guvern în ceea ce priveşte preluarea spitalelor.
Caraş-Severin: Secţia Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă a primit mobilier şi aparatură medicală Secţia Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa beneficiază de mobilier nou şi două injectomate noi pentru tratamentul copiilor, donate de Clubul Lions Onix Reşiţa.
Caraş-Severin: Prezenţă redusă a primarilor de comune la cursurile în domeniul situaţiilor de urgenţă Primarii de comune din judeţul Caraş-Severin ar fi trebuit să înceapă, în această săptămână, instruirea în ceea ce priveşte situaţiile de urgenţă, însă din cauza faptului că la deschiderea cursului s-a constatat o prezenţă redusă această sesiune de pregătire a fost amânată pentru o perioadă care va fi...